Manavgat- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manavgat'ta-6 - Son Dakika
Güncel

Manavgat- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manavgat'ta-6

Manavgat- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manavgat\'ta-6

"Kılıçdaroğlu: Tek yerli ve milli parti CHP'dir" haberine ek "KORKTULAR, CHP'YE GÖREV VERMEDİLER" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alanya'nın ardından Manavgat'ta Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitingde konuştu.

04.10.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kılıçdaroğlu: Tek yerli ve milli parti CHP'dir" haberine ek

"KORKTULAR, CHP'YE GÖREV VERMEDİLER"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alanya'nın ardından Manavgat'ta Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitingde konuştu. Türkiye'de 7 Haziran'da baskıcı bir yönetime son veren, sonucunda demokrasinin kazandığı bir seçimi yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, kurulmayan hükümet nedeniyle bugün Türkiye'nin 1 Kasım'da yeni bir seçimi gerçekleştireceğini söyledi.

Seçimler sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yürütülen koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine görevin kendilerine verilmesi gerekirken, temayüllerin çiğnenerek bunun gerçekleşmediğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Korktular mı neden korkuyorlar? Yolsuzlukları ortaya çıkar diye mi korkuyorlar. Şunu söyleyeyim, Saray'da oturan bir zat açık ve net müdahale etti. AKP'ye oy veren yurttaşlarımıza sesleniyorum; Sizler oy verdiniz, görev Davutoğlu'na verildi. Hükümeti kuramadı. Bağımsız iradesi olmayanın, iradesini vesayet altına alan kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet kuramaz. Biz elbetteki bir koalisyonun gereğini yapacaktık. Milletin iradesine saygı gösterdik. Bütün düşüncelerimizi samimi olarak aktardık. Bir sonraki seçimin pazarlığını yapmıyoruz. Türkiye gırtlağına kadar sorun içinde. Bu sorunların çözülmesi lazım. Millet görev verdi yerine getirilmesi lazım. Onlar kaçındı."

ACI VE GÖZYAŞIYLA ŞANTAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin seçimlerden 400 milletvekiliyle ayrılmanın faturasını kan ve gözyaşı olarak çıkardığını ve bir şantaj olarak ortaya koyduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Millet şantaja boyun eğer mi eğmez. Bizim milletimiz yiğittir. Bileğine, sözüne, yapısına, topluma, arkadaşına, ailesine, çocuklarına güvenir" dedi.

Konuşması 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Başbakanlığı slogan atmanın ötesinde halledeceğiz, sandığa gideceğiz. CHP'ye oy vermemiş vatandaşımızı ikna edeceğiz. Bu seçimlerde demokrasiyle baskı rejimi arasında tercih yapacağız" dedi.

ÜÇ PARTİYİ DE ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran sonrası oluşan meclis tablosu içinde kendi iradesi olmayan, iradesini kiraya vermiş bir partinin yer aldığını belirterek, "O partinin ne kendisine ne milletine faydası olur. Diğer yanda her şeye 'hayır' diyen bir parti. Geriye kalıyor başta bir parti, HDP. HDP Türkiye'nin sorunları çözemez, çözme gücü de yok" dedi.

'SENİ AMACINA ULAŞTIRMAYACAĞIZ'

Bu tablo içinde 1 Kasım seçimlerinde verilecek her oyun 'dikta yönetimi'ne son vereceğini söyleyen Kılıçraroğlu, "Bir kişinin iki dudağından çıkan irade milli irade değildir. Milli irade sizin oylarınızdır. Sizin iradenizi kabul etmedi onlar. O nedenle seçime götürüyorlar. 'İlla benim dediğim yapılacak, yapılamazsa sonuna kadar seçim.' Sonuna kadar seçimse sonuna kadar söylüyoruz seni asla amacına ulaştırmayacağız" diye konuştu.

"KİMLİK VE DİN SİYASETİ SAHTEKARLIKTIR"

Konuşmasında Manavgat'ta geçen haftalarda Kürtlere ait işyerlerini hedef alan saldırıları da değerlendiren CHP Lideri, "Buradan bütün Türkiye sesleniyorum, Manavgat barışın ve kardeşliğin başkentidir. Manavgat'ın huzurunu hiç kimse bozamaz. Belediye başkanımıza sordum, 'Kim bu olayları çıkardı?' 'Dışardan gelenler' dedi. 'Aralarında tanıdığım hiç kimse yoktu' dedi. Dışardan gelip huzurunuzu bozuyorlar buna izin vermeyin" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, etnik kimlik ve din üzerinden yapılan siyaseti sahtekarlık olarak nitelendirdi ve CHP dışında 78 milyonu kucaklayan bir parti olmadığını söyledi.

CHP'NİN VAATLERİNİ ÖRNEK ALIYORLAR

Partisinin 1 Kasım seçimlerine yönelik seçim bildirgesinden satır başlarını paylaşarak konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "CHP'nin seçim bildirgesi diğer partilerce örnek alınıyor. Emek harcamadan bizim bildirgemizi alıp kullanıyorlar. Örnek olmak güzel. Örnek oluyorsak Türkiye'ye karşı görevimizi yapıyoruz demektir" diye konuştu.

BAYKAL PARTİLİLERLE MİTİNGİ İZLEDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da ilçe mitinglerinde kendisinden önce belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yöneticileri tek tek anons edilip otobüs üzerinden mitinge katılan partilileri selamladı.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise hem Alanya hem de Manavgat mitinglerini partililerle birlikte alandan takip etmeyi tercih etti.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Emre BAYLAN - Yasin TİNBER/MANAVGAT,(DHA)

=====================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manavgat'ta-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında
    08:16 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında

    İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.


Advertisement