Manisa'nın Kurtuluşu Yunusemre'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Manisa'nın Kurtuluşu Yunusemre'de Coşkuyla Kutlandı

Manisa\'nın Kurtuluşu Yunusemre\'de Coşkuyla Kutlandı

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşu, Yunusemre ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

09.09.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşu, Yunusemre ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yunusemre Belediyesi'nin organize ettiği kurtuluş gecesinde altı yöreden folklor ekipleri gösteriler sunarken, vatandaşlara 2 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı. Gazi ve şehit yakınlarına plaket ve ödüllerin verildiği gecede Türk Halk Müziği konseri alanı büyük beğeni topladı.

Yunusemre Belediyesi Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla Kurtuluş Gecesi düzenledi. Magnesia yanındaki alanda düzenlenen geceye Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, meclis üyeleri, gaziler ve şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesi vatandaşlara lokma ikramı edilirken çocuklar ise balonla sevindirildi. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan gecede Manisa Yuntdağı Zeybekleri, Erzurum Halk Oyunları, Balkan Halk Dansları, Ahlat Halk Oyunları, Roman Oyunları, Karadeniz Horon ekipleri gösterilerini sergiledi.

Özellikle Ege ve Manisa'ya özgü harmandalı büyük beğeniyle izlendi. Bitlis- Ahlat folklor ekibi ise gösterinin sonunda Türk Bayrağı açarak büyük alkış aldı. Bir oyuncu bayrağı belediye başkanları Çerçi ve Çelik'in bulunduğu protokole götürerek onlara hediye etti. Roman halk dansları topluluğu ise alandakilere eğlenceli anlar yaşattı. Karadeniz horon ekibi de gösterisiyle herkesi büyüledi. Folklor gösterilerinin ardından şehit düşen vatan evlatları için dua edildi. Manisa İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Halil Aslan tarafından okunan dua esnasında vatandaşlar ellerini semaya açtı.

Gecede konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bu güzel ülkeyi bize emanet eden atalarımıza ne kadar dua etsek azdır. Tarihimizde dünyaya nam saldığımız şanla şerefle bayrağımızı dalgalandırdığımız nice fetihler var, zaman zaman yaşadığımız zorluklarımız ve acılarımız da var. Kurtuluş günlerini anmak çok önemli. Bir taraftan şehitlerimizi şükranla anarken, geçmişi hatırladık. Bir taraftan da az önce ülkemizin değişik yörelerinden güzel esintiler taşıyan halk oyunlarımızı izledik. Manisa'yı düşman işgalinden kurtararak, o necip ordunun işinden ülkemizin her yanından insanlarımız vardı. Bu günde onların anısına ülkemizin dört bir tarafından kültürümüzü sergileyen gençlerimiz burada bizlere güzel örnekler sundu. İşte biz böyle bir milletiz. Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de ve Mohaç'da, İstanbul'un fethinde, Malazgirt'de de böyleydik. Ecdadımızı, geçmişimizi şehitlerimizi gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyor, 92. Kurtuluş yıldönümümüzü kutluyorum" diye konuştu.

Manisa'nın 1313'te bir Regaip Kandili günü fethedildiğini hatırlatan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "O günden bu güne şanlı ecdadımız ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde dalgalandırdılar. O günden beri bu şehirde rahmet, bereket, destanlar ve medeniyet var. İnşallah bundan sonra da kıyamete kadar ay yıldızlı bayrağımızı şan ve şerefle bir ve beraber bir şekilde yaşayacağız. Farklı görüşlerimiz, faklı siyasi partilerimiz ve etnik kökenlerimiz olabilir. Ama bizi bir araya getiren ortak değerlerimiz var. İnancımız, ezanımız, bayrağımız, tarihimiz, büyük destanlarımız ve bir çok ortak noktalarımız var. İşte onlardan bir tanesi ise 8 Eylül'dür. 8 Eylül'de Manisa düşman işgalinden kurtuldu. Bu şehrin ve bu toprağın her karışının şehir kanı ile sulanarak bizlere emanet edildiğini biliyoruz. Bu güzle topraklara hizmet edebilmek için el birliği yapacağız. Terimizin son damlasına kadar ay yıldızlı bayrağa hizmet edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından gazilere ve şehit yakınlarına plaket ve ödülleri verildi. Ayrıca Dernek başkanları ve temsilcilerine de çiçek verildi. Zaman zaman yapılan havai fişek gösterisi ise ilgiyle izlendi. Gecenin sonunda Manisalı yerel sanatçı Nurgül Ay, Türk Halk Müziği konseri verdi. Ay, birbirinden güzel türküler seslendirirken alandaki kalabalık da ona eşlik etti. Gecede vatandaşlara 2 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı. Çocuklar ise dağıtılan futbol topu ve plastik topları kaparak eğlenceli anlar yaşadı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'nın Kurtuluşu Yunusemre'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement