Mahkeme, Sarıgül'ün İtirazlarını Reddetti - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, Sarıgül'ün İtirazlarını Reddetti

Mahkeme, Sarıgül\'ün İtirazlarını Reddetti

Mal varlığına tedbir konulan Mustafa Sarıgül'ün itirazı hem mahkeme hem de üst mahkeme tarafından reddedildi.

21.04.2014 08:01  Güncelleme: 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tartışmalar arasında CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan ve seçimlerden yenilgiyle çıkan Mustafa Sarıgül’ün mal varlığı üzerindeki tedbiri kaldırmak için başlattığı girişimler sonuçsuz kaldı.

TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Bank Expres’e olan borçlarından dolayı TMSF tarafından malvarlığına ihtiyati haciz konulan Sarıgül, yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Sarıgül’ün talebini İstanbul 6. İdare Mahkemesi oyçokluğuyla, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurulu ise oybirliğiyle reddetti. 

BORÇ, BORÇLA KAPATILDI ANCAK...

Sarıgül’ün mal varlığına tedbir konulmasına neden olan borç 1998 yılında alınan bir krediden kaynaklanıyor. Daha sonra TMSF’ye devredilen Bank Ekspres’ten 4 işlemle çekilen toplam 3.5 milyon dolar önce Sarıgül’ün yönlendirdiği kişilerin hesabına yatırıldı. Bu paralar aynı gün veya çok kısa sürede Sarıgül’ün banka hesaplarına aktarıldı. Kredinin geri ödenmesi için ise Sarıgül ve ortaklarına 2 kredi daha kullandırıldı. Ancak borç kapatılmadı.

Bu gelişmelerin ardından Korkmaz Yiğit’in başvurusu üzerine ocak ayında Sarıgül’ün malvarlığına ve banka hesaplarına ihtiyati haciz konuldu. 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mahkeme, Sarıgül'ün İtirazlarını Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • davut: EY CHP ZİHNİYETİ YOLSUZLUK ARIYORSANIZ BAKIN ETRAFINIZDAKİ PİSLİKLERE BAKIN İLK ÖNCE KENDİ KAPINIZIN PİSLİĞİNİ SÜPÜRÜN SONRA MİLETİN KAPISINA GEÇİN... 40 8 Yanıtla
  • Cuvaldız: Aleni Dolandırıcı, Züürt Agaya Tam Uydu Şimdi.! 34 5 Yanıtla
  • cengiz bayraktar: paraları geri alıp kaçacağınımı sandın bu ülkenin malı bu ülkede kalır kaçmak istiyorsan zühürt bi şekilde kaç para mara mal yok hepsi bu ülkenin 11 4 Yanıtla
  • YUSUF: ALLAH RIZASI İÇİN BU PARAYI DALAVEREYLE ÇEKMİŞSE GERİ ALIN.BU HERKESE DERS OLSUN.SAYIN YETKİLİLER SİZLERİN KARARINA GÜVENİYORUM.SAYGILARIMLA. 14 1 Yanıtla
  • SEBO: Ben sizlere bir şey söyleyeyim mi BUNLARIN DİNİ DE İMANI DA PARA İNSAN BU KADAR YÜZSÜZ OLMAZ KENDİSİ ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKALIĞI ELİNDEN GİTTİ OĞLUNU ORAYA BİR YERE GETİRDİ YAZIKLAR OLSUN. AMA CHP ZİHNİYETİ NEDESEK BOŞ.HAL ONDASONRA BİZE NİYE OY VERMİYOR SİZ BUNU YAPARSANI ALIRSIN SANDIKTAN TOKATI GENEL MÜDÜR BAŞBAKANA HIRSIZ DİYORDU HIRSIZI SAĞDA SOL DA RAMANA GEREK YOK İŞTE YANINDA KOL KOLA. 7 4 Yanıtla
  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement