MİT'çi Namlı: Mahsun Kırmızıgül ve İbrahim Tatlıses Ölüm Listesinde - Son Dakika
Güncel

MİT'çi Namlı: Mahsun Kırmızıgül ve İbrahim Tatlıses Ölüm Listesinde

MİT'çi Yaman Namlı, MİT'e çalışan Tarık Ümit'in, kendisine M.Ali Birand, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül gibi kişilerin ölüm listesinde olduğunu söylediğini belirtti.

11.07.2014 09:51  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT'çi Yaman Namlı'nın beş sayfalık savcılık ifadesi ortaya çıktı. MİT'çi Namlı, savcılık ifadesinde ölüm listeleri ile ilgili şunları söylüyor: " Tarık Ümit'le görüşmelerimizde iki tane öldürülecek kişiler listesinden bahsediliyordu. Bunlardan biri uzun liste, diğeri kısa listeydi. Bu listelerde M.Ali Birand, Mustafa Süzer, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül gibi kişilerin de isimlerinin olduğunu Ümit'ten duydum. Tarık Ümit'ten yine duyduğuma göre; bu liste gayri nizami harpçilerin daha doğrusu Özel Harp Dairesi'nin işi olduğunu, listenin MGK tarafından onaylandığını sık sık söylüyordu. Bu listelerin bilgisi ve onaylayanlar arasında özel harp kökenli JGK olan Fevzi Türkeri, Kemal Yamak isimli paşaların isimlerini sık sık duydum. Hatta bir ara Tarık Ümit bana "bak şerefsizler ne yapmışlar" dedi.

GÖRÜŞME SIZDI, TARIK ÜMİT KAYBOLDU

MİT başkanlığı dışındaki emniyetle birlikte gerçekleştirdiği bazı olaylara ilişkin duyumları da MİT başkanlığına bizzat ben bildiriyordum. Bu kapsamda Ümit, bir gün bana 40 kişilik kısa bir liste, bir de üç haneli oluşan ölüm listesinden bahsetmesi üzerine, bu durumu MİT Başkanlığı'na ben bildirdim. Muhtemelen 18 Şubat 1995 tarihli görüşmeye MİT Başkanı beni de davet etti. Bu görüşme sızınca da Tarık Ümit 2 hafta sonra ortadan kayboldu."

MİT ÖRTÜYOR MU?

Bu arada faili meçhul siyasi cinayetlerle ilgili kayıtları 19 yıl sonra mahkemeye gönderen MİT'in bunları sansürlemesi "MİT halen daha neleri saklıyor" sorusunun akıllara takılmasına yol açtı. MİT'in tapelerdeki sansürüne tepki gösterenlerden biri de Susurluk'u en iyi bilen MİT'çilerden Yaman Namlı. Sansür, Tarık Ümit- Mehmet Eymür görüşmesinde yer alan Namlı tarafından yargı önünde de dile getirildi. Namlı, MİT'in sansürünü doğrulayarak "Görüşmenin hepsi kasetteydi. Tapelerin bazı kısımları temizlenmiş. Bazı kısımların yok olmasını anlayamıyorum" dedi. Buna göre Namlı, bu ifadesinde MİT'in, Tarık Ümit'le yaptıkları görüşme tapelerini tümüyle yargıya vermediğini, birçok bilgiyi sakladığını savcıya aktarıyor.

UCU AÇIK DİYALOGLAR

1990'lı yıllara ait fali meçhul cinayetlere ilişkin ilk resmî tapeler, dün Taraf'ta yayımlanmıştı. Ancak, tutanağın daha girişinde, tapelerin belki de en önemli bölümlerinin kafadan sansürlendiğine ilişkin şu not yer almıştı: "Bandın baş kısmı konuşmaların anlaşılmaması nedeniyle tape edilmemiştir." Ayrıca, tapelerdeki diyalogların önemli bir kısmı da sansürlü olarak yer aldı. Sansürün yöntemi ise (...) konularak diyalogların-anlatımların ucunun açık bırakılması oldu. Bu durum, MİT'in 19 yıl aradan sonra halen daha neleri gizleme ihtiyacı duyduğu sorusuna yol açtı.

MİT'ÇİDEN "TAPELER SANSÜRLÜ" ÇIKIŞI

Yaman Namlı'nın, Ankara'da bugün görülecek davaya esas olan faili meçhullerle ilgili soruşturmada tanık olarak dinlendiği ortaya çıktı. İşte Namlı'nın MİT'in her şeyi baştan bildiğini, ancak birçok önemli bilgiyi halen yargıdan ve toplumdan sakladığını ortaya koyan o önemli ifadesinden bölümler:

HER ŞEY MİT'İN KASASINDA:

"Ben MİT Başkanlığı adına haber elemanı olarak görev yaptığım 1993 yılından sonra Tarık Ümit dahil tüm kişilerden ve etraftan duyduğum tüm bilgileri ya faks yoluyla ya da mülakatlar yoluyla MİT Başkanlığı'na bildirdim. Soruşturma kapsamında yürüttüğünüz tüm faili meçhullerle ilgili bilgileri de MİT Başkanlığı'na bildirdim. Şu anda bana göstermiş olduğunuz 18/2/1995 tarihli görüşmeyi içeren tape dökümlerinden oluşan MİT Müsteşarlığı'nın yazısı doğrudur: Söz konusu görüşmede ben de bulundum.

