Mahkemeden Beraat, Milli Eğitim'den Ceza - Son Dakika
Güncel

Mahkemeden Beraat, Milli Eğitim'den Ceza

Balıkesir'de Gezi eylemlerine katıldığı için haklarında adli soruşturma açılan Eğitim-Sen üyesi 6 öğretmen, mahkemede beraat etmelerine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kınama ile cezalandırıldı.

05.07.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Gezi eylemlerine katıldığı için haklarında adli soruşturma açılan Eğitim-Sen üyesi 6 öğretmen, mahkemede beraat etmelerine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kınama ile cezalandırıldı. Eğitim-Sen Şube Sekreteri Özgür Sarıbülbül, bu cezaya sert tepki gösterirken, öğretmenlerin mağduriyetine sebep olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Balıkesir'de Eğitim-Sen üyesi bazı öğretmenler geçen yıl kentte gerçekleştirilen Gezi eylemlerine katılıp, destek verdi. Bu öğretmenlerden Abdurrahman Bulut, İbrahim Kilciler, Mehmet Aslan, Yıldıray Deniz, Gıyasettin Mengüç ve Zeki Canpolat hakkında adli soruşturma açıldı. Haklarında kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmadıkları suçlamasıyla öğretmenler, 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Mahkeme eylemin yürüyüşün silahsız ve saldırısız barışçıl demokratik bir eylem niteliğinde olduğunu, Anayasa'nın 34/1. Maddesine göre herkesin önceden izin almaksızın toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaya hakkı olduğunu belirterek beraat kararı verdi.

Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü memurların eylemlerinin savcılık iddianamelerine konu olduğunu, devlet memurunun itibar ve güven duygusunu saracak nitelikte davranışlarda bulunduğunu belirterek 6 öğretmene kınama cezası verdi.

Eğitim- Sen Balıkesir Şube Sekreteri Özgür Sarıbülbül, "Herkes hakkında iddianame düzenlenip dava açılabilir. Bu suçlu oldukları anlamına gelmez. Zaten ceza yargılaması ile bu iddianamenin hükümsüzlüğü ortaya çıkmış ve iddia edilen suçun işlenmediğine karar verilmiştir. Sonuçlarına bakılmadan sırf hakkında iddianame düzenlenmiş olması nedeniyle disiplin soruşturmasına maruz bırakılması ve kınama cezası verilmesi ne hukukla ne hakkaniyetle bağdaşır" diye konuştu. Bu kararın hukuk devleti gerçeğiyle bağdaşmadığını savunan Sarıbülbül, "Mahkemenin beraat kararını dikkate almayan, ceza teklifinde bulunan kamu görevlileri başta olmak üzere işlemi onaylayan ve üyelerimize ceza veren disiplin amirleri hakkında yasalardan doğan şikayet hakkımızı kullanacağız. Ayrıca üyelerimizin mağduriyetine sebep olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkemeden Beraat, Milli Eğitim'den Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı
    12:53 Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı

    Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası başladı. 41 ilden 928 sporcu organizasyona katılıyor.

  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada bulunuyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.

  • Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    12:48 Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Selim Tüzün'ün kullandığı otomobil ile bir yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, otobüsün sürücüsü jandarma karakoluna götürüldü. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.


Advertisement