Manisa'da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Manisa\'da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kar yağışının etkili olduğu Manisa genelindeki üç ilçede okullar tatil edilirken, taşımalı eğitim veren okulların da tatil edildiği öğrenildi.

31.12.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar yağışının etkili olduğu Manisa genelindeki üç ilçede okullar tatil edilirken, taşımalı eğitim veren okulların da tatil edildiği öğrenildi. İl genelinde 15 noktada yol açma çalışması sürerken vatandaşların mecbur olmadıkça evlerinden çıkmamaları istendi. Dün sabah saatlerinden itibaren Manisa'da etkili olmaya başlayan kar yağışı bugün de devam ediyor. Demirci, Gördes ve Kırkağaç'ta tüm okullar tatil edilirken, taşımalı eğitim veren okullar bir gün tatil edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı 28 araçtan 15'i il genelinin farklı noktalarında yol açma çalışması yaparken, kar yağışının sürmesi nedeniyle yol açma çalışmalarının durduğu sadece acil durumlarda ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdükleri öğrenildi.

Manisa merkezde Şehzadeler ve Yunusemre ilçe belediyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi kriz masası kurarken tüm gece boyunca aralıksız çalışmalar yapıldı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de çalışmaları yakından takip etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu da, "İlçe belediyelerin ulaşamadığı noktalara büyükşehir belediyesi kriz masasını arayarak yönlendirmeler yaptı. Bu yönlendirme doğrultusunda koordineli bir şekilde çalışarak tüm yolları açmaya çalıştık" dedi. Yoğun kar yağışının yarın devam edeceğini belirten Gençoğlu, vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla birkaç talepte bulundu. Gençoğlu, Meteoroloji'den aldığı bilgiyi şöyle aktardı: "Yoğun kar yağışı devam edecek. Bu nedenle vatandaşlardan birkaç talebimiz var. Gereksiz yere kriz masasını meşgul etmemeleri, çok zor durumda kaldıklarında aramaları, mümkün olduğunca köylerdeki vatandaşlarımızın yol açılmadan ve çalışmalar bitmeden evlerinden çıkmamaları ve bunun yanında yola çıkmak zorunda kalan vatandaşların da gerek zincir, gerek takoz gibi yardımcı ekipmanları yanında bulundurmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın araçlarına zincir takmaları, hem kendi sağlıkları, hem de bizim yol güvenliğimiz için çok önemli bir husustur."

Büyükşehir Belediyesine ait 28 araçtan 15 greyderin şuan itibariyle yol açma çalışmalarına katıldığı öğrenilirken, karayolları ekiplerinin de Akhisar- Balıkesir arasında kapanan karayolunda çalışmalarını devam ettirdiği bildirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement