Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Basına Yönelik Şiddeti Gündeme Getirdi - Son Dakika
Yerel

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Basına Yönelik Şiddeti Gündeme Getirdi

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Basına Yönelik Şiddeti Gündeme Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, basın emekçilerine yönelik şiddeti TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.

17.10.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, basın emekçilerine yönelik şiddeti TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba basın çalışanlarının öldürülmesine dair araştırma önergesi lehine söz alarak bugüne kadar en çok tutuklu gazeteci, milletvekili, sendikacı, öğrenci ziyaret eden milletvekilleri olduklarını söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, son dönemlerde gazetecilerin en temel hakları olan yaşam haklarının bile elinden alındığını belirterek "Cezaevinde susturulmaya çalışılan aydınlar, gazeteciler yüzlerce kitap yazdılar. Daha önce eline kalem almayı düşünmemiş insanlar kitap yayımladı. AKP'nin bu faşist uygulamaları sonucunda Mecliste, hiç aklında yazarlık olmayan birçok insan da yazar oldu sayenizde. Bunlardan biri de bu karşınızda konuşan Milletvekili. "Balyoz" diye sayenizde bir kitap yazdık. Yine, bu dönemde yazdığımız kitaplardan birisi "Tutuklu Gazeteciler Raporu" "Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye" diye bir rapor yazdık, bu raporları aslında Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri yazmadı, aslında bu raporları AKP'nin politikaları, AKP yazdırdı" dedi.

Gazeteci Ahmet Şık'ın başından yaralandığı fotoğrafları milletvekillerine göstererek konuşmasına devam eden Ağbaba, "Son dönemde, birkaç resim göstereceğim size. Bakın bunlar gazeteci. Sadece suçu gazetecilik yapmak olan Ahmet Şık eğer bu hale gelebiliyorsa bu sizin eserinizdir. Bu son dönemde Hrant Dink'ten başlayarak, geçmişte öldürülen Çetin Emeç'i, Turan Dursun'u, Uğur Mumcu'yu katledenlerin ortaya çıkarılması gerekiyor. Muhtemelen bu önergeye "evet" demeyeceksiniz, geçmişte faili meçhullere "evet" diyemediğiniz gibi buna da "evet" demeyeceksiniz ama bilin ki tüm gerçekler bir gün açığa çıkacak" şeklinde konuştu.

500 KİŞİLİK SEÇMELERE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Toplum Yararına Programlarına (TYP) binlerce kişinin başvuru yaptığını yaptığı yazılı açıklamada belirterek, "Ortada bu kadar büyük bir işsiz kitle ve talep varken 500 kişilik kontenjanda inat etmek Malatya'ya ihanet etmektir" dedi. Ağbaba, AKP'li Milletvekillerini de kontenjan artırılması konusunda girişimde bulunmaya çağırdı.

Ağbaba, " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın TYP'de Malatya'ya 500 kişilik bir kontenjan ayırması kabul edilemez. İŞKUR İl Müdürlüğü'nün 500 kişilik seçmelerine 5 bine yakın kişinin katılması bile bizim ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir. Sayın Bakan Malatya'ya ayrılan kontenjanı mutlaka artırmalıdır. AKP'nin Malatya Milletvekilleri de, Malatya için artık harekete geçmeli ve gerekli girişimlerde bulunmalıdır" dedi.

BU ŞARTLARDA İSTİHDAM FUARI DAHA ÖNEMLİ

Veli Ağbaba, bu şartlar altında açılan Malatya İstihdam ve İnsan Kaynakları Fuarı'nın daha bir önem kazandığını ve başarılı geçmesini dileyen Ağbaba, "İşsizler ile işverenleri buluşturan bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Umarız AKP Hükümeti de istihdamın artırılması için gerekli adımları bir an önce atar" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Basına Yönelik Şiddeti Gündeme Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement