Manisa Valisi Savaş'tan Yılın Polisine Ödül - Son Dakika
Yerel

Manisa Valisi Savaş'tan Yılın Polisine Ödül

Manisa Valisi Savaş\'tan Yılın Polisine Ödül

Manisa Valisi Savaş, yılın polisi seçilen Gürkan Şimşek'i ödüllendirdi.

17.04.2014 20:17  Güncelleme: 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verdikleri hizmet ve örnek davranışları nedeniyle yılın 9 polisinden biri seçilen Gürkan Şimşek Manisa Valisi Abdurrahman Savaş tarafından ödüllendirildi.

"Yılın Polisi" değerlendirmesinde Türkiye'de seçilen 9 memurdan biri olan ve 2011 yılından beri Turgutlu'da Trafik Büro Amirliğinde motosikletli Şahin ekibinde görev yapan 18 yıllık polis memuru Gürkan Şimşek, Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile Vali Savaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette Şimşek'i kutlayarak başarısının ve örnek davranışlarının devamını dileyen Vali Savaş, Şimşek'e tablet bilgisayar hediye ederek "Arkadaşımız, trafik polisinin hizmetinin sadece kişilerin hatalarını tespit değil, aynı zamanda kişilerin içinde bulundukları bir sıkıntıyı fark ettiğinde can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu göstermiştir. Biz kendisinin hem bu davranışı hem de Manisa'dan bir arkadaşımızın takdir edilmesinden dolayı mutluyuz" diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

İl Müftülüğü ve Manisa Mevlana Düşüncesi Araştırma Derneği (MEDAR) tarafından kutlu doğum haftası kapsamında "Hz. Peygamber Din ve Samimiyet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi Lale salonda gerçekleştirilen konferansa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ın eşi Hafize Savaş, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Hümeyra Aslantürk ve çok sayıda vatandaş  katıldı.

Konferansta konuşan Aslantürk,  "İhlas sahibi kimse olmak demek kendini bilen, Rabbini bilen kimse olmak demektir. Biz biliyoruz ki Hz. Peygamberimiz ihlas dediğimiz şeyin yanına birde ihsanı koyuyor. İhsan Allah'ı görmesen de ona ibadet etmektir. Her nekadar sen Allahı görmesende o seni görür. Nasihat kelimesinin kökeninde başkasına karşı empati yapma manası da vardır" dedi.

Festivalde ödüllü yemek yarışması

Lokantacılar Odası başkanı Mehmet Akfül, bu yıl düzenlenecek olan 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, Mesir DÜzenleme Komitesi ile ortaklaşa yemek yarışması düzenleyeceklerini açıkladı.

Bu yıl 15. kez bu yarışmayı düzenleyeceklerini kaydeden Akgül, geçen yıl düzenledikleri yarışmada 138 kişinin katıldığını hatırlattı.

Yarışmanın zeytinyağlı ve etli yemekler ile hamur işi ve tatlılar olmak üzere 4 kategoride yapılacağını bildiren Akgül, her kategori birincisine tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın verileceğini, her katılımcıya ise çeşitli hediyeler verileceğini duyurdu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa Valisi Savaş'tan Yılın Polisine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement