Mantar Kursunu Bitiren Kursiyerlere Sertifika - Son Dakika
Yerel

Mantar Kursunu Bitiren Kursiyerlere Sertifika

Mantar Kursunu Bitiren Kursiyerlere Sertifika

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından düzenlenen 4. Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu sona erdi.

14.04.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından düzenlenen 4. Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu sona erdi. Kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Tören öncesi davetlilere kursiyerlerin yetiştirdiği mantarlardan ikram edildi.

OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan 2012 yılında düzenlenen 2. Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu'nu bitiren Yasin Soylu, "Ben kursun sonunda mantar yetiştiriciliğine başladım. Aylık 1 ton Kültür Mantarı üretiyorum. Ayrıca İstiridye Mantarı da üretmeye başladım. Mantarda pazar ve pazarlama sorunu yok. Ben herkese mantar yetiştiriciliğini tavsiye ediyorum" dedi.

OKÜ'de artık Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu'nun geleneksel hale geldiğini ifade eden Rektör Prof.Dr. Orhan Büyükalaca ise şunları söyledi:

"Bu törenlerimiz artık gelenekselleşti. Çünkü bugün 4.'sünü düzenliyoruz. Biz her seferinde olduğu gibi bugün de burada üretilen mantarlarımızdan ikram ediyoruz. İnsanlar artık birkaç alanda iş yapmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de sürekli bilgilerinizi tazelemeniz gerekiyor. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) de bunu yapıyor. Biz buradaki kurslara özellikle üniversite dışından katılımı arzu ediyoruz. Dileğimiz; bu kursiyerlerimizin işlerini kurmaları ve ekonomiye katkı sağlamalarıdır. Böylece Osmaniye'de mantar yetiştiriciliğini de teşvik etmek istiyoruz. Ben kursu bitiren tüm kursiyerlerimizi kutluyorum."

Törene katılan Vali Dr. Mehmet Oduncu ise öncelikle projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri ve bugüne gelmesini sağlayanları tebrik etti. Burada 3 önemli konuya dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Oduncu, "Birincisi, bugün burada üniversitemiz ile birlikte olduk ve yapılanları yerinde görme imkanı bulduk. İkincisi üniversite-şehir ilişkisidir. Üniversite-şehir birlikteliği çok önemlidir. Şehrimizi üniversite ile kucaklaştırarak, birbirlerini desteklemesini sağlayalım. Bu düzenlenen kurslar da bunun en iyi örneğidir. Mantar üreticiliği, mantarın Osmaniye'de yer fıstığından sonra üretilen en çok ürün olmasını sağlayacaktır. Çünkü bir şehir sadece tek bir ürünle yetinmemelidir. Umarım bu alanda beklentilerimiz gerçekleşir. Üçüncü ise yeni iş sahalarının ve istihdamların sağlanması ve insanlarımızın ekonomilerine katkı sağlanmasıdır. Üniversitemiz buna da vesile olmaktadır. Ben tüm kursiyerlerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. 4. Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu'nun, İstiridye Mantarı ve Kültür Mantarı olmak üzere iki kategoride yapıldığı, İstiridye Mantarı Kursu'na 10, Kültür Mantarı Kursu'na ise 20 olmak üzere toplam 30 kursiyerin kursu tamamladığı bildirildi.

Piknik havasında düzenlenen tören öncesinde kursiyerlerin yetiştirdiği mantarlar pişirilerek davetlilere ikram edildi. Törene AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, OKÜ öğretim üyeleri ile öğrenciler de katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mantar Kursunu Bitiren Kursiyerlere Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement