Madımak Olayları Beşiktaş'ta Anıldı - Son Dakika
Güncel

Madımak Olayları Beşiktaş'ta Anıldı

Madımak Olayları Beşiktaş\'ta Anıldı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği programda anıldı.

02.07.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği programda anıldı. Programda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Madımak'lar bitmedi, Madımak'lar devam ediyor" dedi.

Akatlar'daki Mustafa Kemal Merkezi'nde 21 yıl önce Sivas'ta çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, düzenlenen programda anıldı. 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma töreninde konuşan Belediye Başkanı Hazinedar, Madımak türü olayların bitmediğini ifade ederek, "İstanbul'un kalbi Beşiktaş, bizim kalbimiz de Beşiktaş'ta Madımak için atıyor. Onları biraz endişeli, küçük küçük korkularımızla ama onları aşarak, geleceğe daha fazla umutla bakmak için birleşerek, Alevi'si ile Sünni'siyle birlikte rahmet olduğunu unutmadan, küçük nüfusa sahip olsalar da Ermeni'si ile, Yahudi'si ile, Gürcüsü ile Çerkes'i ile, Laz'ı ile Kürt'ü ile Türk'ü ile; toplumun bütün katmanı ile onları rahmetle anıyoruz. Madımak, hala yaşadığımız bir gerçek. Madımak bitmedi, Madımaklar bitmedi" dedi.

"MADIMAKLAR DEVAM EDİYOR"

Irak'ta Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt tarafından gerçekleştirilen terör olaylarına da değinen Hazinedar, "Hemen yanımızda birgün bize de çok daha derinden ulaşabilecek bir potansiyele sahip olan Irak'taki IŞİD gerçeği ile karşı karşıyayız. Madımaklar devam ediyor. Peki biz ne yapmalıyız? Bizim yapmamız gerekenler nedir? Atatürk'ün değerlerini taşıyan bireyler olarak bunun devam etmemesini istiyoruz" dedi.

Örgütün İslam adına işlediği kanlı cinayetlerine de değinen Hazinedar, Türk İslam düşünürü Yunus Emre'nin "Maharet güzeli görebilmektir, Sevmenin sırrına erebilmektir, Cihan, Alem herkes bilsin ki şunu; En büyük ibadet sevebilmektir" sözlerini hatırlatarak "Bu kadar sevgisizliği nasıl İslam adına, İslam'ı referans alarak nasıl işlerinde yaşatıp, insanları katledebildiklerini anlamak mümkün değil. Gözlerini kırpmadan insan canını İslamiyet'i Allah'ın adını anarak nasıl bu katliamları yaptıklarını anlamak mümkün değil" diyerek IŞİD'in İslam dini ile bir bağının olmadığına vurgu yaptı.

Törene katılan Cem Vakfı Beşiktaş İlçe Başkanı Mehmet Aslan ise, sorumluların yargılanmasını sabırla bekleyeceklerini kaydetti. Aslan, "Bizler, Kerbela'dan bu yana bu acıları yaşayan bir toplumuz. İnancımız gereği de, elbet bir gün; elli yıl da geçse, yüz yıl da geçse, belki iki yüz yıl sonra bunları yapanları bir şekilde gerekli adalet mekanizması içerisinde cezalarını bulacakları umudumuz hala var" dedi.

Etkinlik, tek kişilik gösteri devam ederek, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitiren vatandaşların anısına düzenlenen "Unutmamak Müzesi"nde sergilenen resim sergisi ile sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madımak Olayları Beşiktaş'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement