Manavgat Kaymakamı Günlü, Manavgatlıları Proje Hazırlamaya Çağırdı - Son Dakika
Yerel

Manavgat Kaymakamı Günlü, Manavgatlıları Proje Hazırlamaya Çağırdı

Manavgat Kaymakamı Günlü, Manavgatlıları Proje Hazırlamaya Çağırdı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarında 2016 Mali Destek Programları için çıktığı teklif çağrısı kapsamında Manavgat’ta bilgilendirme toplantısı düzenledi.

01.02.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 'Küçük Ölçekli İşletmeler', 'Sosyal Kalkınma' ve 'Sürdürülebilir Çevre' alt başlıklarında 2016 Mali Destek Programları için çıktığı teklif çağrısı kapsamında Manavgat'ta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğunu hatırlatılan toplantılarda, hangi projelerin kabul göreceği, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu gibi konularda ayrıntılı bilgiler veriliyor.

BAKA, toplam 12 milyon TL bütçesi bulunan 2016 Yılı Mali Destek Programlarını ilgili konulardaki projelere açtı. BAKA, Yeni Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantılarını il merkezlerinin yanı sıra Burdur, Antalya ve Isparta'nın ilçelerinde de sürdürüyor. Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü. Manavgat belediye Başkan yardımcısı Hasan Şimşek, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve işletme yetkilileri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Türkiye'de bölgesel kalkınma faaliyetlerini organize etmek üzere kalkınma ajanslarının kurulduğunu belirterek "Bu ajanslardan biriside ilimiz ve komşu illerimizi kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansıdır. Yılın belli dönemlerinde kalkınma ajansları proje çağrıları yapmak istiyorlar. O proje çağrıları genelde iki kısımda ele alınıyor. Bir tanesi kar amacı güden kuruluşlarla ilgili diğeri de kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ilgili. Yine BAKA 2016 yılıyla ilgili bir proje çağrısını ilçemizde toplantı yapıyor. Bununla ilgili kalkınma ajansımızın internet sitesinde bilgi olmakla birlikte arkadaşlarımız bugün bizlere bir bilgilendirme daha yapacaklar. Burada önemli olan netice itibariyle ortada belli amaçlar için ayrılmış bir kaynak var. Bu kaynaktan faydalana bilmek içinde proje hazırlamak gerekiyor. Biz bu kaynaktan ne kadar çoğunu İlçemize alabilirsek, bu kaynaktan ilçemizi ne kadar çok faydalandırabilirsek bizim için o kadar büyük başarı olmuş olur. Bu anlamda ben gerek şartları tutan kar amacı güden işletmelerimizden gerekse kar amacı gütmeyen kamu kurumları mahalli idaremiz dernekler odalar gibi sivil toplum kuruluşlarından bu başlıklarda kendi faaliyet alanlarına uyan hususlarda olabildiğince bu işi ciddiye almalarını, olabildiğince fazla proje hazırlanması için çaba sarf etmelerini istirham ediyorum. Netice itibariyle ayrılmış olan bir kaynak var. Bu kaynağın dağıtım esasında genel anlamda tüm proje çağrılarımızda olduğu gibi amaca uyan iyi hazırlanmış projelere dağıtılıyor. Önemli olan bu amaçlar çerçevesinde iyi proje hazırlamak. ne kadar çok iyi proje hazırlarsak mevcut kaynaktan önce kurumlarımız daha sonrada ilçemiz olarak o kadar fazla faydalanmış oluruz. Biz kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Kaymakam Günlü'nün açılış konuşmasının ardından BAKA Program Yönetim Birimi uzmanı Abdurrahman Özsoy 'Küçük Ölçekli İşletmeler', 'Sosyal Kalkınma' ve 'Sürdürülebilir Çevre' alt başlıklarında 2016 Mali Destek Programları hakkında bilgi verdi. Bu yıl 3 yeni alanda mali destek verecek BAKA, imalat sanayisinde faaliyet gösteren 1-9 arasında işçi çalıştıran ve cirosu da 1 milyon TL'den az olan 'mikro' tanımındaki işletmeler ile çalışan sayısı 50'den cirosu da 8 milyon TL'den az 'Küçük' işletme sınıfındaki KOBİ projelerini, 'engelli, kadın ve genç işsizlerin sosyo-ekonomik hayata katılımlarının sağlanarak yaşam kalitelerinin yükseltilmesi'ni hedefleyen sosyal kalkınma projeleri ile çevrenin korunması, atık geri dönüşümünün sağlanması ile çevre bilincinin oluşturulmasını hedefleyen 'sürdürülebilir çevre' projelerini kabul edecek. BAKA, daha önce uyguladığı proje çağrıları başlamadan 3 ay önce kurulma şartını kaldırdı ve fikri olan 'mikro' veya 'küçük' işletmesini kurup programa başvurabilecek.

Doğrudan finansman desteği sağlayacak mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğunu hatırlatılan toplantılarda, dikkat edilmesi gereken noktalar, hangi projelerin kabul göreceği, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. 2016 Mali Destek Programları'na proje başvuruları, BAKA'nın Isparta, Antalya ve Burdur'daki yatırım destek ofislerine yapılabilecek. Bu tarihten sonra Ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Desteklenecek proje konuları şu şekilde:

Program kapsamında; yüzde 50 oranına kadar desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 8 milyon TL'dir. Çalışan sayısı 10'dan cirosu da 1 milyon TL'den az olan 'Mikro' tanımındaki KOBİ projeleri için 3 milyon TL'lik bütçe ayrıldı ve projeler 150 bin TL'ye kadar hibe desteği alabilecek. Cirosu 8 milyon TL'den ve çalışan sayısı da 50'den az olan 'Küçük" olarak tanımlanan KOBİ projeleri için de toplam 5 milyon TL bütçe ayrıldı ve 300 bin TL'ye kadar destek verilecek.

Sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek üzere engelli, kadın ve genç işsizlerin sosyo-ekonomik hayata katılımlarının sağlanmasına katkı verecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2 milyon TL olarak belirlendi. Yüzde 90 oranına kadar desteklenecek projelere 25 bin ile 150 bin TL arasında destek verilecek. Programa, STK'lar, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile mesleki eğitim merkezleri proje sunabilecek. Batı Akdeniz Bölgesi'nde çevrenin korunması ve doğal kaynakların tasarruflu ve etkin kullanımına ilişkin farkındalığın artırılması, çevre kirliliğini önleyici faaliyetlerin teşvik edilmesi, çevre kirliliği ve kirliliğin yol açtığı tahribat ile mücadele edilmesini amaçlayan program için ayrılan bütçe 2 milyon TL. Kar amacı gütmeyen STK'lar, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, OSB'ler ile küçük sanayi sitelerinin projeleri kabul edilecek. Yüzde 80 oranına kadar desteklenecek projelere 25 bin ile 150 bin TL arasında destek verilecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Kaymakamı Günlü, Manavgatlıları Proje Hazırlamaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement