Makedonya Başbakanı Adana'ya Geliyor - Son Dakika
Güncel

Makedonya Başbakanı Adana'ya Geliyor

Makedonya Başbakanı Adana\'ya Geliyor

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ve Büyükelçilik 2. Katibi Habil Mustafai, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

27.08.2014 09:41  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya Başbakanı'nın Türkiye'ye 15 günlük iş forumu ziyareti gerçekleştireceğini belirten Büyükelçi Goran Taskovski; Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Mersin ve Adana'da temaslarda bulunacağını açıkladı. Kendilerinin bu ziyaretin ön çalışmasını yapmak üzere Türkiye'de bulunduğunu kaydeden Taskovski, "Bu nedenle sanayi ve ticaret odalarını da ziyaret ettik. Varsa sizlerin görüş ve düşüncelerini, Başbakanımıza ileteceğiz" dedi.

Başkan Sözlü de Makedonya Başbakanı'nın Türkiye'ye, Adana'ya gelecek olmasının çok önemli olduğunu ve ziyaretiyle birlikte iş birliği açısından önemli sonuçlar alınacağına inandığını ifade etti.

YÜKSEK ÖĞRENİM KONUSUNDA İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ

Makedonya'ya yüksek öğrenim için öğrenci gönderme konusunda Türkiye'nin ve Adana'nın önemli potansiyele sahip olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Makadenya'daki üniversitelerin AB standardında kabul edildiğini ve bunun önemli bir avantaj olduğunu kaydetti. Başkan Sözlü, "Makedonya Türkiye'den öğrenci olmak için mutlaka çaba sarf etmeli. 2 milyon 300 nüfuslu bir ülkeye ilk etapta 5 bin, daha sonra 10 bin, 20 bin öğrenci giderse, Makedonya ekonomisi için önemli katkı olur ve iki ülke ilişkilerini daha da gelişir. Yurt dışından gelen öğrenci, ülke içinde bir ilden diğer ile okumak için giden öğrenciden daha fazla para bırakır. Madekonda'yı kendimize yakın buluyoruz. İlişkilerimizin daha sıkı olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Makedonya Başbakanı Adana'ya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement