Manisa'da 'Okul Üzümü' Dağıtımına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 'Okul Üzümü' Dağıtımına Başlandı

Manisa\'da \'Okul Üzümü\' Dağıtımına Başlandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tüm okullarda yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtılacağına yönelik açıklamasının ardından ilk uygulama Manisa'da başladı.

16.02.2015 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tüm okullarda yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtılacağına yönelik açıklamasının ardından ilk uygulama Manisa'da başladı. 'Üzüm ye akıllı ol, akıllı ol üzüm ye' sloganıyla hayata geçirilen 'Okul Üzümü Projesi' ile ilk etapta 35 okulda, 20 bin paket 50 gramlık üzüm dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Kuru üzüm tüketimini arttırmak ve çocukların sağlıklı beslenmesi için hayata geçirilen okul üzümü projesinin ilk ayağı Manisa'dan başladı. Manisa Valiliği, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Ticaret Odası gibi birçok kurumun işbirliğiyle Taytanlı İlhan İlkokulu'nda üzüm dağıtıldı. 'Okul Üzümü' dağıtım törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, projenin mimarı AK Partili Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Yunusemre İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Gıda Tarım Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve öğrenciler katıldı. Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel, okullarda çocukların sağlığına zararlı cips gibi ürünlerin tüketilmesinin yasaklandığını hatırlatarak, daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için üzüm ve süt dağıttıklarını söyledi. Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de projenin üzüm üreticisine sağlayacağı desteğe dikkat çekti. Manisa'nın Türkiye'nin kuru üzüm ambarı olduğunu dile getiren Çebi, "Bu proje ile hem üreticilerimiz kazanacak hem de çocuklarımız sağlıklı beslenecek" dedi.

"ÜZÜM ZEKAYI GELİŞTİRİR"

Projenin mimarlarından AK Partili Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da, Manisa, Türkiye'de hatta dünyada kuru üzüm piyasasının lideri durumunda. Ancak ülkemizde tüketilen kuru üzüm miktarı yıllık kişi başı 250 gram. Bu bizim için utanılacak bir durumdur. Üzüm zekayı geliştirir. Üzüm yiyen kişilerin beyin hücreleri daha çok çalışır. Çocuklarımız okul üzümü ile derslerinde daha başarılı olacaklar" dedi.

Türkiye genelindeki okullarda ise Mart ayında üzüm dağıtımına başlanacağını açıklayan Yurttaş, Manisa'da ilk etapta Manisa Ticaret Borsası ve Ticaret Sanayi Odası'nın 20 bin paket üzüm desteği ile toplam 35 ilk ve ortaokulda 50 gramlık üzümlerin dağıtılacağını kaydetti.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da okul üzümü projesinin sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayacağını aynı zamanda üzüm üreticisini sevindireceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Partili Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Hüseyin Tanrıverdi ve Manisa Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi öğrencilere üzüm paketlerini dağıttı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da 'Okul Üzümü' Dağıtımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement