Manisa'da Billboard Krizi! Bayraklar Çöpe Atıldı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Billboard Krizi! Bayraklar Çöpe Atıldı

Billboardlara asılan Türk bayraklarının indirilmesi sonucu başlayan kriz, MHP'li Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili iki merkez ilçeyi karşı karşıya getirdi.

31.07.2015 18:14  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından dün şehrin dört bir yanındaki billboard ve raketlere asılan büyükşehir belediyesi logolu Türk bayraklarının indirilmesi veya üstlerinin kapatılması sonucu başlayan billboard krizi MHP'li Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili iki merkez ilçeyi karşı karşıya getirdi. Dün başlayan tartışma bugün de devam ederken taraflar birbirlerini suçladı. Yunusemre Belediyesi tarafından görevlendirilen zabıta ekipleri, panolardaki Türk bayraklarını yırtarak, çöpe attı.


Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, son günlerde yaşanan billboard kriziyle ilgili soruları yanıtladı. Özel bir televizyon kanalında ana haber bültenine konuk olan Demir, "Manisa'da yaşanan billboard krizi 1 Temmuz itibariyle başladı. Manisa büyükşehir olmadan önce Manisa Belediyesi diye bir kurum vardı ve bu belediye bundan 3 yıl önce özel bir reklam firmasıyla billboardlarla ilgili bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma neticesinde de 'Kullanım süresi bittikten sonra mevcut olan billboardlar, raketler Manisa Belediyesi'ne devredilir' şeklinde bir madde var. Büyükşehir belediyesindeki arkadaşların yanılgıya düştükleri madde budur. Hala kendilerini Manisa Belediyesi gibi görüyorlar. Fakat anlayamadıkları bir şey varsa o da Manisa Belediyesi hukuken ölmüştür. Geçtiğimiz yıldan bu yana Manisa Belediyesi yerine büyükşehir, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri şeklinde üç ayrı belediye kurulmuştur. Manisa Belediyesi'ne devredilir ifadesi Manisa Büyükşehir Belediyesi diye anlaşılmaz. Eğer bu şekilde olsaydı zaten paylaşım komisyonu diye bir şey kalmaz, bütün mallar mülkler onlara kalırdı" dedi.

"BİLLBOARDLAR YASAL OLARAK BİZİM"

Konuyla ilgili hukuken tartışılacak bir nokta olmadığını belirten Demir, "Billboardlar yasal olarak bizim. Tartışılacak hukuken bir şey yok. Fakat 1 Temmuz'dan itibaren Manisa Büyükşehir Belediyesi acele bir şekilde hukuksuz bir ihaleyle 17 ilçedeki bütün billboardların, raketlerin ihalesini yaptı ve kendi şirketi olan SPİLAŞ'a verdi. Bu ihale de ayrı bir tartışma konusu. SPİLAŞ'ın yönetim kurulu başkanı bununla ilgili belgeleri de açıklıyordu ama birkaç gündür Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinden ve kendi haber sitelerinden kaldırılmış durumda. Çünkü bu ihalenin de bir sürü hukuki çarpıklıkları var. Bizim olan bir yerlerin ihalesini yapıyorlar. Bununla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

"HALKIN GÖZÜNDE KÖTÜ DURUMA DÜŞMELERİNİN RÖVANŞINI ALIYORLAR"

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül de bugün bir açıkalama yaparak yaşanan krizi değerlendirdi. Mercül, "MASKİ Genel Kurulunda AK Partili Meclis üyelerinin yüzde 60'lık su indirimi kararı almasından sonra bunun hazımsızlığı ve halkın gözünde kötü duruma düşmelerini Büyükşehir Belediyesi farklı bir şekilde rövanşını almaya çalışıyor." dedi.

ERYILMAZ'DAN BELGELİ AÇIKLAMA

Yaşanan tartışmalara neden olan billboardların kullanım hakkının kendilerinde olduğunu kaydeden SPİLAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eryılmaz ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanına asılan Türk Bayraklarının, ilçe belediyeleri tarafından sökülerek çöpe atılmasının yanı sıra Raket ve Billboardların kullanım hakları ile konuştu. Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğine işaret eden Eryılmaz, "Bu süreçte bayrakların yırtılması, üzerlerinin örtülmesi bizleri üzmüştür. Ayrıca Raket ve Billboardların kullanım hakkı Büyükşehir Belediyesi şirketi SPİLAŞ A.Ş'ye aittir. Bunların ihale evrakları bizde mevcuttur" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda resmi belgeler eşliğinde bir basın açıklaması yapan Eryılmaz, "Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün duyarlılığı noktasında kentimiz Türk Bayraklarıyla donatılmıştır. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimize de ateş düşmüş ve Salihli'de iki vatan evladımızı toprağa vermenin üzüntüsünü hep birlikte yaşadık. Vatana sahip çıkma bilinciyle, Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa'yı bayraklarla donattık. Ancak ilçe belediyeleri Türk Bayraklarını sökerek çöpe atış, bazı yerlerde ise bayrakların üzerine proje fotoğrafları asmıştır. Biz bayrağımızı hep birlikte, el ele asmak isterdik. Önümüzde bir seçim yok. Belediye seçimi üç buçuk yıl sonra yapılacak. Dolayısıyla yapılanların seçim yatırımı olarak düşünülmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Manisa\'da Billboard Krizi! Bayraklar Çöpe Atıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Billboard Krizi! Bayraklar Çöpe Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • asd: acaba yargılanırlarmı payrağı yırtıp çöpe atmaktan hadi üstünü kapamayı anlarım da yırtıp çöpe atmak için ne yapacaklar... akepe liler soruyormu acaba o bayrağın yeri neresi... 9 1 Yanıtla
  • Kahtali: Yani eninde sonucta çöpe gidecek. Eski sigara kagitlarini uzerinde arapca harflar var diye alip ayal altinda dolasmasin diye bir yere kaldirirdik bir opup basimizin uzerine koyardik. Elbette bayrak bir milletin simgesi ama bu kadar da degil. 1 7 Yanıtla
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement