Maden Şehitlerinin Kızlarına Kamp Morali - Son Dakika
Yerel

Maden Şehitlerinin Kızlarına Kamp Morali

Maden Şehitlerinin Kızlarına Kamp Morali

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Manisa Şehzadeler Kırkağaç doğa kampının 8’inci dönemi sona erdi.

16.08.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Manisa Şehzadeler Kırkağaç doğa kampının 8'inci dönemi sona erdi. Kampın son gününde Soma maden faciasında şehit düşen maden işçilerinden 10 aile kızlarıyla birlikte misafir edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Kampı Müdiresi İlknur Şahin yaptığı açıklamada, "9-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 8. dönem kız kampımıza İzmir 41, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinden 44, Bursa ve Yalova illerinden 43, Kütahya, Afyon ve Uşak illerinden 44 kişi ayrıca Afyon Sevgi Evlerinden 5 kişi, 19 lider ve 2 program sorumlusu katıldı. Manisa için bir şans olduğunu düşündüğümüz kampımızda 7 günlük dönemler halinde 176 kampçı ve 24 lider olmak üzere 200 kişi 11 dönemli projede toplam 2 bin 200 kişiyi misafir edilecek." dedi.

Kampta voleybol, basketbol, sokak oyunları, dart, langırt, bilardo, el sanatları, ebru, tiyatro, gitar, bağlama, paintball yüzme, halk oyunları sineme ve empati istasyonu gibi etkinlikler düzenlendiğini kaydeden Şahin, "Ayrıca gençlere insani ve etik değerler konularında seminerler de veriliyor. Yedi günlük programın iki günü Salihli Sardes harabeleri, Kula Evleri, Manisa merkezdeki tarihi camiler ve müzelere yönelik tanıtım gezileri yapıldı." diye konuştu

DERTLERİNE ORTAK OLDUK

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise kampın kapanışı nedeniyle düzenlenen veda yemeğine katılarak, "Gençlik Hizmetleri Ailesi olarak sizleri kampımızda misafir etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Kampa katılan misafirlerimizin gençlerimizin sosyal ve sportif faaliyetlere ve gezilere katılıp, ayrıca her dönem belirttiğimiz bir iyilik ağacı projesine katkıda bulunmaktadır. 8'inci dönem olan bu dönemde, Soma faciasında şehit olan 10 aile ve kızlarını misafir ettik. Onlar da davetimizi kırmayıp davetimize teşrif ettiler. Bende maden şehidini madeni bilen bir insanım. Bende Ermenekliyim. Biliyorsunuz Ermenek'te de elim bir kaza yaşadık ve orada da şehitlerimiz oldu. O yüzden Soma ve Ermenek'te yaşanan olayları kendi yakınlarımı kaybetmenin verdiği o acıyı da bilen birisi olarak, onların derdini onların acılarını bir nebze yaşıyorum. Bende acılarını hissediyorum. Bugün burada çocuklarını eğlendirdik, diğer maden şehidi ailelerini davet ederek, burada misafir edeceğiz. Gençlerimiz gün boyu kampçılarımızla etkinliklere katılırken, bizler de anneler ile sohbet imkanı sağlayıp bir nebze olsa da dertlerine ortak olduk." dedi.

Kendilerine böyle bir imkan sağlandığı için anneler de Bakanlık ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman'a teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden Şehitlerinin Kızlarına Kamp Morali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement