Eskişehir'de 'Mahalle Meclisi' Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 'Mahalle Meclisi' Dönemi Başladı

Eskişehir\'de \'Mahalle Meclisi\' Dönemi Başladı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, farklı bir bakış ve farklı bir belediyecilik anlayışı getirmek için bütün mahallelerde, mahalle meclisi oluşturmayı hedefliyor.

26.08.2014 15:34  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, farklı bir bakış, farklı bir belediyecilik getirmek istediklerini belirterek, "Amacımız bütün mahallelerde mahalle meclislerini oluşturmak. Bu meclislerin alacağı kararlar doğrultusunda belediye meclisi sizin görüşünüz olmadan karar vermesin. Biz birlikte karar verirsek sizin yararınıza işler yapabiliriz" dedi.

Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi kuruluşu dolayısı ile Seramik Park'ta bir program düzenlendi. Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik ve mahalle sakinleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, divan başkanlığı Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak tarafından yapıldı. Programda katılımcılara seslenen Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, "Yenikent bizim açımızdan Eskişehir'in en önemli mahallerinden birisi. Biz farklı bir bakış farklı bir belediyecilik getirmek istiyoruz. Buraya kaldırım gelecekse buna birlikte kara verelim. Hangi kaldırımı hangi malzemeden yapacağız bunu tartışalım. Bunu tartışmazsak demokrasiyi eksik yerine getirmiş oluruz" dedi.

"Gerçekten sosyal demokrat bir belediyeciliği uygulamak istiyorsak vatandaşın görüşü önemlidir" ifadelerini de kullanan Başkan Kurt şunları kaydetti:

"Bu mahallede oturan bütün vatandaşlarımız meclise katılsın. Amacımız bütün mahallelerde mahalle meclislerini oluşturmak. Bu meclislerin alacağı kararlar doğrultusunda belediye meclisi sizin görüşünüz olmadan karar vermesin. Biz birlikte karar verirsek sizin yararınıza işler yapabiliriz. Mahalle meclislerinin faktörü bu olacak. Bütün mahallerde mahalle meclislerini oluşturmak istiyoruz. Alacağımız kararlarda size soracağız. Sizin görüşlerinizi alacağız."

Konuşmalar sonunda yapılan seçimlerde 13 asil ve 13 yedek üyeden oluşan Yenikent Mahalle Meclisi kuruldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Mahalle Meclisi' Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement