Manisalılar Korece Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Manisalılar Korece Öğreniyor

Manisalılar Korece Öğreniyor

Manisa’da açılan Korece kursunun ilk dönemi tamamlandı.

02.03.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da açılan Korece kursunun ilk dönemi tamamlandı. 21 Manisalının eğitim gördüğü kurs sayesinde hem istihdama hem de eğitime katkı sağlanması amaçlanıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi'nde açılan kurslara bir yenisi daha eklendi. Kentte ilk defa açılan Korece kursuna öğrenciler ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışanlar büyük ilgi gösterdi. Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Karataş, Manisa'da ilk kez Kore dili kursunun açıldığını belirterek, bu kursun öğrenciler ve çalışanlar tarafından uzun süredir talep edildiğini duyurdu.

ÇALIŞANLAR VE ÖĞRENCİLER TALEP ETTİ

Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Karataş, "Kore dili kursu bizden uzun zamandır talep ediliyordu. Ancak biz halk eğitim onayla sertifika verdiğimiz için Kore dili ile ilgili yaptığımız görüşmelerde Kore dilinin eğitim modülü olmadığını öğrendik. Sertifika veremiyoruz ama katılım belgesi veriyoruz. Fakat kursiyerler çok istekliydi. Kursiyerlerin birçoğu Organize Sanayi Bölgesi"nde çalışan kişiler. Bu fabrikalarda Kore dilinin çok revaçta olduğunu biliyoruz. Ayrıca üniversite öğrencileri de Kore'deki üniversitelerde okumak için bu kursu almak istediklerini söylediler. 21 kişi Kore dilini öğrenmek istediklerini ifade ederek başvuru yaptı. Kore dili öğretmenimizle 4 ay boyunca dil öğrendiler" diye konuştu.

4 aylık kursun birinci döneminin sona erdiğini kaydeden Karataş, ikinci dönemde de Kore kursunun devam edeceğini belirtip, kursun istihdama ve eğitime katkı sağladığını ifade etti.

MANİSA'DA İLK

Kore Dili Eğitmeni Zeynep Çelen, bu kursun Manisa'da ilk defa açıldığını belirterek, herkesi Atatürk Gençlik Merkezi'ndeki Korece kursuna davet etti. Çelen, "Bu kursun açılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz. 4 ay süreyle haftada 6 saat Kore dili eğitimi verdik. Bu kurs boyunca günlük hayatta kendilerini ifade edebilecek kelimler, tanımlar, dil bilgisi kuralları öğretildi. Kendilerini bir şekilde ifade etmeyi öğrendiler" dedi.

Kursa katılan öğrenci Elber Özbay Atatürk Gençlik Merkezi"nde 4 ay önce kursa başladığını belirtip, bu kursun kendisi için çok önemli olduğunu dile getirdi. Özbay, "Manisa'da bu kursun açılacağına imkan vermiyordum. Büyükşehir Belediyesi büyük bir sürprizle kursu açtı. Korece önemli dillerden bir tanesi. İş bakımından önemli markalar Kore ile iş bağlantıları sağlayıp, üretimlerini orada yapıyorlar. Korece gerçekten iş bakımından önemli bir avantaj sağlıyor" dedi.

ÖNEMLİ BİR İMKAN

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde çalıştığını anlatan Umahan Akagündüz ise, Kore dilinin iş imkanlarını arttırdığını ifade etti. Akagündüz, "Bu kursun açıldığını duyduğumda çok sevinmiştim. Böyle bir kursun Manisa gibi bir yerde açılacağına hiç imkan vermiyordum. Gerçekten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'na bize böyle bir imkanı sağladığı için teşekkür ederim. İş anlamında bu kurs çok önemliydi. Uzak Doğu ülkelerinin Türkiye'ye birçok yatırımı var. Kursun bana iş alanında büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalılar Korece Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement