Manisa'ya TOKİ Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Manisa'ya TOKİ Müjdesi

Manisa\'ya TOKİ Müjdesi

Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi: "Belediye sınırları içindeki Yuntdağı bölgesine 3 ile 4 bin arasında konut yapmayı hedefliyoruz"

03.10.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, TOKİ tarafından Yuntdağı bölgesine 3 ile 4 bin adet arasında konut yapılacağını, yatırımın 400 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Çerçi, gazetecilere yaptığı açıklamada Yuntdağı bölgesine yapılacak 2 bin 500 ile 3 bin 450 konut arasında bir toplu konut projesi için TOKİ ile görüştüklerini bildirdi.

TOKİ'den olumlu cevabın geldiğini, yapılacak konut ve yer konusunun 2 ay içinde netleşeceğini söyleyen Başkan Çerçi, proje için Yuntdağı bölgesinde 3 ya da 4 alternatif noktanın belirlendiğini kaydetti.

İlçenin şehir ve imarcılık açısından çok ciddi sorunlarının olduğunu ifade eden Çerçi, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşüm ve revizyon imar alanı ile yeni imar alanları ile ilgili çalışmalarımız var. Seçimlerde söz verdiğimiz gibi düşük ve orta gelir grubuna yönelik olarak toplu konut hamlesi başlattık. TOKİ'nin ilk konut hamlesi Manisa'dan başlıyor. Bu dönem ciddi miktarda konut Manisa'ya yapılacak."

İnşa edilmesi planlanan konutların içeriğinin ve dış görünümünün şehir merkezinde yapılacak anketlerle belirleneceğini aktaran Çerçi, "TOKİ kendi tip projelerini dayatmıyor. Estetik görüşlerimiz ağırlık kazanıyor. Biz kendi dizaynımızı oturup görüşeceğiz. Belediye sınırları içindeki Yuntdağı bölgesine 3 bin ile 4 bin arasında konut yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Çerçi, söz konusu konutların küçük bir miktar peşinatla 10-15 yıl vadeyle satın alınabileceğini ifade ederek, projenin 2 ay içinde netleşmesini beklediklerini bildirdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'ya TOKİ Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement