Mehmet Şimşek: Özel Sektör Muhalefetten Korktuğu İçin Konuşamıyor(!) - Son Dakika
Ekonomi

Mehmet Şimşek: Özel Sektör Muhalefetten Korktuğu İçin Konuşamıyor(!)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin asgari ücret vaadinden, özel sektörün rahatsız olduğunu ancak, korkudan çıkıp konuşamadıklarını söyledi.

03.06.2015 12:00  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

"İŞ DÜNYASI MUHALEFETTEN KORKUYOR"

Muhalefet partilerinin asgari ücretle ilgili vaatlerine ilişkin, özel sektörün kendisine ilettiği şikayetin olup olmadığının sorulması üzerine de Şimşek, "Muhalefet sık sık meydanlarda şunu der; 'İş alemi hükümetten korktuğu için hiçbir konuda fikir beyan etmez.' Bu konuda da ilginç bir şey; kapalı ortamlarda bize, 'bu ne saçmalık, biz nasıl yaparız?' diyorlar.

"KONUŞAMIYORLAR"

Aynen böyle, inanın abartmıyorum ama 'buyurun, çıkın, konuşun' dediğimizde konuşan yok, çünkü yarın öbür gün bunların şerrinden emin değiller." diye konuştu.

Türkiye'nin asgari ücret konusunda çok önemli adımlar attığını anlatan Şimşek, Türkiye'nin katma değeri yüksek üretimini artırmasıyla asgari ücretin de kalıcı olarak yükseleceğini bildirdi.

"BAKANLIKLARIN SAYISI AZALTILMALI"

Seçimin ardından bakanlıkların yeniden yapılandırılacağı konusundaki iddiaların sorulması üzerine de Şimşek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Rahmetli Özal hükümeti kurduğunda, Maliye'de o zaman o kadar devletçi bir yapı vardı ki dış ekonomik ilişkileri, borçlanmayı, IMF ve Dünya Bankası ile ilişkileri ve reform çalışmalarını şekillendirmek için Hazine'yi Başbakanlığın bünyesinde bir müsteşarlık olarak kurmuş ve hâlâ öyle. Dünyada böyle bir uygulama yok ama Türkiye'nin o günkü şartları bunu gerektiriyordu, bugün böyle bir sorun yok. Ekonomiye ilişkin bakanlıkların sayısı da azaltılabilir, azaltılmalı ama bunun nasıl yapılacağı tabii ki Sayın Başbakanımızın takdirinde olan bir konu. Sayın Başbakanımız Maliye Bakanlığı'na brifing almaya geldiğinde fikrimizi paylaşmıştık. Öyle görüyorum ki bu konuda arzulu, böyle bir niyet var."

Ekonomiye ilişkin bakanlıklarda bir koordinasyon probleminin olmadığını dile getiren Şimşek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, bu işi çok iyi yönettiğini söyledi. Şimşek, buna karşın sayının azaltılmasının yine de etkinlik ve verimlilik açısından faydalı olacağını kaydetti.

Mehmet Şimşek: Özel Sektör Muhalefetten Korktuğu İçin Konuşamıyor(!)
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mehmet Şimşek: Özel Sektör Muhalefetten Korktuğu İçin Konuşamıyor(!) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • boşver: nasıl bir pişkinlık bu sayın bakan 21 3 Yanıtla
  • TTAARREEBB: haberi okuyunca güldüm. muhalefetten kim korkar yahu :) herkesin korkusu sizden sayın şimşek. seni de babacanı da adam bilirdik. iki yüzlülük böyle birşeymiş demek. 20 2 Yanıtla
  • Ahıskalı Türk: Komik sadece mal konuştu yine 14 4 Yanıtla
  • BESLİLER: Oylar MHP ye. 1 0 Yanıtla

Advertisement