Manisa - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Soma'da - Son Dakika
Güncel

Manisa - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Soma'da

Manisa - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Soma\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Soma'da (2) İLKOKUL VE ANAOKUL AÇILIŞINA KATILDI AK Parti İzmir milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Demirören Şirketler Grubu tarafından maden faciasıyla sarsılan Soma'ya kazandırılan ilkokul ve anaokulunun açılış törenine katıldı.

23.05.2015 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Soma'da (2)

İLKOKUL VE ANAOKUL AÇILIŞINA KATILDI

AK Parti İzmir milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Demirören Şirketler Grubu tarafından maden faciasıyla sarsılan Soma'ya kazandırılan ilkokul ve anaokulunun açılış törenine katıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Milangaz LPG Sanayi Ticaret Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in eşi Tülin Demirören ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de törene katıldı. Sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve öğrencilerin ailileri de törende yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, Cenkyeri Anaokulu sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterileri sergilendi. Etkinlik kapsamında halk oyunu ve mehter gösterileri de gerçekleştirildi. İlk konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Soma'da geçen yıl yaşanan maden faciasından sonra Türkiye'nin sayılı iş adamları Soma'ya yardım etmek istediklerini belirtti. Milangaz LPG Sanayi Ticaret Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ve ailesi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden okul yaptırmak için yer istedi. Biz de Cenkyeri Mahallesi'nde yaşanan okul sıkıntısını bildiğimiz için burada yer temin ettik. Sağ olsunlar. Hızlı bir şekilde Soma için ayırdıkları bütçeyle 10 dönümlük arazi üzerine 12 derslik ilkokul ve 3 derslik anaokulunu Soma'mıza kazandırdılar dedi. Vali Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Ergene de kısa bir konuşma yapıp, maden faciasının yaralarını saran ve Soma'ya kalıcı eser bırakan Demirören ailesine teşekkür etti.

33'ÜNCÜ OKUL SOMA'YA

Törende konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören de, Soma'da yaşanan maden faciası ve 301 kişinin hayatını kaybetmesi tüm Türkiye'yi derinde üzdü. Biz de Demirören ailesi olarak bir araya gelerek Soma'nın yarasını sarmak için okul yaptırma kararı aldık. Türkiye genelinde yaptırdığımız 33 okul ile Milli Eğitim ve Eğitim öğretime katkı sağladık. Bizim bu okulu yapmamızda katkısı olan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Burada eğitim öğretim gören ve görecek olan öğrencilerimize ise zihin açıklığı diliyorum. Allah bir daha Soma'da yaşanan maden faciası gibi kazalar yaşatasın dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Geçen yıl 13 Mayıs'taki üzücü maden kazasından sonra devlet olarak Soma'ya gelerek yanaşan olay hakkında bilgi aldık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız ve Milletvekili arkadaşlarımız Soma'da kaldı. Kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiler. Biz de yaşanan maden faciasından sonra Soma'ya yardım elini uzattık. Yardımsever işadamlarımız Soma'nın yaralarını sarmak için adeta yardım seferberliği başlattılar. Demirören grubu da Somamıza 12 derslik ilkokul ve 3 derslik anaokulu kazandırmış oldular. Çocuklarımızın mutlulukları gözlerinden okunuyor. Onların mutluluğu bizimde gurur ve mutluluğumuz dedi.

HEM İLKOKUL HEM ANAOKULU

Konuşmaların ardından yaklaşık 1 milyon 350 bin liraya mal olan 12 derslikli 'Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu' ile 3 derslikli 'Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu'nun açılış kurdelesi kesilip hizmete girdi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, okul binalarını gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından Bakan Veysel Eroğlu'na, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber tarafından da Yıldırım Demirören'e Soma'nın simgesi olan madenci heykeli takdim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Soma'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement