Mahallemde İftar' Var Programları Bu Yıl Binlerce Sakaryalıyı Aynı Sofralarda Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Mahallemde İftar' Var Programları Bu Yıl Binlerce Sakaryalıyı Aynı Sofralarda Buluşturdu

Mahallemde İftar\' Var Programları Bu Yıl Binlerce Sakaryalıyı Aynı Sofralarda Buluşturdu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ programları bu yıl da binlerce Sakaryalıyı aynı sofralarda buluşturdu.

31.07.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Mahallemde İftar Var' programları bu yıl da binlerce Sakaryalıyı aynı sofralarda buluşturdu.

Birlik ve beraberlik içerisinde bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da hemşerilik duygularımızı geliştiren, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren huzurlu bir ayı geride bıraktık. Allah kardeşlik içerisinde tekrardan yeni Ramazanlara ulaşmayı bizlere nasip etsin" diye konuştu.

İlçelerde kurulan gönül sofralarında yüz binden fazla Sakaryalı'nın misafir edildiğini de sözlerine ekleyen Yüce, "16 ilçemizde kurduğumuz gönül sofralarında binlerce hemşerimiz bir araya geldi. Ramazan ayının manevi havasına uygun birliktelikler huzur sofralarımızda gerçekleştirildi. Taraklı'dan Kaynarca'ya, Hendek'ten Pamukova'ya kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu, Kent Park'ta yılın en anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Mübarek Kadir Gecesi'nde on binin üzerinde hemşerimizle bir araya geldik, aynı dualara amin dedik. Tüm iftarlarımıza yüz binden fazla vatandaşımız katıldı" ifadelerini kullandı.

Yüce, "Mahallemde İftar Var buluşmalarımızda ülkemizin en önemli İmam Hatipleri de bizleri yalnız bırakmadı. Dünya Kuran'ı Kerim okuma birincileri kıymetli hocalarımız tilavetleri ile gönül kapılarımızı araladı. Filistin'e, Doğu Türkistan'a, Suriye'ye, Arakan'a ve zulüm gören tüm İslam coğrafyasına değerli hocalarımızın sesi ile dualar gönderildi. Sayın Bakanımız, Valimiz, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, STK temsilcilerimiz, muhtarlarımız da gönül sofralarımızın misafiri oldu" şeklinde konuştu.

İftar sonrasında hazırlanan sahnede Meddah ve Orta Oyunu gösterimlerinde miniklerin doyasıya eğlendiğini de açıklamalarına ekleyen Davut Yüce, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mahallemde İftar Var programlarında çocuklarımızı da unutmadık. İftar sonrasında sahne alan değerli tiyatro sanatçımız Hayali Seçkin Bayramoğlu'nun birbirinden renkli meddah hikayeleri ile minikler keyifli Ramazan akşamlarını geride bıraktı. Orta Oyunu gösterimlerinde ise Karagöz ve Hacivat'ın renkli diyaloglarına tanık olan çocuklarımız eğlenceli dakikalar yaşadı" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahallemde İftar' Var Programları Bu Yıl Binlerce Sakaryalıyı Aynı Sofralarda Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement