Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Üslup Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Üslup Gerginliği

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi\'nde Üslup Gerginliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı üslup tartışması damgasını vurdu.

15.07.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı üslup tartışması damgasını vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün meclis kararlarına saygı göstermediğini belirten AK Parti Grubu, tepkisini salonu terkederek gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün AK Parti Grubu'nun meclis toplantısını terketmesini eleştirip, "Bu akşam burada bir tiyatro oynanmıştır. Meclisi terketmek, kaçmak çözüm değil. Orası icra makamı. Kararların alındığı bir makamdır" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, dün (salı) Belediye Başkanı Cengiz Ergün Başkanlığı'nda toplandı. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda sakin başlanan toplantıda büyükşehir belediye meclisinin geçen Mayıs ayında aldığı kararla kurulan Kent Estetik Kurulu'nun çalışmalarına başlaması adına kurul üyelerini belirlemek için AK Parti Grubu öneri sundu. Öneri üzerine söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Sayıştay raporunun beklenmesini istedi. AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan ise, bu talebi reddederek mecliste oylanmasını istedi. Öneri AK Parti Grubu'nun oy çocukluğu ile kabul edildi.

AK PARTİ GRUBU SALONU TERK ETTİ

Bu arada konuşmasını sürdüren AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan'ın, mikrofonunun sesi MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla görevliler tarafından kesildi. Bunun üzerine Gürcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e sitem etti. AK Partili bir meclis üyesinin 'Salondan çıkalım' demesi üzerine sinirlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 'Çıkarsanız çıkın' diyerek karşılık vermesi üzerine ortam bir an da gerildi. Bu söz üzerine ayağa kalkan AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Başkan Ergün'e sesini yükselterek, "Meclisin iradesine saygın yok. Üslubuna dikkat et. Burada kimseyle bu şekilde konuşamazsın" dedi. AK Parti Grubu, daha sonra salonu terketti. Meclis bu durumun şaşkınlığını yaşarken, Başkanı Ergün, bir sonraki meclis toplantısının 11 Ağustos Salı günü saat 18.00'de yapacağını açıkladı.

"MECLİSİ YOK SAYDI"

Meclis toplantısı çıkışı gazetecilere açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan, "Bu konuda çok üzgünüz. İstenmeyen bu olayda başkan haddini de aşarak mikrofonumuzu yani meclisin sesini kısma cesaretini bile gösterdi. Başkan Ergün'ün hukuk tanımaz bazı konularla ilgili yapmış olduğumuz eleştirilere tahammülü kalmadı. Bunun neticesinde adeta meclisi yok saydı. Bunu bize değil Manisa halkına, büyükşehir meclisine yapılmış, halkın iradesine, milletin iradesine yapılmış büyük bir saygısızlık olarak görüyoruz. Ağız tadıyla bir bayram geçirmek istiyorduk. Ama olmadı. Sadece hukuki noktalardaki eksiklikler konusunda uyarıda bulunmak istedik. Bundan iki ay önce MASKİ'de su faturalarında yüzde 60'lık bir indirim yaptık. Bu indirimler bugüne kadar uygulanmadı. 'Neden uygulanmıyor? Bu meclis kararını tanımamazlık nedendir?' diye sorduğumuzda herhalde şalter koptu. ve böyle istenmeyen olaylar söz konusu oldu" dedi. Gürcan, Manisa'ya saygısızlık yaptığını söylediği Başkan Ergün'ü özür dilemeye de davet etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise AK Parti Grubu'nun meclis toplantısını terketmesini eleştirip, "Bu akşam burada bir tiyatro oynanmıştır. Meclisi terketmek, kaçmak çözüm değil. Orası icra makamı. kararların alındığı bir makamdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Üslup Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement