Magazin Dünyasının Son Centilmeni Klass Bir Adam - Son Dakika
Güncel

Magazin Dünyasının Son Centilmeni Klass Bir Adam

Magazin Dünyasının Son Centilmeni Klass Bir Adam

Her ayın birinde çıkan yeni sayısıyla iş, sanat ve sosyal yaşam dünyasının nabzını tutan Klass Magazin başarılı yayın politikası ile günden güne büyümeye devam ediyor.

06.07.2015 14:45  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11 yıllık tarihinde çeşitli rekorlara imza atan Klass'ın bu başarısının altında kuşkusuz kurucusu Muammer Kapucuoğlu'nun büyük rolü var. Dergiyi kurduğu günden bu yana aklına koyduğu tüm hedefleri gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşayan Kapucuoğlu başarısını disiplinli çalışmaya bağlıyor. İşini çok seven ve en zorlu anların bile üstesinden keyif alarak çıkmayı başaran genç iş adamı başarının güzel bir ekip çalışması ile geldiğinin de altını çiziyor. Evli ve iki çocuk babası olan Kapucuoğlu iş hayatında en önemli desteği ise ailesinden aldığını belirtiyor. Her attığı adımla adından söz ettiren Muammer Kapucuoğlu'nu sayfama konuk ettim ve hem Klass Magazin'in tarihine hem de kendi yaşantısının bilinmeyenlerine dair merak ettiklerimi sordum. O ise büyük bir içtenlikle sorularıma cevap verdi.

Muammer Bey sizi daha yakın tanımak istersek, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1973 Kastamonu doğumluyum. Bir ablam ve bir kız kardeşim var. 18 yaşına kadar Kastamonu'da yaşadıktan sonra üniversiteyi okumak için İstanbul'a geldim. 21 yaşında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldum. Çalışma hayatına ise üniversite üçüncü sınıftayken başladım. Çeşitli televizyon kanallarında muhabirlik, editörlük ve haber müdürlüğü gibi görevlerde bulunduktan sonra 2005 yılında Klass Magazin dergisini kurdum ve ilk sayımızı 2005 yılının Nisan ayında çıkartarak medya dünyasındaki sağlam yerimizin ilk adımını atmış oldum. Şu anda dergimiz 11 yaşında ve Türkiye'deki en iyi dergilerden biri konumunda.

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Çocukluğunu doya doya yaşama imkanı bulmuş olan şanslı insanlardanım. Dolayısıyla çocukluğuma dair içimde kalan hiçbir ukdem kalmamıştır. Çocukluk yıllarımı eğlenerek, oynayarak geçirdim. Gelecekle ilgili hedeflerimi ise küçük yaşlardan itibaren koymuştum ve bu hedeflere ulaşmanın eğitimle olacağının da bilincindeydim.

Klass Magazin'i kurmaya nasıl karar verdiniz ve başlangıçtaki hedefleriniz nelerdi?

Çeşitli kurumlarda çalışırken dahi hedefimde hep bir gün kendi işimi kurmak vardı. Belki bulunduğum sektör zor bir sektördü ama içimdeki girişimcilik ruhu mutlaka kendi işimi kurmam gerektiğini savunuyordu. Klass Magazin'i kurarken hedefim ise dergicilik alanında Türkiye'nin en iyisi olmaktı. Bu "en iyi olma" kavramını ise en çok değer gören anlamında söylüyorum. Benim için bir derginin başarısı insanlar tarafından verilen değerle ölçülür. 2005 yılının Nisan ayında ilk kez bayide yerini alan Klass Magazin'in başyazısında şöyle bir söylemim olmuştu; "İnsanlar Klass dergisinde benim de fotoğrafım var diye mutlu oldukları zaman ben kendimi başarılı olmuş sayarım". Bugün geldiğimiz noktada ise insanlar beni arıyor ve dergide olmak istediklerini söylüyorlar. Klass'ta kendi fotoğraflarını ve kendi haberlerini gördükleri zaman mutlu oluyorlar. Demek ki, şu an ben amacıma ulaştım. Aslında ben dergimin bu kadar büyüyeceğini hiç hayal etmemiştim. Çok başarılı olurum, kazanırım, iyi noktalarda olurum diyordum. Ama Türkiye'de lider bir derginin sahibi olacağım hiç aklıma gelmemişti. Çünkü nihayetinde bağımsız bir yayın kuruluşuyum. Devler liginde yarışıyorum. İş geçmişim, bilgim, birikimim konusunda hiçbir tereddüttüm yok; ama iş dünyası zorlu bir süreç. Biz ise Klass ailesi olarak her sene önümüze yeni hedefler koyduk ve hepsini bir bir gerçekleştirdik. İlk zamanlar 1000 sayfalık dergi yapıp dünyada bir ilke imza atacağımız aklıma gelmezdi; ama yaptık. Hatta bu sayımızla birlikte Guinness Rekorlar kitabına dahi başvuruda bulunduk. Kısacası Klass Magazin 10. yıl sayısıyla dünya literatürüne geçerek en başarılı ve en çok sayfa sayısına sahip dergi oldu. Klass ekibi olarak Türkiye'de son 3 yıldır en başarılı ve en iyi dergi olarak değişik kurum ve kuruluşlardan 16 ödül aldık. Dergicilik anlamında zirvedeyim ve bundan daha büyüğünü kimsenin yapacağını sanmıyorum. Dergiden başka hiç bir proje ile ilgilenmiyorum. Tüm mesaimi, tecrübemi dergime aktarıyorum. Sanırım başarımın en büyük sırrı da bu. Her gittiğim yerde ayakta karşılanıyorum. İlgiden ve alakadan dolayı 100 metreyi, ancak yarım saatte ilerleyebiliyorum. Bu camiada insanların ilgisinden dolayı benim gibi 100 metreyi ancak yarım saatte gidebilen hiç kimse yok. Belki Acun Ilıcalı olabilir). İşini bu kadar seven bir insan için başka bir mutluluk var mıdır? Şu an geldiğim noktadan çok mutluyum ve hem keyfini sürüyor hem de her geçen gün başarılarıma bir yenisini daha katmak için vargücümle çalışıyorum.

Klass Magazin ailesi kaç kişiden oluşuyor?
İçeride çalışan on kişilik bir ekibimiz var. Dışarıdan ise beş kişi destek veriyor. Ekip arkadaşlarımın hepsi kendi alanında çok başarılılar. Onlar da benim gibi büyük bir özveriyle çalışırlar. Ekibimi kurarken branşlaşmaya büyük önem verdim. Herkes kendi işini başarıyla yerine getirmeli. Ama yeri geldiğinde eksik bir kişinin de yerini doldurabilecek kabiliyette olmaları gerekirdi. Çok şükür ki ekibimdeki her bir birey bu konuda güzel bir donanıma sahip.

Sizce dergiyi başarıya taşıyan ekip çalışması mı?

Bizim kadromuz çok çok iyi yetiştirildi. Cemiyet dergiciliğinde önemli üç kural vardır. Birincisi işini çok iyi bileceksin, ikincisi saygılı olacaksın, üçüncüsü her daim şık olup dış görünümüne önem vereceksin. Benim ekip arkadaşlarımın tümü bu üç kurala uymaktadır. Bir de yaklaşık 10 yıldır aynı kişilerle çalışıyorum. Onlara güveniyorum ve kadromu hiç değiştirmiyorum. Başarıya ulaşmamın ikinci önemli olayı ise ben her zaman işimin başında oluyorum ve başka hiçbir işle uğraşmıyorum. Dergiyi kurduğumdan beri işime aşık biri olarak aynı tempoda çalışma hayatıma devam ediyorum ve çalıştığımı hiç anlamıyorum. En yoğun günleri bile keyif alarak atlatıyorum.

Dergiye haberlerini yaptığınız konuklarınızla dostluklarınız devam ediyor mu?

Dergide şu ana kadar yaklaşık 3 bine yakın röportaj yapmışızdır. Bunların içinde en az 2 bin değişik kişi ile röportaj yapmışızdır ve hiç biri ile bağlarımız kopmadı. Dostluğumuz devam ediyor.

Sizi örnek alan kişilere önerileriniz nelerdir?

Ne mutlu ki sektörümüzde idol olarak görülen nadir kişilerden biriyim. Çünkü ben bu işe başladığım zaman tek kuruş param yoktu. İşin mutfağından ve muhabirlikten gelen biriyim. Yaklaşık bir buçuk yıl otobüslerde ve minibüslerde giderek dergimi yaptım. O zamanlar bunu yakın çevremden başka hiç kimse bilmedi. Bütün gazete ve dergi yöneticileri, muhabirler benim bu dergiyi sıfırdan başlayıp çok çalışarak buralara geldiğimi biliyorlar ve beni kendilerine idol olarak görüyorlar. Ben şunu öneriyorum çok çalışsınlar, dürüst olsunlar, ahlaklı çalışsınlar ve yapabilecekleri sözü versinler. Bu kuralları kendilerine ilke edinirlerse kaybetme şansları asla olmaz.

Peki, başarının sırrı nedir?

Benim başarımın sırrı dürüst olmak, ahlaklı olmak ve karşıdaki insanla empati kurmaktır. Klass dergisine konuk olan her bir kişinin yerine kendimi koyar ve onlar gibi düşünerek dergimiz sayfalarına yansıtırım. Böylelikle Klass'ta haberi çıkan herkes bundan memnuniyet duyar. Bu da beni başarıya götürür. Bu durum da benim başarımın anahtarı olmuştur.

Hayatınızda hiç meydan okuduğunuz biri oldu mu?

Ben meydan okumayı gereksiz görüyorum. İnsanlarla iyi dostluklar kurmayı tercih ediyorum.

Muammer Bey iyi bir eş mi, iyi bir baba mı?

Ben 15 yıllık evliyim. Biri 13 diğeri 6 yaşında olan iki oğlum var. Biz eşimle hala birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimize çok saygılıyız. Bu dönemde ve de bu camiada 15 yıldır bir evlilik sürdürebilmemiz zaten bizim başarımız ve mutluluğumuz demektir. Çocuklarımla çalışma saatlerim çok uzun olduğu için çok fazla görüşemiyoruz. Ama o kısıtlı zamanlarda onlarla birlikte geçirdiğimiz vakitte paylaştıklarımız, onlara verdiğim enerji ve bakışlarından bana duydukları sevgiyi anlıyorum. Onların bakışlarından babaları olmanın dışında vazgeçilmez bir dostları olduğumu görebiliyorum. Bunu büyük oğlumda daha çok anlayabiliyorum. Haftanın 6 günü yoğun çalıştığım için Pazar günleri birlikte vakit geçirerek bunu telafi etmeye çalışıyorum. Onlarla geçirdiğim her vakti dolu dolu yaşıyor ve tüm ilgimi onlara veriyorum.

Mesleğinizi neden seçtiğinizi açıkladınız ama bir başka meslek seçseydiniz hangi mesleği seçerdiniz?
Ben üniversite sınavında 24 tercih hakkım olmasına rağmen sadece 7 tercih yaptım. Bunlardan 6 tanesi Siyasal Bilimler ve Hukuk'tu. Sonuncusu ise İletişim fakültesiydi. Ben son tercihim olan İletişim fakültesini kazandım. Daha sonra anladım ki, iyi ki son tercihimi kazanmışım. Çünkü ben bu meslek için doğmuşum. Mesleğimde ise sevilen bir kişi olmamı yaptığım pozitif haberlere borçluyum. Çünkü ben kötü haber yapmayı değil iyi haber yapmayı tercih ettiğim için insanların sempatisini ve sevgisini kazandım. Bu da beni başarıya götürdü.

Hiç içinizde ukde kalan bir şey oldu mu?

Ben istediğim her şeyi yaptım. Şu an istediğim her şeyi alabilecek durumdayım. Ama, ukde değil de, hep denize karşı ve havuzu olan bir evim olsun arzusundayım. Onu da istediğim zaman gerçekleştirebilirim.

Sihirli bir gücünüz olsaydı Türkiye'de neyi değiştirirdiniz?

Eğer benim sihirli bir gücüm olsaydı, Türkiye'deki adalet sistemini değiştirmek isterdim.

Yemek yapar mısınız?

Ben on yıl bekar hayatı yaşadım ve iyi yemek yaparım diyebilirim. Kuru fasulye, pilav ve menemende ustayım. En çok sevdiğim yemek ise kuru fasulye ve pilavdır.

Asla vazgeçmem dediğiniz şey nedir?

Ben ekibimden ve özgürlüğümden asla vazgeçmem.

Ne zaman öleceğinizi bilseydiniz en son ne yapmak isterdiniz?

Öleceğimi bilseydim Allah'ın huzuruna gideceğim için bol bol dua ederek dini vecibelerimi yerine getirirdim. Günahlarımızdan arınmak için herhalde 24 saat ibadet ederdim ve Kelime-i Şehadet getirerek ölmek isterdim.

Hayat felsefeniz nedir? Hiç pişmanlıklarınız oldu mu?

Benim hayat felsefem "Öyle bir hayat yaşa ki öldüğünde düşmanların bile ağlasın" felsefesidir. Bir de "Her işte bir hayır vardır" cümlesini sık sık kullanırım. Eskiden yapmadıklarım için keşke bu işi yapsaydım diye çok pişmanlık duyardım. Ama o pişmanlık duyduğum şey 3-5 sene sonra bana hayır olarak geri döndü. İşte o zaman ben o işi iyi ki yapmamışım diyebildim. İşte burada, "Her işte bir hayır" var felsefesi devreye giriyor. Demek ki, Allah bana başka bir kapı açacakmış ki o iş olmamış.

Hayatınız film olsaydı adı ne olurdu ya da nasıl bir film olurdu?

Çok şükür ki güzel bir hayatım var. O yüzden izleyeni eğlendiren, güldüren bir komedi filmi olurdu ve filmin adı 'Mutluluk' olurdu.

Hayatınızda unutamadığınız en kötü an nedir?

Dergiyi kurduğum zamanlarda şirketin durumu iyi değildi. İki dakika gecikme yüzünden çekim yazılmıştı. O iki dakika gereksiz yere bana prestij kaybettirdi ve iki dakikalık gecikme yüzünden insanların kalbini kırdım. O çekin yazıldığı anı hiç unutamıyorum.

Hayatınızdaki en güzel an neydi?

Evlatlarımın dünyaya geldiği anlar…

İş hayatında hiç hata yaptınız mı?

Yanımda çalışmaması gereken birini, yanlış bir kişiyi işimde çalıştırmıştım.

Unutamadığınız bir anınızı anlatabilir misiniz?

Lisede yatılı okulda okudum. Haftanın 3 günü kuru fasulye- pilav çıkartırlardı. Biz sürekli aynı yemekten yemek istemiyorduk. Öğretmenimiz, "Siz şimdi bu yemekleri beğenmiyorsunuz; ama ileride en çok sevdiğiniz yemek kuru fasulye-pilav olacak" dedi ve öğretmenimin dediği gerçek oldu.

İnsanlara vereceğiniz mesaj nedir?

İnsanlar, eğer bir iş yapacaklarsa ilk önce karar versinler. Sadece sevdikleri işi yapsınlar ve işin üzerine odaklansınlar. O zaman başarılı olurlar.

Fatma Çelik

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Magazin Dünyasının Son Centilmeni Klass Bir Adam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.


Advertisement