Malatya'da Maden Kazalarına Meşaleli Tepki - Son Dakika
Güncel

Malatya'da Maden Kazalarına Meşaleli Tepki

KESK Malatya Şubesi, maden kazalarına karşı meşale ve baretli eylem düzenledi.

31.10.2014 22:07  Güncelleme: 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KESK Malatya Şubesi’nde toplanan üyeler, başlarında baretler ve meşalelerle PTT Şubesi’ne kadar yürüyüp burada basın açıklaması yapıldı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Malatya Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Kasım Otur, “28 Ekim 2014 Salı günü öğle saatlerinde Karaman ili Ermenek ilçesinin Pamuklu köyü mevkiinde bulunan Has Şekerler Madenciliğe ait maden ocağında yaşanan su baskını sonucu 18 maden işçisi ocaktan çıkamamıştır.

Taşeronlaşma, güvencesiz, sendikasız çalışmanın simgesi haline gelmiş madencilik sektöründe iş sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarının geldiği nokta işverenin ağzından şu sözlerle ifade edilmiştir ‘Kaçarsan kurtulursun’. İşveren ve hükümet tıpkı 301 işçinin yaşamına mal olan Soma katliamı ve asansör cinayetinde olduğu gibi kamuoyunu aldatma, çarpıtma, beklentiye sokarak oyalama taktiklerini Ermenek’te bir kez daha sahneye koyma hedefindedir.

Taşeron ve güvencesiz çalışma biçimlerinin iş sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarını ortadan kaldırdığını görmezden gelmeye devam edenler, yaşanan ve yaşanacak cinayetlerin sorumluluğunun hesabını mutlaka verecektir. Uluslararası çalışma örgütünün (İLO) 176 numaralı “madenlerde güvenlik ve sağlık sözleşmesi” hemen imzalanmalıdır” dedi. 

Malatya\'da Maden Kazalarına Meşaleli Tepki
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malatya'da Maden Kazalarına Meşaleli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement