Mağdur Ailelerden Bağımlı Gençlere Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Mağdur Ailelerden Bağımlı Gençlere Yardım Eli

Mağdur Ailelerden Bağımlı Gençlere Yardım Eli

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları Alkolizm ile Mücadele Derneği, uyuşturucu bağımlısı çocukları topluma kazandırmak amacıyla rehabilitasyon merkezi kurma çalışmalarına başladı.

01.04.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları Alkolizm ile Mücadele Derneği, uyuşturucu bağımlısı çocukları topluma kazandırmak amacıyla rehabilitasyon merkezi kurma çalışmalarına başladı. Merkezde madde bağımlısı çocuklar kesme çiçekçilik ve organik besicilik gibi eğitimler alacak. İŞKUR ise iyileştirme sürecini tamamlayanlara istihdam sağlayacak.

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları Alkolizm ile Mücadele Derneği, Ocak ayında kuruldu. Çocuğu madde bağımlısı ailelerin kurduğu dernekte, bir yandan çocuklarını uyuşturucu batağından kurtarmaya çalışan aileler bir yandan da bu batağa sürüklenmiş yeni gençlere yardımcı olmanın peşine düştü. Bu amaçla bir rehabilitasyon merkezi kurma fikri gündeme geldi. Merkezde açılacak çeşitli kurslarla uyuşturucu madde bağımlılarının hem rehabilite edilmesi hem de meslek edinerek sosyalleşmesi amaçlanıyor.

"AMAÇ REHABİLİTASYON MERKEZİ KURMAK"

Kurucu başkan İbrahim Uzunköprü, lisedeki oğlunu uyuşturucunun pençesinden kurtarabilmek için 3 yıl mücadele verdiğini ve başarılı olduğunu, sonrasında dernek kurmaya karar verdiğini söyledi. Oğlu için gösterdiği özveriyi diğer ailelerin çocukları için de göstermeye çalıştığını belirten İbrahim Uzunköprü, uyuşturucu bağımlısı gençler için bir rehabilitasyon merkezi kurmayı düşündüklerini vurguladı.

MALİYET GEREKTİRİYOR

Gençlerin uyuşturucu batağından kurtarılması için mücadele ettiklerini kaydeden Uzunköprü, şöyle devam etti:

"Bir rehabilitasyon merkezi hedefliyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinde bu merkezler var. Biraz yüksek maliyetli. Planladığımız merkezin içerisinde kesme çiçekçilik gibi amatörce yapılabilecek uygulamalar olacak. Organik yumurtacılık, besicilik gibi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Hem çocukların bu süreçte boşta kalan zamanlarında değerlendirebilecekleri bir işleri olsun hem de sosyal etkinlik olsun istedik. Bu sayede merkezin giderlerini kendi kendine karşılamış olacağız."

"ÇOCUKLARIMIZ HEDER OLMASIN"

Merkezde Türkiye İş Kurumu'nun da iş eğitimleri verebileceğini vurgulayan Uzunköprü, iyileştirme sürecini başarıyla tamamlayan bağımlılara da bu sayede istihdam kapısı açılacağını kaydetti. Tek amaçlarının çocukları bu bataktan kurtarmak olduğuna dikkati çeken Uzunköprü, şöyle konuştu:

"Isparta'ya bir şeyler kazandırmayı hedefliyoruz. Sonuç olarak Isparta ilklerin kenti ve biz de bu konuda bir ilki yapmak için ilk adımlarımızı attık. Analar ağlamasın, babaların ciğeri yanmasın. Çocuklarımız heder olmasın. Çocuklarımız üretebilen, her konuda fikri olan, ülkesini, devletini sevebilen evlatlar olsun diye uğraşıyoruz."

"BAŞVURULAR ÇOĞALDI"

Derneğin yeni kurulmasına rağmen çocuğunu uyuşturucu batağından kurtarmak isteyen ailelerden yoğun başvuru aldıklarının altını çizen İbrahim Uzunköprü, "Dernek yöneticiliği açısından acemi olduğumuzdan devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının yardımına ihtiyacımız var. Onlar da sağ olsunlar bize gereken desteği vereceklerini söyledi. Biz de onlardan aldığımız güçle çalışmalarımıza başladık" dedi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mağdur Ailelerden Bağımlı Gençlere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı
    14:28 Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, sosyal medya üzerinden sahte plaka üreten bir kişi yakalandı. Aramalarda 20 araca ait 28 adet sahte plaka ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    14:28 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesindeki bir kuyumcu, silahlı ve maskeli iki kişi tarafından soyuldu. Zanlılar, altınları çantalarla bindikleri taksiyle kaçarken, taksi şoförü yaralandı. Şüphelilerin kaçış anları ise cep telefonuyla kaydedildi. Polis ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi
    14:24 Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi

    Antalya Devlet Opera ve Balesi, minikleri masallar dünyasında yolculuğa çıkaran 'Rapunzel' operasını sahneledi. Ahmet Sait Karabulut'un bestelediği eser, Sabri Özmener'in yönetmenliğinde ve Zeynep Ergüven'in metniyle sahnelendi. Eser, 23 Nisan ve 25 Nisan tarihlerinde tekrar sahnelenecek.

  • Nilüfer'de Eczacılık Kültürü Müzesi açılıyor
    14:24 Nilüfer'de Eczacılık Kültürü Müzesi açılıyor

    Nilüfer Belediyesi tarafından açılacak olan Eczacılık Kültürü Müzesi'nin küratörlüğünü üstlenen Sunay Akın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile görüştü. Akın, müzenin kente değer katacağını belirtti.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi
    14:23 Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi

    Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, belediye ve yan kuruluşlarındaki gereksiz harcama ve israfın önlenmesine yönelik çalışmaları çerçevesinde Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi.

  • Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    14:22 Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde otmanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşhan, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtti.

  • Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı
    14:21 Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı

    Esenyurt'ta iki kadın arasında çıkan tartışmaya bir kadının kocası da dahil olunca çift, anne kızı sokak ortasında dövdü. Olay anları çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Kadının yardımına ise mahalle sakinleri koştu. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Saldırgan karı koca gözaltına alındı.


Advertisement