Malezya'nın 57. Bağımsızlık Yılı Resepsiyonu - Arınç (1) - - Son Dakika
Güncel

Malezya'nın 57. Bağımsızlık Yılı Resepsiyonu - Arınç (1) -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malezya'nın 57. Milli Günü ve Malezya Silahlı Kuvvetleri'nin 81. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

09.09.2014 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malezya'nın 57. Milli Günü ve Malezya Silahlı Kuvvetleri'nin 81. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Malezya'nın Ankara Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin'ın ev sahipliğinde Ankara JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyona Malezya Savunma Bakan Yardımcısı Datuk Abdul Rahim Bakri, Milli Savunma Bakanlığı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, diplomatik misyon temsilcileri, çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan Arınç, Türkiye ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve dostluğun güçlendirilmesinde karşılıklı üst düzey ziyaretlerin önemine değindi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ocak ayında Malezya'ya gerçekleştirdikleri resmi ziyaret esnasında kendilerine gösterilen sıcak konukseverliği memnuniyetle hatırladığını söyledi. Bülent Arınç, Malezya Başbakanı Necip Abdürrezzak'ın da 16-17 Nisan tarihlerinde Türkiye'yi ziyaretlerinden onur duyduklarını söyledi.

Arınç, bu ziyaretler esnasında Malezya ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması ve vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşmalar imzalandığını hatırlattı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti:

"Türkiye ve Malezya toplamda 100 milyonun üzerinde bir nüfusa, 1 milyon kilometrekare yüzölçümüne, 1 trilyon doları aşan gayrisafi yurtiçi hasılaya ve 775 milyar dolardan daha fazla ticaret hacmine sahip iki ülkedir. 2013 yılı ticaret hacmimiz 2 milyar dolara yakındır. Son 5 yılda firmalar tarafından Malezya'dan Türkiye'ye 500 milyon doların üzerinde, Türkiye'den Malezya'ya da 300 milyon dolardan daha fazla yatırım gerçekleştirilmiştir."

Başbakan Yardımcısı Arınç, Kuala Lumpur Pekin seferinde kaybolan MH-370 sefer sayılı uçak ile Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gittiği esnada Ukrayna'nın doğusunda düşürülen MH-317 sefer sayılı yolcu uçağı dolayısıyla Malezya halkına başsağlığı diledi. Arınç, "Yaşadığınız acı ve üzüntüyü Türk milleti adına yürekten paylaştığımızı yürekten ifade ediyorum" dedi.

Resepsiyonda Malezya'nın kültürel ezgilerinin yer aldığı canlı müzik dinletisi sunuldu. Davetlilere yöresel yemekler ikram edildi. Gecede ayrıca Türkiye-Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerinin 50. yıl dönümü de kutlandı.

Malezya\'nın 57. Bağımsızlık Yılı Resepsiyonu - Arınç (1) -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'nın 57. Bağımsızlık Yılı Resepsiyonu - Arınç (1) - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement