Maden Şehidinin Çocuğu Minik Enes'ten Acı Haber - Son Dakika
Güncel

Maden Şehidinin Çocuğu Minik Enes'ten Acı Haber

Maden Şehidinin Çocuğu Minik Enes\'ten Acı Haber

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Hayrullah Baygül'ün tek çocuğu, solunum cihazına bağlı yaşayan 3 yaşındaki Enes Baygül, yaşam savaşını bu sabah kaybetti.

04.05.2015 15:44  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 işçinin can verdiği maden faciasının yıl dönümüne sayılı günler kala Soma'dan acı bir haber daha geldi! Geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 301 kişi arasında bulunan 27 yaşındaki Hayrullah Baygül'ün tek çocuğu, solunum cihazına bağlı yaşayan 3 yaşındaki Enes Baygül, yaşam savaşını bu sabah kaybetti.

2 YILDIR SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI YAŞIYORDU

Evinde kurulan özel bir odada 2 yıldır solumun cihazına bağlı olarak yaşayan Enes Baygül, bugün sabaha karşı soluk borusuna mama kaçması sonucu nefes alamadı. Durumu fark eden anne 20 yaşındaki Zemine Baygül, yakınlarının yardımıyla Enes'i Soma Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahalelere rağmen küçük Enes yaşamını yitirdi.

EŞİNİN ÖLÜMÜNÜN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇMEDEN OĞLUNU DA KAYBETTİ!

Maden faciasında kaybettiği eşi Hayrullah Baygül'ün ölümünün üzerinden bir yıl geçmeden bu kez oğlu Enes'i yitiren Zemine Baygül yasa boğuldu.



TÜM İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN ÇABALADI AMA...

Özel tüketim malzemesi olarak görüldüğü için aldığı tıbbi malzemelerin parasını kendi cebinden karşılayan ve sık sık enfeksiyon kaptığı için hastanelerde güçlükle yer bulabildiği oğlunun yaşama tutunabilmesi için tüm imkansızlıklara rağmen çabalayan Zemine Baygül, oğlunun cenazesini teslim almak için morgun önünde beklerken gözyaşlarına boğuldu.

Anne Baygül, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Minik Enes'in teslim alınan cenazesinin, memleketleri olan Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne bağlı Dündarcık Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

BEBEĞİNİN BAŞUCUNA NOT BIRAKIP MADENE KOŞMUŞTU

Soma'da yaşanan maden kazasının ardından bir dram daha ortaya çıkmıştı. Ailesine bakabilmek için madende çalışmaya başlayan 27 yaşındaki Hayrullah Baygül, maden faciasında hayatını kaybetmiş, Baygül'ün 20 yaşındaki eşi Zemine Baygül ise acı haberi Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde yatan bebeği Enes'in yanında almıştı. Maden kazasını duyduğu gibi eşinin hayatını kaybettiğini anlayan anne Baygül, bebeğinin başucuna "Eşimi madende kaybettim. Bebeğim önce Allah'a sonra doktorlara emanet ediyorum." yazarak eşine koşmuştu.

Eşinin ölüm haberiyle yıkılan Zemine Baygül, bebeğinin sağlık masraflarını karşılayamadığını ve yardım beklediğini belirtirken, mutlu aileden geriye fotoğraflar ve bebekleriyle çekildikleri görüntüler kalmıştı.

OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN PARA BİRİKTİRİYORDU

Eşinin kendilerine daha iyi bakabilmek için madende çalışmaya başladığını kaydeden Zemine Baygül, "4 yıldır evliyiz. Eşim 3 yıldır madende çalışıyordu. Çalışacak başka bir iş yoktu bu yüzden Soma'ya geldik. Geldiğimizde Enes'e hamileydim. Enes de 11 aylık olduğunda hastalandı. Teşhisi henüz konmadı. Solunum cihazına bağlı ve bilinci kapalı. Özel bir hastaneye götüremedik.

Eşim çalışırken para biriktirip özel hastaneye götürürüz diye düşünmüştük ama biriktirirken eşim kaza geçirdi" demişti. Oğlu Enes'in cihazlarla yaşadığını ve bu yüzden 300 lira elektrik faturası geldiğini söyleyen Baygül, oğlu nöbet geçirdiği zaman kullanması gereken ilaçları alamadığı için sıkıntı yaşadığını ifade etmişti.

FACİA SABAHI İŞE GÜLEREK GİTMİŞ

Eşiyle en sonra facianın yaşandığı günün sabahı görüştüğünü anlatan Baygül, eşini son görüşünü şu sözlerle ifade etmişti:

"Salı günü sabah görüşmüştüm. Sonra da bir daha görmedim. Ailesine o hafta çok durgun gelmiş ama işe giderken gülerek gitti. Normalde uykulu giderdi o gün hemen uyandı gitti. Sonra oğlumu hastaneye götürdüm. Hastanede maden kazası olduğunu duyunca sürekli ölü sayısı yükseliyordu. Emindim kötü bir şeyler olduğuna. Doktorlarla konuştum, 'Gidebilirsiniz' dediler. Sonra bebeğimin başına notu bıraktım. Gittikten bir gün sonra da eşimin öldüğünü öğrendim. Oğlumun çok masrafı oluyor. Şu an karşılayamam. Sadece eşimin maaşıyla geçiniyorduk. İdare ediyorduk ama şu an zor durumdayım."

"BİLSEYDİM YAŞAM ÇANTASINI BEN ALIRDIM"

301 kişinin cansız bedeninin çıktığı madende ihmallerin çok olduğunu savunan Baygül, "Herkes konuşuyor. 'Yaşam odası olsa yaşardı' diyorlar. Neden baştan yapmadınız? Yaşam çantaları 2 saat oksijen veriyormuş. Bilsem ben alırdım. O kadar insanın hayatı söndü." diye konuşmuştu.

MECLİS'E 2 ÖNERGE VERİLDİ AMA...

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, minik Enes için hem Sağlık hem Çalışma hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na önerge vermişti. İlk önergenin ardından bir şey yapılmayınca ikinci önergeyi de mart başında vermişti. İkisinde de Enes için girişimde bulunulmadı.

Öz, 13 Mayıs'taki faciadan bir hafta sonra Enes ve ona benzer, Soma'da bulunan sosyal yaraların ortaya çıkma ihtimali nedeniyle ayrı bir araştırma komisyonu kurulmasını istemiş o da Meclis'te reddedilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden Şehidinin Çocuğu Minik Enes'ten Acı Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • X-men: Bu insanları tekmeleyerek döven Tayyip'in akrabası ve korumasını unutmayacağız! Günü gelince hesap soracağız! 18 1 Yanıtla
  • maske: melek babasına uçmuş babsını elınden tutacak koşacak umarım cennette beraberce. . . . . 19 0 Yanıtla
  • SOMA: Allah sabır versin ailesine. Küçük meleğede Allahtan rahmet dilerim. İnşAllah babanla orda mutlu olursun minik bebek. 13 0 Yanıtla
  • Angaralı: Bu nasıl bir yeni TURKIYE su olaya bakipta aglamamak elde değil yine sözün bittiği yerdeyiz yazılacak çok sey var ama yazamıyorum.Küçük enes babasının yanına gitti bu çocuğu ölüme götüren devlet büyükleri bugün yatağınızda rahat uyuyabilecekmisiniz bunun hesabıni bile veremeyeceksiniz......... 12 0 Yanıtla
  • hoca: Enesin katili akp ve ona oy veren vatandaşlardır ahirette hasabını vereceksiniz her şeyi görüyorsunuz her şeyi biliyorsunuz ama yinede oy veriyorsunuz bütün yetimlerin hakkı baynunuzda çok günah. 9 2 Yanıtla
  • zorrrr: Okurken tüylerim diken diken oldu bir sene arayla iki acı birden allahım sabrını bol versin ateş düştüğü yeri yakar 10 0 Yanıtla
  • VATANDAŞ: KOSKOCA SAGLIK BAKANLIGI BİR ŞELEHİTİN BEBEYİNE SAHİP CIKAMDIMI YAZIKLAR OLSUN YENİ TÜRKİYE 10 0 Yanıtla
  • 06: Melegim insallah babanla cennette buluşursun. 9 0 Yanıtla
  • joni: kürdüm ne mutlu türküm 2 7 Yanıtla
  • B.D.: O GİRİŞİMDE BULUNMAYANLARIN , BİZİM PARAMIZLA YAŞAYANLARIN ALLAH BELALARINI VERSİN. 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement