Mahalle Meclislerinin Sayısı Artıyor - Son Dakika
Yerel

Mahalle Meclislerinin Sayısı Artıyor

Mahalle Meclislerinin Sayısı Artıyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi’nin 3’üncü Olağan Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

29.01.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi'nin 3'üncü Olağan Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde yapılan toplaNtıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik, Yenikent Mahalle Meclisi Başkanı Semih Baraş, mahalle meclisi üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, divan başkanlığı Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak tarafından yapıldı.

"MAHALLE MECLİSİNİN YAYGINLAŞMASINI İSTEME SEBEBİMİZ YÖNETİME KATILIMI SAĞLAMAK"

Programda katılımcılara seslenen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, mahalle meclis çalışmalarını düzenli şekilde yürüten mahalleyi tebrik etti. Başkan Kurt, "Muhtarımızın ve mahalle meclisi yöneticilerimizin kendi içerisinde organizasyon yapması mahalledeki diğer etkinlikleri biraz daha programlı hale getiriyor. Bizim kent konseyleri bünyesinde bulunan mahalle meclislerinin yaygınlaştırılmasını istememizdeki amacımız mahalle sakinlerinin yönetimine katılımı sağlamak. Eğer katılımcı demokrasi diyorsak, eğer demokrasiyi tabana yayacağız diyorsak bunu gerçekleştirmemiz lazım. Ama bu sadece talep eden ya da talep alan gibi algılanmamalı. Karar verirken birlikte düşünmeliyiz. Mesela bugünkü gündemde pazar yeriyle ilgili bir karar vereceksiniz. Pazar yeriyle ilgili vereceğiniz kararı kent meclisi ve belediye takip edebiliyorsa bu iş olur. Amacımız budur. Yani biz belediyede oturduğumuz ya da Yenikent'te bir park yapalım, Yenikent'te bir salon yapalım demek yerine Yenikent'in böyle bir talebinin karar olarak gelmesini sağlayacak bir mekanizma oluşturmamız lazım. Umarım bunu 5 yıllık dönemimizin sonunda uygulanabilir hale getiririz" dedi.

MUHTARLAR SÖZ SAHİBİ OLSUN

Önceden de muhtarlar toplantısı yapıldığını ve iki toplantıdan sonra muhtarların "Bizi çağırma artık. Bir adam ver bize, biz ona derdimizi anlatalım, işimizi çözelim" dediğini ifade eden Başkan Kurt, "Yenikent Muhtarı'nın sadece Yenikent'le ilgili düşüncesi olmasın. Hamamyolu'yla ilgili de, sanayi çarşısıyla ilgili de düşüncesi olsun. Kentin bütünüyle ilgili düşüncelerini ortaya koyacak, yansıtacak ya da karar haline dönüştürecek bir mekanizma olsun istiyoruz. Bunu umarım zaman içerisinde sağlayacağız. Bu bizim toplumumuzun birikimine bağlı. Yenikent'le ilgili aşağı yukarı önümüzdeki sene bir eksik kalmayacak gibi düşünüyorum. Ama ekonomik koşullar ya da diğer olaylar nasıl gelişir onu şu anda kestiremiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonunda mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Başkan Kurt, program sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahalle Meclislerinin Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement