Manisa'da Billboard Polemiği Bayrak Krizine Döndü - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Billboard Polemiği Bayrak Krizine Döndü

Manisa\'da Billboard Polemiği Bayrak Krizine Döndü

Manisa’da MHP’li Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili Yunusemre Belediyesi arasındaki billboard polemiği bayrak krizine döndü.

30.07.2015 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da MHP'li Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili Yunusemre Belediyesi arasındaki billboard polemiği bayrak krizine döndü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla şehrin dört bir yanına asılan Türk bayraklarının Yunusemre ilçesinde zabıta ekipleri tarafından yırtılarak çöpe atıldığını iddia ederken, Yunusemre Belediyesi ise Büyükşehir Belediyesinin bu iddiasının doğru olmadığını kaydetti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "İlçe belediyeleri zabıta ekiplerini görevlendirerek, asılan Türk bayraklarını yırtarken, bazı bayrakların ise üzerlerini örtmeye başladı. Yunusemre Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri ve eski AKP İl Başkanı Abdürrahim Arslan'a ait bir araçla gezen sivil kişiler, Halil Yurtseven İlköğretim Okulu önünde bulunan billboardlarda asılı Türk bayraklarını yırtarak çöpe attı. Moris Şinasi Kavşağı önündeki billboardlarda asılı Türk bayraklarının üzerini ise kendi projeleriyle örtmeye çalıştı" ifadeleri kullanıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekiplerin, il genelinde Türk bayrağı asmaya devam edeceği belirtildi.

"MESELE TÜRK BAYRAĞI MESELESİ DEĞİL…"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise Büyükşehir Belediyesinin iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Başkan Çerçi, "Son günlerde arka arkaya gelen şehit haberleriyle halkımızın hassasiyetinin artığı bir ortamda, Yunusemre ilçe sınırları içerisindeki Yunusemre Belediyesi'ne ait olan billboardlara, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan belediye logolu Türk bayraklarına karşı Yunusemre Belediyesi tarafından tepki gösterildiği şeklinde asılsız haberler gündeme getirilmeye çalışılmıştır. Reklam panoları hakkında aylardır süren bir gaspın devam ettiği herkes tarafından bilinmekte. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bütün billboardları işgal eder bir tavır sergilemekte, her yer babasının malı gibi bir hava estirmektedir. Özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin yapamadığı Yunusemre Belediyesi'nin başardığı TOKİ Projesi'ni gölgelemek amacıyla Türk bayrağını kullanmıştır. Yunusemre Belediyesi'ne ait olan billboardları, Türk bayrağını istismar ederek işgal etmeye kalkmaktadır. Yunusemre Belediyesi'nin hiçbir personeli kendi billboardlarımız Büyükşehir Belediyesi tarafından işgal edilse de Türk bayrağına el uzatmaz, saygısızlık yapmaz. Yunusemre Belediyesi'nin ve çalışanlarının Türk bayrağının asılmasından herhangi bir rahatsızlığı olması mümkün değildir. Mesele Türk bayrağı meselesi değil, kendilerine ait olmayan billboardları işgal etmeye çalışmak ve Yunusemre Belediyesi'nin yaptığı projeleri halkımıza duyurmayı engellemektir. Manisa'daki tüm billboardlar, reklam panoları, ışıklı megaligt ve duraklardaki reklam panoları Cengiz Ergün'e aileden miras mı kaldı? Merkezdeki iki ilçe belediyemizde hangilerini bıraktınız? Bu soruya Cengiz Ergün cevap veremez. Ben söyleyeyim. Sıfır tane. Bunlar da yetmedi anayollara, tarihi yapıların önlerine, meydanlara yüzlerce daha yenisini ilave etti. Kaç paraya yaptın? Şehir estetiğini nasıl katlettin? Büyükşehir Meclisinin onayladığı ilan-reklam yönetmeliği ne diyor? Estetik Kurul yönetmeliği ne diyor? Sivil toplum örgütleri nerede? Çevreciler nerede? Meslek örgütleri nerede? Bu şehrin sahibi yok mu zannediyor? Buradan Cengiz Ergün'e sesleniyorum. Ateşle oynama. Bizim geçmişimiz bellidir. Türk bayrağı bizim için en önemli manevi değerlerdendir. Biz vatan, millet, bayrak ve din sevdası ile büyüdük. Şehitlik nedir biz çok iyi biliriz. Kutsal bayrağımızı kullanarak bizi karalayarak bayrak düşmanı gibi göstermeye çalışarak bir yere varamazsınız. Toplumun hassas olduğu ortak değerleri lütfen istismar etmeyin. Her gün yeni şehit haberleriyle sarsıldığımız ve birlik-beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günde, bu tür asılsız ve art niyetli haberler bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet diler, durumu kamuoyunun takdirlerine sunarım" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Billboard Polemiği Bayrak Krizine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement