Malatya Arena Yarım Kaldı - Son Dakika
Spor

Malatya Arena Yarım Kaldı

PTT 1.Lig'de mücadele eden Malatyaspor'un yapımı devam eden yeni stadı, TOKİ ile yüklenici firma İlsan İnşaat'ın sözleşmeyi feshetmesi sonrası milyonluk proje yarım kaldı.

09.10.2015 08:53  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Malatya Arena Stadı yüklenici firması İlsan İnşaat ile yaptığı sözleşmeyi fesih edince, firma stattaki şantiyesini kaldırdı. Üç yıl önce temeli atılan stadın bundanı sanraki durumu ile ilgili gözler TOKİ'nin vereceği karara çevrildi. Eylül ayına kadar süre tanınan, ancak o süreyi de kullanamayan yüklenici firma, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) fesih kararını vermesinin ardından stattan ayrılmaya başladı.

TEMELİNİ ERDOĞAN ATMIŞTI

Hürriyet'te yer alan habere göre; Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında temeli atılan ve Malatya'nın en büyük sportif yatırımı olma özelliğini taşıyan Malatya Arena Stadı için TOKİ, yüklenici firma ile görüşüp, fesih kararı vermişti.



MALZEMELERİ GÖTÜRMEYE BAŞLADILAR

Fesih kararı sonrası yüklenici firma İlci Holding, Malatya'daki malzemelerini götürmeye başladı. TOKİ'nin yüklenici firma ile feshi gerçekleştirdikten sonra statla ilgili yeni bir süreç başlayacak.Malatya Arena Stadı'nın kontrol mühendisi Hurşit Kuşçu, bundan sonraki süreçte idare olarak TOKİ'nin vereceği kararın büyük önem taşıdığını kaydetti.

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Kuşçu, TOKİ'nin gerekeni yaptığını ve artık stadın yapım süreci ile ilgili yeni bir sürecin başladığını söyledi. TOKİ'nin bu süreci kısa tutmak için bir an önce yeni ihale takvimini başlatması gerektiğini kaydeden Kuşçu, "23 Eylül 2015 tarihinde mevcut yüklenici firmanın süresi doldu. TOKİ de bundan dolayı sözleşmeyi fesih etti. Tabi önemli bundan sonraki sürecin hızlı işlemesi" dedi.

Malatya Arena Yarım Kaldı

Son Dakika Spor Malatya Arena Yarım Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • boyraz: Allah ın izniyle cumhurbaşkanının attığı temel yarım kalmaz ve daha saglam olur 16 15 Yanıtla cCc: giren şemsiye açılmaz avut sen kendini. 12 8
  • sertan subasi: rte yi bi halife ilan etmediginiz kaldi Allahsizlar 13 9 Yanıtla
  • soner: seçim yaklaşıyor yarımda olsa açılışını yaparlar kurdeleyi keserler. 14 6 Yanıtla
  • canka: baş soyguncu iş basinda..çalmiştir yine. ..hirsizlr 12 6 Yanıtla
  • malatyalı44: ne arenası ismi İnönü diye devam etmeli ayıp ya .ismini heryerden siliyosunuz.ama bunun hesabı sorulacak merak etmeyin 7 9 Yanıtla
  • elazıg: elazıgda ne tam olmuş ki stadda olsun 10 1 Yanıtla
  • Laaaaannnn: MALatyalılar bir %70 AKP daha versin 7 4 Yanıtla
  • BİR BİLEN: Ucuz ülke var, gel vatandaaaş. sahibi yok gel kon 6 4 Yanıtla
  • yaziksize: Çok nankorsunuz ne onun kadar bu ulkeye hizmet eden oldu mu allah bu ülkeyi sizenasip etmiyo niye çünkü işler bu ulkeye hiçbirşey vermezsiniz elin gavur anladı siz hala anlamasını bu ulkeye 3 tane adam geldi 1 menderes 2 özal 3 tayyip 100 senede baska da gelmedi körler sayarlar birbirinizi agarkayin 4 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi
    12:23 Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi

    Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları bir ilke imza atarak 2015 yılında yeni stadyum projesi yapmak için yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın yeniden yapılması için miting düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “10 yıl önce yıkıldı ve artık biz stadyumumuzu geri istiyoruz” dedi. Mitinge katılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da bakanlığın stadı yapmaması halinde belediye olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi.

  • MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi
    12:13 MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi

    MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacağı Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi. Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde 4 günlük kampa girecek teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, Antalyaspor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Ligde 33 puanla 14. sırada yer alan başkent ekibi, 2 Nisan'da oynayacağı maç sonrası Ankara'ya dönecek.

  • Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor
    12:07 Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor

    Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması için zorlu iklim ve arazi koşullarında görev yapan personeline kırsal alanlarda traktör kazalarını azaltmak amacıyla Bursa'da 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Eğitimi' uyguluyor. Eğitimlerde tarım araçlarının sürüşe başlamadan önce ve sürüş sırasında yapılacak işlemler, kazaların nedenleri, sürücülerde gereken belgeler ve malzemeler konularında teorik ve uygulamalı dersler veriliyor.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor
    11:47 Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor

    Olaylı Trabzonspor maçında yaşananların ardından ligden çekilmeyi gündemine alan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve ekibi, lige devam etmek istiyor.

  • P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek
    11:41 P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında P. Karşıyaka, yarın Bahçeşehir Koleji'ni evinde ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde ev sahibi P. Karşıyaka 4. sırada yer alırken, konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan ilk devre müsabakasını P. Karşıyaka kazanmıştı.

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı
    11:12 Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen iftar programında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dostluğun önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı Mehmet Ziya Bağcı ise organizasyonun her yıl büyütülmek istendiğini ve diğer takım taraftarlarının da destek verdiğini belirtti. Sındırgı Belediyespor Başkanı Tufan Gürlek ise emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı
    11:12 Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı

    Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, milli kalecisi Bülent Çetin'in açıklamalarına göre, takımdaki aile ortamının başarılarını etkilediği belirtildi. Alves Kablo, 22 maçta 21 galibiyet ve bir beraberlikle 64 puan toplayarak ligi birinci sırada tamamladı. Kulüp, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bülent Çetin, takımın hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.


Advertisement