Manavgat'ta Çanakkale Şehitleri İçin Hatim Duası Okundu - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Çanakkale Şehitleri İçin Hatim Duası Okundu

Manavgat Müftülüğü tarafından yürütülen "Çanakkale'de Bin Şehit Antalya'da Bin Yürek Projesi" kapsamında Kur'an ziyafeti ve hatim duası programı gerçekleştirildi.

31.03.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Müftülüğü tarafından yürütülen " Çanakkale'de Bin Şehit Antalya'da Bin Yürek Projesi" kapsamında Kur'an ziyafeti ve hatim duası programı gerçekleştirildi.

Külliye Camisi'ndeki programa, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Veli Sağlam, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çanakale Savaşı'nın öneminden bahsederek, şöyle konuştu:

"Rabbimizin bizlere ilk emaneti Hz. Adem'i yeryüzüne göndermekle başladı. Yeryüzünü Rabbimiz bizlere emanet etti. Bizler de onların varisleri olarak İslam ile müşerreflendik ve ecdadımız alemlere rahmet olan o rahmet Peygamberinin duasına mazhar olan bir milletin evladı olduk. Allah'ın yeryüzündeki en iyi emanetçilerinden biri oldu ecdadımız. İşte bu emanete sahip çıkmanın en iyi örneklerinden biri Çanakkale'dir."

İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu ise konuşmasında, "Çanakkale'de Bin Şehit Antalya'da Bin Yürek Projesi" kapsamında Antalya'nın bütün ilçelerinde Çanakkale ruhunu tekrar canlandırmak ve en iyi şekilde anlatmak için programlar düzenlediklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ise şehitliğin kutsallığından bahsederek şehitlik ve gaziliğin hayat karşılığında inanç sayesinde elde edilen yüce bir mertebe olduğunu belirtti. Çanakkale'de ecdadın bayrak inmesin, ezan dinmesin diye canlarını seve seve verdiğini hatırlatan Yaşar, "Çanakkale'deki şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

Konuşmaların ardından hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu, programda hatim duası edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Çanakkale Şehitleri İçin Hatim Duası Okundu - Son Dakika


Advertisement