Madenci Babasının Yırtık Lastik Ayakkabıları Mecliste - Son Dakika
Politika

Madenci Babasının Yırtık Lastik Ayakkabıları Mecliste

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Ermenek’te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin babasının giydiği yırtık lastik ayakkabılarla kürsüye çıktı.

13.12.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe'nin babasının giydiği yırtık lastik ayakkabılarla kürsüye çıktı.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına söz alarak kürsüye gelen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe'nin giydiği ve Türkiye gündemine düşen yırtık lastik ayakkabıları giyerek kürsüye çıktı.

Yanında getirdiği yeni lastik ayakkabıları gösteren Musa Çam, "Tezcan Gökçe'nin babası gördüğünüz gibi ayağındaki lastik ayakkabı, işte benim ayağımdaki lastik ayakkabı. Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe bu ayakkabıları giyiyor. 'Param olsa ben bu ayakkabıyı giyer miyim' diyor. Hemen devletimiz devreye giyiyor, Valilik 10 liraya ayakkabıyı alıyor, imama veriyor ve imam vasıtasıyla bu ayakkabıları gönderiyor" diyerek, ayağından çıkarttığı yırtık lastik ayakkabıları milletvekillerine ve bakanlara gösterdi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çekilmiş bir fotoğrafını gösteren Çam, "12 yıllık iktidarı döneminde 'dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz' diyenler, Recep Tekcan'ın geldiği durum işte budur. Bir başka baba daha var, saraylarda oturan. Bunun da oğlu var. O ayakkabı kutularında da Euroları görüyorsunuz" ifadelerini kullanarak, yanında getirdiği ayakkabı kutusundan çıkarttığı fotokopi Euroları gösterdi.

Çam'ın "Toplum celladına aşıksa sorun yok" ifadelerini kullanması AK Partili milletvekillerinin tepkisini çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise, kürsüye getirdiği bir ekran vasıtasıyla Genel Kurula Ankara'da yapılan ve bütçeyi eleştiren eylemin görüntülerini izlettirdi. - ANKARA

Madenci Babasının Yırtık Lastik Ayakkabıları Mecliste
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Madenci Babasının Yırtık Lastik Ayakkabıları Mecliste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' yapıldı. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • Özgür Özel:
    15:17 Özgür Özel: "Bu Bir Zafer Değil, Görevdir. Parti İktidar Olduğunda Zafere Dönüşecektir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değildir, görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir. Elimizde belediyeleri yönetme, rantı yönetme, gençleri ve kendi evlatlarımızı, yakınlarımızı bir takım makamlara getirme, yandaşlarımızı zengin etme fırsatı yakalamadık arkadaşlar. Biz tarihin akışını değiştirme fırsatını yakaladık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. Bu yüzden sadece partimizle, sadece biz bize, sadece ‘Yetkiyi aldık, biz yönetiriz’ değil; yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz” dedi.

  • CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı
    15:17 CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı

    Bursa'da CHP'den belediye başkanı seçilen 5 belediye başkanı ve CHP Bursa İl Başkanı, Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda seçim sürecindeki deneyimler ve belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:14 Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrası ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Meclis divan katipleri, meclis başkan vekilleri, encümen üyeleri ve yeni komisyon üyeleri seçildi. Başkan Fatma Şahin, yeni dönemde yapılması planlanan projeleri meclis üyelerine anlattı.


Advertisement