Malatya Ağbaba'dan Tivibu Kararına Tepki - Son Dakika
Güncel

Malatya Ağbaba'dan Tivibu Kararına Tepki

Malatya Ağbaba\'dan Tivibu Kararına Tepki

Ağbaba'dan Tivibu kararına tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bazı televizyon kanallarının Tivibu Dijital Platformu'ndan çıkarılmasının yasala aykırı olduğunu söyledi.

29.09.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağbaba'dan Tivibu kararına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bazı televizyon kanallarının Tivibu Dijital Platformu'ndan çıkarılmasının yasala aykırı olduğunu söyledi.

Ağbaba, Tivibu'nun bu kanalları hükümete muhalif oldukları için platformdan çıkarttığını savunurken, "Bunu Kenan Evren bile akıl edememişti. 5'inci sınıf demokrasilerde, diktatörlüklerde bile hayal edememişti. Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmek lazım" dedi.

Seçim bölgesi Malatya'da temaslarını sürdüren Veli Ağbaba, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bugün TV, Samanyolu TV gibi özgür televizyon kanalların Tivibu'dan çıkarılmasına ilişkin soruyu cevaplandıran Ağbaba, iktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkese baskı yaptığına değindi. AKP'nin tek başına iktidar olmak için herşeyi yaptığını söyleyen Ağbaba, kimsenin 'Cemaate dokunda bana bir şey olmaz' demeyerek duyarlı davranması gerektiğinin altını çizdi. Ağbaba, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı televizyonda talimat vererek Doğan Medya Grubu'na, partinin milis gücü 'Osmanlı Ocaklarını' saldırttı. Daha sonra kendilerinin 'paralel' diye ifade ettikleri Bugün TV, Samanyolu TV, Kanaltürk gibi 40'ın üzerindeki kanalı Tivibu sisteminden çıkardı. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde olabilecek bir şey değil. Yapılan bir suçtur. Bunun hesabı zamanı geldiğinde sorulacaktır. Sırf muhalif olduğu için Tivibu bu kanalları çıkarttı. Bunu Kenan Evren bile akıl edememişti. Beşinci sınıf demokrasilerde, diktatörlüklerde bile hayal edememişti. Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmek lazım. Hiç kimse sessiz kalmasın. Hiç kimse bana dokunmaz diyemez. Dün cemaat dediği medyaya, Doğan Medya Grubu'na son olarak da Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) polis baskını yapıldı. Bu koduna kimse duyarsız kalmasın. Recep Tayyip Erdoğan'ın yandaş gazeteleri iki gündür Doğan Grubu'nu infaz etmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz aylarda günlerde cemaate yakın kişiler basın yoluyla infaz edildi. Kimi cezaevine atıldı. Ses çıkmadı maalesef. Medya yoluyla infaz gerçekleşiyor. Yakında da daha orta düzey gazetelere bu baskılar ulaşacak. İnsanları baskı altına almak için uğraşacaklar. Türkiye'de ne kadar muhalif varsa cezaevi yolu gösterilecek. Tüm muhalifler hedef gösterilecek. Geçmişte hedef yapılıp katledilen insanları gördük. Aynı dönemleri yaşıyoruz. Tek başına iktidar olmak için her şeyi yapıyor. Kimse 'Cemaate dokunda bana bir şey olmaz' demesin. Bunun ucu, bu operasyon Recep Tayyip Erdoğan gibi düşünmeyen herkese uzanacaktır. Onun için herkesin tedbirli olması gerekiyor."

Ağbaba, seçim güvenliği için hilelere karşı önlem alınması gerekiyorsa bu konuda sabıkası bozuk olan AKP'ye karşı alınması gerektiğini öne sürerken, "Umarım en kısa sürede bu çatışma biter. Türkiye'de ocaklara ateş düşmeye devam ediyor. Ben bayramda şehit ailelerini ziyaret ettim. Annelerin ortak dileği 'barış gelsin, savaş dursun' şeklindedir. Teröre ilişkin çözüm önerimizi yarın açıklayacağız. Türkiye'ye barışı getirecek tek parti CHP'dir. Bu sorun mecliste 4 partinin katılımıyla çözülebilir" dedi.

Ağbaba, Suriye'nin kuzeyinde, PYD denetimindeki Rojava bölgesinde 21 Eylül'de IŞİD'le çatışmada ölen SDP eski MYK üyesi Aziz Güler'in cenazesinin yurda getirilmesine izin verilmemesi kararını da eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malatya Ağbaba'dan Tivibu Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement