Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Siirt'e Geldi - Son Dakika
Politika

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Siirt'e Geldi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Siirt\'e Geldi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail'in zulmünü durdurmak için sloganların ötesine geçilmesi gerektiğini söyledi.

20.07.2014 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail'in zulmünü durdurmak için sloganların ötesine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına katılmak üzere Siirt'e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kurtalan ilçesini ziyaret etti. Bakan Şimşek, Atatürk Çay Parkı'na geçerek burada vatandaşlarla sohbet etti.

İsrail'in zulmünü durdurmak için sloganların ötesine gidilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Şimşek, bunun da Türkiye'nin küresel ve bölgesel anlamda önemli bir siyasi ve askeri aktör olması gerektiğini söyledi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz Ortadoğu coğrafyasında yaşananlar hepimizin yüreğini burkuyor içimizi sızlatıyor. Müslüman ülkelerin iç çatışmaları, Irak'ın ve Suriye'nin durumu ortada. Yemen'de, Libya'da adını siz koyun bu coğrafyasının bir tarafından olup bitenlerden ders çıkarmamız lazım. O yüzdende birliğimize beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkmamız lazım. Bu bölge huzurlu, ülkemiz huzurlu, ama yanı başımızda yangın var zulüm varken biz de huzursuzuz. Bugün İsrail bildiğini okuyorsa, her türlü zulmü yapıp yanına kalıyorsa bir ders çıkartılması gereken bir husustur. Yani bunu lanetleyeceğiz protesto edeceğiz. Ki zaten yapıyoruz. Ama bu ülke, birliğini beraberliğini kardeşliğini güçlü tutması lazım, ilme, bilme önem vermesi lazım. Bizim bilgi yoğun, teknoloji yoğun, ürün yelpazesine geçmemiz lazım. Aramızdaki ufak tefek sorunları fitne sokmadan çözmemiz lazım. Büyük resme odaklanmamız gerekir. Bizim, ileride İsrail'in zulmünü durduracaksa İsrail'in telin'inin ötesine geçeceksek istikrarı devam etmemiz lazım, reformlar yapmamız lazım. Türkiye'yi küresel bölgesel anlamda, önemli bir siyasi ve askeri aktör yapmamız lazım. Sloganlarla olmuyor. Sloganların ötesine geçmemiz lazım. Size düşen bu kardeşliği korumaktır. Biz, kaynaklarımızı niye kardeş kavgasına ayıralım. Ama 70'li ve 80'li yıllarda bunu harcamışlar. O zaman sorunlara ve özellikle Kürt meselesine farklı yaklaşılsaydı, Kürtçenin önündeki sınırlamalar kaldırılsaydı bugün 35-40 bin insanı kaybetmeyecektik. Demokrasinin standartlarını yükseltseydik, 350 milyar dolar parayı heba etmeyecektik. Arkadaşlar artık uyanın" dedi.

HDP'LİLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR

Bakan Şimşek, "HDP'liler bizim kardeşimizdir. Bu ülkede herkes bizim kardeşimizdir. Bu ülkede bin yıldır Kürtler ve Türkler kardeştir" dedi. Bakan Şimşek, daha sonra kardeşlik, birlik ve özgürlük için Recep Tayyip Erdoğan'a destek çıkılması çağrısında bulundu.

Bakan Şimşek beraberindekilerle daha sonra Kurtalan Belediyesine geçti. Burada Fenerbahçeli minik öğrenciler tarafından belediye kapısında çiçekle karşılanan Bakan Şimşek, Başkan Nevzat Karaatay'dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan daha sonra sahur programına katılmak üzere Siirt'e geçti. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Siirt'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement