Makedonya 5'inci Kez Cumhurbaşkanını Seçiyor - Son Dakika
Güncel

Makedonya 5'inci Kez Cumhurbaşkanını Seçiyor

Makedonya 5\'inci Kez Cumhurbaşkanını Seçiyor

Erken saatlerde sandık başına giden seçmenler arasında ilk kez oy kullananlar çok heyecanlıydı.

13.04.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erken saatlerde sandık başına giden seçmenler arasında ilk kez oy kullananlar çok heyecanlıydı. Ortak istekleri de en kısa zamanda AB ve NATO'ya üye olmak.

Makedonya vatandaşları çumhurbaşkanı koltuğu için yarışan 4 aday arasından tercihini kullanıyor. Yarışa İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya Ulusal Birliği Demokratik Partisi ( VMRO-DPMNE) ve Türk Demokratik Partisi ( TDP)'nin de içinde bulunduğu koalisyon adayı Gyorge İvanov, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği ( SDSM ) ve Türk Hareket Partisi ( THP ) ve Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH )'nin de yer aldığı koalisyon adayı Stevo Pendarovski, Arnavutların Demokratik Partisi ( PDŞ ) adayı İlyas Halimi ve Makedonya Vatandaşlık Seçeneği ( GROM ) Zoran Popovski katılıyor. Üzerinde uzlaşılacak ortak bir cumhurbaşkanı olmadığı için Arnavutların Demokratik Bütünleşme Birliği Cumhurbaşkanı seçimlerini boykot ediyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylarından herhangi birinin bugünkü seçimlerde yüzde 51'in üzerinde oy alması durumunda, 27 Nisan'da ikinci tur yapılacak. İkinci tur seçimlerde, ilk turda en fazla oy alan iki aday yarışacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya 5'inci Kez Cumhurbaşkanını Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement