Mansur Yavaş, İnce ve Kılıçdaroğlu'nu Karşı Karşıya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Mansur Yavaş, İnce ve Kılıçdaroğlu'nu Karşı Karşıya Getirdi

Mansur Yavaş, İnce ve Kılıçdaroğlu\'nu Karşı Karşıya Getirdi

CHP'de kızışan kurultay savaşında Muharrem İnce'nin yerel seçimlerin flaş ismi Mansur Yavaş için harekete geçmesi Kılıçdaroğlu'nu endişelendirdi.

23.08.2014 09:51  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com/ Olgun Kızıltepe Köşk seçimlerinde "Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Erdoğan karşısında başarısız olması CHP'yi karıştırdı. Parti içerisindeki muhalifler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet ederken, Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de kurultayda aday olacağını açıkladı.

MUHARREM İNCE'DEN 'YAVAŞ' HAREKATI

5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak CHP kurultayı için parti içerisinden Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan tek isim Muharrem İnce oldu. Deniz Baykal gibi partinin önemli isimlerinden birinin desteğini de arkasına alan İnce, CHP'yi iktidara taşıyamadığı durumda görevi bırakacağının sözünü verdi. 78 il başkanının Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklamasıyla ilgili "Hepsi formalite" açıklaması yapan İnce'nin en büyük amacı parti içerisindeki muhalif sesleri tek çatı altında birleştirmek. Bunun için çalışmalarına hız veren İnce'nin 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da sürpriz bir sonuca imza atan Mansur Yavaş'ı da kendi tarafına çekmek için çalışmalara başladı.

KILIÇDAROĞLU KAPTIRMAK İSTEMİYOR

Mustafa Sarıgül'ün desteğini arkasına alan Kemal Kılıçdaroğlu ise Mansur Yavaş'ı muhalif kanada kaptırmak istemiyor. 30 Mart yerel seçim sürecinde tüm eleştirilere rağmen Mansur Yavaş'ın arkasında duran Kılıçdaroğlu'nun kurultay sonrası şekillenecek yeni parti şemasında Yavaş'ı 2015 seçimlerinde Meclis'e sokmayı planlıyor.

SARIGÜL VE YAVAŞ MECLİS'E

CHP'ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, 2015 seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun en önemli kozları Mustafa Sarıgül ve Mansur Yavaş olacak. Bu 2 ismin de milletvekilliğine aday gösterileceği öğrenildi.

PM'YE SÜRPRİZ İSİMLER

Kurultay sonrası CHP'de parti meclisine girecek yeniler arasında, Gezi sürecinde dikkat çeken isimler var. Mehmet Karlı, Şebnem Sönmez ve Levent Üzümcü’nün parti meclisinde yer alabileceği ifade ediliyor. PM için adı geçen diğer isimler ise Erol Mütercimler ve Tuncay Özkan ile milletvekilleri Mustafa Balbay, Haydar Akay, Aykut Erdoğdu, Özgür Özel, Musa Çam ve Nurettin Demir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mansur Yavaş, İnce ve Kılıçdaroğlu'nu Karşı Karşıya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ŞERİF: kendi partisini MHP satan mansur yavaş chp yi de satar makam için 19 11 Yanıtla ozi: aslında tam tersi oldu MHP Mansur Başkanı sattı Ve biz Ankaralılar Onu çok sevdik. . . İyiki Bizim partimize katıldı iyi ki bizim adayımız oldu. . . 0 0 SERKAN: NURİ KARDEŞ AĞZINA SAĞLIK BUNLAR LAFTAN ANLAMAZLAR. . . 0 0
  • akp: kemal bırakma diren akp seni seviyot 23 4 Yanıtla
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement