Manisa'da, Kuduz Karantinası - Son Dakika
Güncel

Manisa'da, Kuduz Karantinası

Alaşehir ilçesinde bir mahalle, yaşlı bir kadını tırmalayan kedinin kuduz olduğunun anlaşılması üzerine 6 ay süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

30.10.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir ilçesine bağlı Bahadır mahallesinde, yaşlı bir kadını tırmalayan kedinin kuduz olduğunun anlaşılması üzerine Alaşehir Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 6 ay süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Bahadır mahallesinde oturan 65 yaşındaki Fatma Ulutaş'ı 24 Ekim'de kendisine ait olmayan bir kedi tarafından tırmalandı. Evcil hayvanlarla iç içe yaşadığı için ilk başta bunu dikkate almayan Ulutaş, tırmalayan kedinin evinin yakınında ölü olarak görmesi üzerine durumu eşi Mehmet Ulutaş'a anlattı. Mehmet Ulutaş, ölü kedi ile birlikte eşini Alaşehir Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne götürerek kedinin kuduz olmasından şüphe ettiklerini belirtti. Müdürlük yetkilileri de vakit kaybetmeden kedi leşini İzmir Bornova Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi. Yapılan araştırmada kedinin kuduz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Alaşehir Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mahalleyi karantinaya alarak çalışmalara başladı.

Mahallede vatandaşlara ait 115 büyük baş, 58 kedi ve köpek aşılandı. Mahalleye 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Alaşehir Gıda ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş, Bahadır mahallesinde yaşanan kuduz vakası nedeniyle, mahallede bulunan tüm hayvanların aşılandığını ve 6 ay boyunca hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını belirterek, durumun kontrol altında olduğunu söyledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da, Kuduz Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement