Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, okullarda kuru üzüm dağıtılacağı açıklamasının çiftçiyi sevindirdiğini söyledi.

09.02.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, okullarda kuru üzüm dağıtılacağı açıklamasının çiftçiyi sevindirdiğini söyledi.

Okur, genel kurul sonrası oluşan yeni yönetim kurulu üyelerinin kamuoyuna tanıtımı amacıyla düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun okullarda kuru üzüm dağıtılmasına yönelik açıklamalarının ilçedeki üzüm üreticilerini sevindirdiğini söyledi.

Saruhanlı'da 95 bin dekar alanda Sultaniye cinsi çekirdeksiz kuru üzüm üretildiğini belirten Okur, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımız Davutoğlu'nun müjdeli haberini duyunca çok sevindik. Genel olarak ihracata giden bu ürünün bir kısmının iç piyasada öğrenciler tarafından tüketilecek olması hem üretici hem de öğrenciler için faydalı olacaktır. Üzümün iç piyasada tüketilmesi için bugüne kadar çayla üzüm, üzümlü ekmek, üzümlü pasta gibi çeşitli kampanyalar gerçekleştirdik. Başbakanımızın bu açıklamasının ilçemiz ekonomisine olumlu yansımaları olacaktır. Bu projenin yıllar boyu devam etmesini arzu ediyoruz. Aldığımız duyumlara göre, dağıtım için ilk etapta 600 bin ton üzüm alınacakmış bu da üreticimizin depolarında satamadığı stoklarını eritecektir."

-Büyükşehire yeni alınan araçlar tanıtıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin araç filosuna dahil ettiği 17 otobüs, 46 adet ilaçlama aracı ve 7 adet iş makinesi, Cumhuriyet Meydanı'nda tanıtıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, törende yaptığı konuşmada, Manisa'nın büyükşehir belediyesi statüsü kazanmasının ardından geçen 10 aylık sürede belediyeyi yeniden yapılandırma çalışmalarını tamamlamak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Gelinen noktada bu süreci büyük oranda tamamladıklarını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

"Araç filomuz sürekli olarak güçlendirilmeye devam edecektir. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz 5 milyon 661 bin 198 lira tutarındaki araç, filomuza il genelinde belirlediğimiz 50 itfaiye noktasına, 56 araç takviyesiyle takviyede bulunacağız. Bunun ihalesi gerçekleştirildi. Tahmin ediyorum mart ayında bu araçlarımızı birer birer teslim almaya başlayacağız."

Şehzadeler Mehter Takımı'nın açılışta gösteri sunduğu törene, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ile daire başkanları, ilçe koordinatörleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

-Bakanlığın desteği Şehzadeler'e ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe edilen 115 çöp konteyneri Şehzadeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belediyelerine 50 bin lira değerinde 115 çöp konteyneri hibe edildiğini bildirdi.

Çöp konteynerlerinin teslim alındığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 500 tane çöp konteyneri satın aldık. Yeni bir belediye olduğumuz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat ettik. İhtiyaçlarımız çok, imkanlarımız sınırlı diye yaklaşık 600 bin liralık destek aldık. 2 tane yol süpürge makinesi ve 50 bin lira değerinde de konteyner desteği oldu."

Çelik, yapılan yardım dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'ye desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

-Belediyeden çiftçilere fidan desteği

Yunusemre Belediyesi Yuntdağı bölgesini kalkındırmak amacıyla başlattığı "Meyveciliği Yayma ve Geliştirme" projesi kapsamında bölgede yaşayan çiftçilere ikinci kez fidan yardımında bulundu.

Yunusemre Belediyesi'nce Yuntdağı bölgesindeki çiftçiler için temin edilen Antep fıstığı ve ceviz fidanları, belediyenin fen işleri şantiyesinde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Yuntdağı bölgesinin yatırıma açık bir bölge olduğunu belirtti.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla belediyelerin kırsal ve tarımsal kalkınmadan da sorumlu olduğu yeni döneme geçildiğini hatırlatan Bektaş, Yunusemre Belediyesi'nin bu yeni döneme hızlı bir şekilde uyum gösterdiğini ifade etti.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Yuntdağı bölgesinin kalkınması için ikinci kez fidan dağıtımı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çiftçilerimize bugün 14 bin tane aşısız antep fıstığı ile 3 bin adet aşılı ceviz fidanı dağıtıyoruz. Amacımız Yuntdağı bölgesinde belirli rakımlarda bu tür ceviz gibi antep fıstığı ürünlerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu ağaçlar Yuntdağı bölgesinin yapısına uygundur. İlerleyen yıllarda bunu ciddi bir sektör haline getireceğiz."

Fidan dağıtım törenine, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, belediye başkan yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl de katıldı.

-Yunusemre Belediyesi'nde yangın tatbikatı

Yunusemre Belediyesi'nde iş sağlığı ve güvenliği amacıyla yapılan tatbikatta çalışanlara yangın söndürme tüpü kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.

Yunusemre Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şefliği tarafından verilen eğitimlerde, genel iş güvenliği kuralları hatırlatılarak, uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi verildi.

Yapılan tatbikatta yangın tüpü kullanımı ve özellikle evlerde meydana gelen tüpten kaynaklı yangınlara müdahale yöntemleri gösterildi.

- "Çanakkale Destanı" oyunu Saruhanlı'da sahnelendi

"Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyunu, Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonuyla sahnelendi.

Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezin'de ücretsiz olarak sahnelenen oyun yoğun ilgi gördü.

Oyunun yönetmeni Abdülkadir Katra, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale'deki 250 bin şehidin içinde dedesinin de olduğunu, oyunu bundan etkilenerek hazırlayıp sunduğunu söyledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement