Barajı Koruyan Tank Şarampole Yuvarlandı, Diyarbakır Susuz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Barajı Koruyan Tank Şarampole Yuvarlandı, Diyarbakır Susuz Kaldı

Barajı Koruyan Tank Şarampole Yuvarlandı, Diyarbakır Susuz Kaldı

Dicle Barajı'nda tepede güvenliği sağlayan tank, şarampole yuvarlanıp içme suyu pompa istasyonuna enerji sağlayan nakil hattı direğine çarptı, şehir 5 saat susuz kaldı.

30.06.2015 12:05  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'nde bulunan Dicle Barajı'nda tepede güvenliği sağlayan bir tank, dün manevra yaparken 50 metrelik şarampole yuvarlanıp içme suyu pompa istasyonuna enerji sağlayan nakil hattı direğine çarparak durabildi. Tank sürücüsü askerin ağır yaralandığı kazada, enerji kesintisi nedeniyle Diyarbakır'a 5 saat süreyle içme suyu verilemedi.

BARAJ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAN TANK ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Diyarbakır'ın içme suyunu sağladığı Eğil ilçesindeki Dicle Barajı'nda güvenliği sağlayan askeri üst bölgesindeki bir tank, dün öğleden sonra manevra yaparken yaklaşık 50 metre takla atarak yuvarlandı.

İSTASYONA ENERJİ SAĞLAYAN NAKİL DİĞREĞİNE ÇARPTI

Tank, pompa istasyonuna yaklaşık 750 metre uzaklıkta bulunan ve istasyona enerji sağlayan nakil hattı direğine çarparak dururken, tankın içinde bulunan asker ağır yaralandı. Asker, hemen hastaneye kaldırılırken, enerji hattının kopması nedeniyle Diyarbakır kent merkezine yaklaşık 5 saat içme suyu verilemedi.

KAZADAN SONRA DİYARBAKIR SUSSUZ KALDI

DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, yaşanan kazadan sonra pompa istasyonuna gelen enerjinin kesilmesi nedeniyle Diyarbakır'a elektrik veremediklerini ve yaptıkları çalışmalar sonucu acil pompa istasyonuna devreye koyduklarını söyledi. Karatekin, arızanın giderildiğini ancak boşalan su kanallarına yeniden su bastıklarını ve kentte hissedilir bir su kesintisinin yaşanmaması için önlem aldıklarını da söyledi.

"TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMİŞTİR"

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından dün gece saatlerinde ise yapılan açıklamada şöyle denildi: "Dicle Barajı'nda askeri karakola ait askeri tankın tepeden yuvarlanarak, İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu'na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarpması ve enerji nakil hattı direğinin devrilmesi sonucu pompa istasyonunu besleyen elektrik kesilmiştir. Bu nedenle ana pompa istasyonundan kente su verilememektedir. Kentte su kesintisi yaşanmaması için yedek Pompa İstasyonumuz olan Acil Pompa İstasyonu'ndan kente su verilmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Çalışmalar akşam saat 20.30 sularında tamamlanarak arıza giderilmiştir. Boşalan su hatlarının dolması yarın öğle saatlerine kadar sürebilmesi durumu vardır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barajı Koruyan Tank Şarampole Yuvarlandı, Diyarbakır Susuz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • 4747 li: Diyarbakırlılar susuz kalır inşallah o zaman anlar lar bu devletin kıymetini 23 27 Yanıtla
  • firtina : sefil bilolar suyunuzu bile asker koruyo birde o asker yapmadığınız birakimiyorsunuz 29 15 Yanıtla
  • kürdüm: allah topunuzun belasını versin amedi sevmeyenler.... 15 26 Yanıtla
  • vatansever : asker ve tank önemli değil aman diyarbakır susuz kalmasin 23 17 Yanıtla
  • meridien: Herkesi aldatabilirsiniz de zeki insanlari nasil aldatacaksiniz kimya denilen bir bilim dali var ve bu bilim dali maddenin molekuler yapisini inceliyor bu kadar bilgi yeter dedikten sonra siyanur denilen bir kimyasal madde oldugunu belirtelim bu zehirli bir madde ve sadece 1gram siyanur 1milyon ton suyu kullanilamaz hale getiriyor yani zehirliyor okuyunca sasirmistim ama boyleymis simdi tankla topla ucakla su kaynaklari nasil korunuyor aciklayin benim gibiler cahil kalmasin herhalde dunyada yalniz turkiyede tankla su kaynaklarini koruyabildigini dusunen varliklar yasiyordur koptum ya 36 1 Yanıtla
  • 4747 li: Diyarbakırlılar susuzluktan ölür inşallah mardinli 12 20 Yanıtla
  • vatansever: bu hainlere su vermek için bile tank nöbet tutuyor. vermeyin suda gebersinler 20 10 Yanıtla
  • GS****: BU NANKÖRLERE SU BİLE HARAM ASLINDA.. 12 18 Yanıtla
  • VATANSEVER HASAN BASAN: susuzluktan kurusunlar birde baraj yapmışlar bu hainlere . 15 15 Yanıtla
  • afandifi: indirin salteri cekin cizgiyi gidip pkkya siginsinlar 12 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement