Manisa Trafiğinde "Yaka Kameralı" Dönem - Son Dakika
Güncel

Manisa Trafiğinde "Yaka Kameralı" Dönem

Manisa'da şehir içi ve bölge trafikte görev yapan ekiplere 35 yaka kamerası dağıtıldı.

26.09.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, şehir içi ve şehirler arası yollarda görev yapan trafik ekiplerine 35 yaka kamerası dağıtıldı.

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce gönderilen 35 yaka kamerasının dağıtımı için Bölge Trafik Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yaka kameraları sayesinde vatandaş ile polis arasında özellikle trafikte yaşanan gerginlik ve itirazların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Dağıtılan yaka kameraları sayesinde polisin ve vatandaşların tavırları, davranışlarının ortaya konulacağını kaydeden Ceren, gerektiği durumda polislere zorluk çıkaran ve gereksiz itirazlarda bulunan vatandaşların deşifre edileceğini söyledi.

Ceren, şöyle devam etti:

"Polislerimiz yoruluyor, gece-gündüz demeden çalışıyorlar. Birçok insanımız kırmızı ışıkta geçiyor, ceza yazılırken itirazda bulunuyor. Kameralar bu tür itirazları önleyecek. Ayrıca vatandaşımıza kaba davranan personelimiz olursa ona da uyarıda bulunacağız. Kameralar,  personelimiz de vatandaşımızın kendine çeki düzen vermesini sağlayacak, gereksiz tartışmaların, şikayetlerin önüne de geçecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen yaka kameralarından 25'i şehir içinde görev yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine, 10'u ise şehirler arası yollarda görev yapan Trafik Bölge Müdürlüğü ekiplerine dağıtılacak."

Kameraların HD formatında 8 saat kesintisiz kayıt yapma özelliğine sahip olduğunu, bununla birlikte JPG formatında fotoğraf çekme özelliği taşıdığını ifade eden Ceren, "Çekilen görüntüler merkezde bulunan belleklere aktarılıyor. Orada 30 gün boyunca saklanıyor. Bu sürede itiraz ya da şikayet olursa, kayıtlar inceleniyor. Adli veya uyarı soruşturması olacak kayıtları 6 yıl süreyle saklayabiliyoruz. Yaka kamerasını kullanan polislerimizin kayıtları silme yetkisi yok. Kameralara özel bir şifre konuldu. Personelimiz sadece kayıt yapabilir ve gerekirse izleyebilir. Ama silemez" diye konuştu.

Kameralarının dağıtımının ardından ekipler göreve çıktı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa Trafiğinde 'Yaka Kameralı' Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement