Mardin'de Mayın Patladı: Tabur Komutanı ve 6 Asker Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Mayın Patladı: Tabur Komutanı ve 6 Asker Yaralandı

Mardin'de bulunan Bagok Dağı'nda askeri aracın geçişi sırasında mayın patlatıldı. Patlamada Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ile 6 asker yaralandı.

22.12.2014 13:17  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de bulunan Bagok Dağı'nda devriye görevi yürüten askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ile 6 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, sınırda görev yapan askerlerin üzerine Suriye tarafından kalaşnikof tüfeklerle ateş açıldığını da açıkladı.

Mardin'in Nusaybin, Midyat ve İdil ilçeleri sınırlarında bulunan Bagok Dağı'nın Dağiçi Mevkii'nde bugün devriye görevi yürüten askeri aracın geçişi sırasında patlama oldu. Askeri aracın geçişi sırada yola önceden döşendiği belirtilen patlayıcı infilak etmesi sonucu, bilgilere göre 7 asker yaralanırken, araçta hasar meydana geldi. Olayın duyulmasının ardından bölgeye takviye askerler ile ambulanslar sevk edildi.

MARDİN VALİLİĞİ: UZAKTAN KUMANDALI MAYIN PATLATILDI

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada; Nusaybin Kadastro Hakimi tarafından keşif yapılırken hakimin güvenliğini sağlayan Kobra tipi aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayın patlatıldığı bildirildi.

GENELKURMAY: TABUR KOMUTANI VE 6 ASKER YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin'de jandarmanın keşif faaliyeti sırasında aracın mayına basması sonucu yaşanan patlamada 6 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "Mardin Valiliği'nin oluru alınarak, Mardin ili Nusaybin ilçesi Dağiçi Mahallesi bölgesinde Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından yapılan keşif faaliyeti esnasında bir zırhlı kobra aracının mayına basması sonucu zırhlı araç içerisinde bulunan Mardin Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ve altı personeli yaralanmış, yaralılar Mardin Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmiştir."

SURİYE SINIRINDA ASKERE ATEŞ AÇILDI

Genelkurmay Başkanlığı, sınırda görev yapan askerlerin üzerine Suriye tarafından kalaşnikof tüfeklerle ateş açıldığını açıkladı.

Gece saatlerinde Hatay'daki Suriye sınırında meydana gelen olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Kırıkhan Bükülmez Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye kaçakçılık maksadıyla 10 kişilik grubun sınıra yaklaştığı tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye intikal eden hudut unsurlarımız tarafından, şahıslara 'Dur' ikazında bulunulmuş, anılan şahısların 'Dur' ikazına uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır. Açılan uyarı ateşi sonucunda Suriye tarafında bulunan şahıslar yanlarında getirdikleri malzemeleri bırakarak geldikleri istikamette geri kaçmış, bu esnada yine sınırın Suriye tarafından hudut unsurlarımızın üzerine uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştır. Hudut unsurlarımız tarafından ateşe anında ateşle karşılık verilmesi üzerine, karşı tarafın ateşleri kesilmiş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir. Hudut Unsurlarımız tarafından bölgede yapılan aramada, 1211 adet muhtelif araç yedek parçası ele geçirilmiştir. Konu hakkında Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiştir."

LİCE'DE UZUN NAMLULU SİLAHLA SALDIRI

Genelkurmay Başkanlığı, Lice'de valilik oluru ile yapılan ev ve arazi araması sırasında, çevre tepelerden uzun namlulu silahla açılın taciz ateşinde bir uzman çavuşun yaralandığını açıkladı.

6 TON UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle: "Valilik oluru ile Diyarbakır ili Lice ilçesi Bağlan Mahallesi'nde suçluların yakalanması maksadıyla icra edilen arazi ve ev araması esnasında, çevre tepelerden uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açılmış ve unsurlarımız tarafından karşılık verilmiştir. Açılan ilk ateşte, bir jandarma uzman çavuş yaralanmış olup, yaralı personel Diyarbakır'a tahliye edilmiştir. Yapılan aramada bir adet M-16 piyade tüfeği ve beş adet şarjörü ile yaklaşık altı ton uyuşturucu madde, ayrıca daha önce teröristler tarafından kaçırılan dört sivil araç ele geçirilmiştir."

Mardin\'de Mayın Patladı: Tabur Komutanı ve 6 Asker Yaralandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mardin'de Mayın Patladı: Tabur Komutanı ve 6 Asker Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • berxwedan: tc askeri terketsin topraklarımızı DERHAL 14 51 Yanıtla
  • SERDAR: sürecin adı çözüm gelde çözzzz tayiiippp 50 11 Yanıtla
  • karşılğını bulur: asker operasyona çıkmasın çözüm sürecindeyiz eğer gelirse karşılığını bulur:) 16 44 Yanıtla
  • vatandaş: çözüm çözüm diye bağıranların çocuklarını asker olarak bu bölgelere gönderelim bakalım yine çözüm çözüm diye bağıracaklar mı ? 31 14 Yanıtla
  • Bu hallere : Askerimizi Vatanımızı toprağımızı bu hallere getiren kürtler iğreniyorum sizden Allahtan bulun başka bişey demiyorum 29 6 Yanıtla
  • engin: çözüm sürecini sabote etmek isteyen askerler gidip mayına basmış hepsini tutuklarlar 22 9 Yanıtla
  • SOYLU: AYIDAN POST PKK DAN DOST OLMAZ BARIŞSA HEEEEEÇÇÇ OLMAZ 23 4 Yanıtla
  • AHMET KAYAR: Ohh ohhh çay koy cayciii 4 18 Yanıtla
  • BARIŞ NE ZAMAN GELİR: DOĞU GÜNEYDOĞU AKDENİZ VE EGE SAHİLLERİ İLE İSTANBUL U KÜRTLERİN EGEMENLİĞİNE VERİRSİNİZ. ZATEN BURALARDA KÜRT NÜFUS FAZLADIR. DİĞER YERLERDE ORTAK OLR. İŞTE O ZAMAN BARIŞ OLUR. 7 14 Yanıtla
  • Yinal özcan: 3 senemi aldı oralar çok geçmiş olsun 18 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.


Advertisement