Bu görüşmelerde ve daha önce Tarık Ümit ile bizzat yapmış olduğumuz görüşmelerde Tarık Ümit, Behçet Cantürk, Savaş Buldan ve Fevzi Aslan cinayetlerini gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ayrıca MİT'teki toplantıda da bu cinayetlerin ayrıntılarını bildirdi. Bu görüşme kasete alındı. Kasete alındığı için de tane tane konuşuyorduk.

Görüşmelerin çözümlerinde bazı kısımların yok olmasını ve anlaşılamamasını anlamıyorum. Bazı kısımların temizlendiğini, not edilmediğini düşünüyorum.

YILMAZ ERDOĞAN'IN AMCASI NAMIK ERDOĞAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ

Tarık Ümit'in anlattığına göre, Haluk Kırcı'nın da içinde olduğu bir gruba ait şirket, temizlik ihalesi için sağlık bakanlığına bağlı bir hastanenin ihalesine girmiş. Sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın amcası olan Namık Erdoğan, bu işe engel olmuş. Hatta Yılmaz Erdoğan'ın küçük kardeşi Mustafa Erdoğan da o dönem itibariyle Özgür Gündem'in Ankara muhabiriymiş. Tahminime 1993 yılında İstanbul'daki Özgür Gündem bombalandı. Bu bombalama eylemini de o dönem devlette görevli bazı kişiler yaptı. Namık Erdoğan'ın yeğeni, Mustafa Erdoğan'ın Özgür Gündem muhabiri olması sebebiyle Kürtçü olduğu belirtilerek Namık Erdoğan öldürülmüş. Hatta Tarık Ümit kişisel bir menfaatin, bu tür devlet işi olarak gösterilmesine karşı olduğunu belirtiyordu." (Kaynak: Taraf)

MİT\'çi Namlı: Mahsun Kırmızıgül ve İbrahim Tatlıses Ölüm Listesinde
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MİT'çi Namlı: Mahsun Kırmızıgül ve İbrahim Tatlıses Ölüm Listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • tokatlı: Oldum olası bu İbrahim Tatlıses'i sevmemişimdir. Artist kendisini kutsanmış sanıyor. Birde Urfa'nın,D.bakır'ın insanlarınıda hiç sevmiyorum baş belaları 19 26 Yanıtla YORUM: AMED NERE OLUM SEN BELLİKİ BAŞKA DÜNYADANSIN HA DİYARBAKIR DİYORSAN GELMEDEN HABER VERELİMDE 20-30 KİŞİ OLUN TEK BAŞINIZA NE OLDUĞUNUZU ÇOK GÖRDÜK,ALO URFA LI İBO SENİ ÇOK KORKUTMUŞ KARŞISINA ÇIKMAK SORUN DEĞİL SOKAKTA GÖREBİLSEK YETER Kİ KARŞISINA ÇIKTIĞIMDADA KONUŞMADAN SONRA TOKATLAMAZSAM O ZAMAN ETEK GİYİP DOLAŞIRIZ ZENGİN DİYE BU KADAR GÖZÜNÜZDE BÜYÜTMEYİN ÇOCUĞUM AKILLI OLUN. 0 0
  • kayahan: bunların ölmesi bişey kaybettirmez ölebilirler 18 18 Yanıtla
  • yalanmı: gereksız ınsanlar yoklukları bırsey ıfade etmıyor zaten 17 17 Yanıtla
  • bayburtlu: bunların ölüsüne bile tükürmem ben 9 20 Yanıtla
  • ahmet açıkgöz: YA BIRAKIN BU İŞLERİ DEVLET SU İŞLERİ....HAYBEYE GÜNDEM YARATIYORSUNUZ....AMA ŞUNU BİLİN VE KESİNLİKLE EMİN OLUN BENDE DAHİL HERKEZ AZRAİL ARACILIĞI İLE ALLAHIN ÖLÜM LİSTESİNDEYİZ... 14 5 Yanıtla
  • CVB: Brahim tatlıses ile Mehmet ali erbil soytarılarını bi öldürmeyi beceremediler. 12 7 Yanıtla
  • ZaZa: Türkiye; bütün dünyanın ölüm listesinde. 13 6 Yanıtla
  • RODRİGEZ ZAZA MUSA: Canım çiğköfte çekti ... 9 8 Yanıtla
  • halil: Avrupada araplar turkiyede kurtler kene misali yapistiniz bi ya madem rahatça dil konusmak istiyorsan kurdistan var 6 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement