Maden Sahaları Denetimlerine Gps Desteği - Son Dakika
Yerel

Maden Sahaları Denetimlerine Gps Desteği

Maden Sahaları Denetimlerine Gps Desteği

Kayseri Valisi Düzgün: "Ulusal servetlerimiz arasında yer alan madenlerde ruhsat verilen alanlar dışına çıkılmasını, ruhsatsız kişilerin işletmesini önlemek ve kayıt dışılığı sona erdirmek amacıyla 4 el tipi GPS cihazıyla denetimler yapılıyor"

31.10.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentteki maden ocaklarında ruhsat verilen sahalar içerisinde çalışılıp çalışılmadığının daha iyi denetlenebilmesi amacıyla el tipi GPS cihazlarla denetimlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

Vali Düzgün, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri'nin maden sahaları açısından da önemli bir yere sahip olduğunu, krom, bakır, ponza ve altın gibi madenlerin bulunduğunu belirtti.

Kentte işletme ruhsatı verilmiş, arama izni alınan, ruhsat aşamasında veya terk edilen 5 bin civarında maden sahası bulunduğunu anlatan Düzgün, bu rakamın aynı zamanda Kayseri'nin bu alandaki potansiyelini gözler önüne serdiğine dikkati çekti.

Bu sahaların denetiminin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesindeki Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü, maden sahaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütüyor. İlgili mevzuat çerçevesinde denetimlerini sürdürüyor. Ulusal servetlerimiz arasında yer alan madenlerde ruhsat verilen alanlar dışına çıkılmasını, ruhsatsız kişilerin işletmesini önlemek ve kayıt dışılığı sona erdirmek amacıyla 4 el tipi GPS cihazıyla denetimler yapılıyor. Jandarma ekipleri ile koordineli bir çalışma başlatılmıştır. Cihaz, son teknoloji ürünü olup fotoğraf çekme, çekilen fotoğrafın coğrafi koordinatlarını belirleme, iz sürme, maden sahası içerisinde gezilen bütün alanların koordinatlarını alma ve video kayıt özellikleri ile etkili ve hassas bir denetim yapılmasını sağlamaktadır." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maden Sahaları Denetimlerine Gps Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement