Soma Faciasında Önce Eşini Sonra Oğlunu Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Soma Faciasında Önce Eşini Sonra Oğlunu Kaybetti

Soma Faciasında Önce Eşini Sonra Oğlunu Kaybetti

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında eşini kaybeden Sema Korkmaz, eşinin ilk evliliğinden olan 10 yaşındaki oğlunun annesinin velayet davası açmasıyla şoke oldu.

26.11.2014 13:55  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi arasında yer alan eşi Mustafa Korkmaz'ın cesedinin çıkartılması için 5 gün maden ocağının kapısında bekleyen Sema Korkmaz ile eşinin ilk evliliğinden olan oğlu, 10 yaşındaki Berkay'ın, anne oğul gibi birbirlerine olan büyük sevgisi, günlerce haber konusu oldu. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle annelik duygusunu hiç yaşayamayacağı için Berkay'ı gerçek oğlu gibi sevip koruyan Sema Korkmaz, peş peşe yaşadığı iki şokla yıkıldı. İlk olarak mahkeme, Berkay'ın velayetini öz annesine verdi, ardından da eşinin ailesiyle tazminat paylaşımından yaşanan sorundan dolayı baba evine dönmek zorunda kaldı.

Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Korkmaz'ın eşi Sema Korkmaz'ı kamuoyu, maden ocağının kapısında 5 gün bekledikten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız'ın kendisini ikna ederek evine göndermesiyle tanıdı. Ancak umutlu bekleyişe rağmen madenden Mustafa Korkmaz'ın 301 arkadaşınınki gibi cesedinin çıkartılmasıyla, Sema Korkmaz büyük acı yaşadı.

ÖZ ANNE- OĞUL GİBİYDİLER

Eşini maden ocağının girişinde beklemesinin yanı sıra Sema Korkmaz, eşinin ilk evliliğinden olan Berkay Korkmaz ile gerçek anne oğul gibi birbirlerine olan büyük sevgileriyle de yine haberlere konu oldu. Geçirdiği ameliyat nedeniyle annelik duygusunu hiç yaşayamayacağı için bütün sevgisini Berkay Korkmaz'a veren Sema Korkmaz, 'Babalar günü'nde eşinin mezarını ziyaret ettiğinde de aynı sözü verdi. Sema Korkmaz, eşinin hatırasına hep saygıyla davranıp, geride kalan iki oğlu için de mücadele edeceğini o zaman dile getirmişti.

ÖNCE MAHKEME SONRA AİLESİ ACI YAŞATTI

Sema Korkmaz, ilk olarak ölen eşi Mustafa Korkmaz'ın 6 yıl evli kalıp boşandığı iki çocuğunun annesi Ümran Özen'in, Berkay Korkmaz için velayet davası açmasıyla şoke olduğunu söyledi. Soma Asliye Hukuk Mahkemesi, Bekay'ın velayetini babasının hayatını kaybetmesinden dolayı öz annesine verdi. Bu arada, boşanma sürecinde Berkay'ın kardeşi olan 7 yaşındaki Eray Korkmaz'ın velayetinin de, yine mahkeme tarafından daha önce annesi Ümran Özen'e verildiği belirtildi.

Berkay'ın velayetini alabilmek için verdiği hukuk mücadelesini kaybedince büyük üzüntü yaşayan Sema Korkmaz, ikinci şoku ise, kendilerine dağıtılan tazminat dolayısıyla yaşadı. Devlet iki çocuk için 59'ar bin TL, Sema Korkmaz'a da 39 bin TL tazminat ödedi. Tazminat tutarının kendi hesabına yatırılan bölümünü harcamayıp, ileride hem Berkay, hem de kardeşinin eğitim giderleri için harcamak istediğini söyleyen Sema Korkmaz ile iddiaya göre bundan pay isteyen eşinin ailesi arasında kriz çıktı. Bunun sonrasında sık sık tartışma yaşanması üzerine de Sema Korkmaz, Akhisar İlçesi'ndeki baba evine dönmek zorunda kaldı.

"O PARALARI EŞİMİN İLİ ÇOCUĞU İÇİN KULLANACAĞIM"

Madende yaşamını yitirdiği eşinden dolayı şehit yakını olarak memurluk hakkını kullanıp atamasını bekleyen Sema Korkmaz, eşinin ölümü ve onun sonrasında olanlardan dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlattı. Sema Korkmaz, şöyle dedi

Ben yaşadıklarımı hak ettiğime inanmıyorum. Ama yaşandı. Asla kötü konuşmak istemiyorum. Çünkü onlar büyük sevgiyle bağlı olduğum Mustafa'nın ailesi. Ben çocukları düşünüp öyle bir karar aldım. Buna saygı göstermediler. Çünkü ben zaten anne olamayacağım. Kendi ailemin de zaten ekonomik olarak durumları iyi. Ben, kendi payıma düşen paraları, yine Mustafa'nın çocukları için harcamak istedim, sorun yaşandı. Ama hala aynı kanaatteyim. O paraları ilerideki eğitimlerinde eşimin iki oğlu için kullanacağım.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Faciasında Önce Eşini Sonra Oğlunu Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • RIDVAN: ÖLEN ÖLDÜĞÜYLE KALDI ARKASINDAN HAYATIN ACIMASIZ GERÇEKLERİ DEVAM EDİYOR. 34 0 Yanıtla
  • dincer: Karar doğru. Karar islami. 5 2 Yanıtla
  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
    23:23 Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

    Şırnak Valiliği, Altındağları bölgesindeki güvenliği sağlamak amacıyla 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için bahse konu bölgelere giriş yasaklandı.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.


Advertisement