Malatya Arslantepe Höyüğü Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde - Son Dakika
Yerel

Malatya Arslantepe Höyüğü Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde

Malatya Arslantepe Höyüğü Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde

Malatya Arslantepe Höyüğü, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

20.04.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Arslantepe Höyüğü, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'deki 13 kültürel miras alanı için UNESCO'ya başvuruda bulunarak, bu alanların UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmasını talep etti. UNESCO Dünya Miras Merkezi'nce yapılan değerlendirmeler sonucunda aralarında, M.Ö. 4000-5000'e tarihlenen Malatya Arslantepe Höyüğü'nün Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınmasına karar verildi.

Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınmasını değerlendiren Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü derviş Özbay, Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınmasının son derece olumlu bir karar olduğunu ifade ederek, "Arslantepe Höyüğü bilindiği gibi açık hava müzesi olarak hizmet veriyor. Bu karar ile Arslantepe Höyüğü açık hava müzesine daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini ümit ediyorum" dedi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne giren 13 yeni kültürel, tarihsel ve arkeolojik alan şöyle:

"Arslantepe Arkeolojik Alanı (Malatya), Anadolu Selçuklu Medreseleri ( Konya, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kırşehir), Anavarza Antik Kenti (Adana), Kaunos Antik Kenti (Muğla), Kızkalesi (Mersin), Kültepe Arkeolojik Alanı (Kayseri), Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı Alanları (Çanakkale), Eflatunpınar Kaya Anıtı (Konya), İznik Yeşil Camii(Bursa), Mahmutbey Camii (Kastamonu), Ahi Evran Türbesi (Kırşehir), Titus-Vespasianus Tüneli (Hatay), Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi (Mardin)." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Arslantepe Höyüğü Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement