Maçın ardından - Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal - - Son Dakika
Spor

Maçın ardından - Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal -

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-2 yendikleri Kardemir Karabükspor maçında ortaya koydukları mücadele nedeniyle futbolcularını tebrik ederek, "Ligin en hazır en ve mücadele gücü yüksek bir takımına karşı oynadık" dedi.

01.09.2014 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-2 yendikleri Kardemir Karabükspor maçında ortaya koydukları mücadele nedeniyle futbolcularını tebrik ederek, "Ligin en hazır en ve mücadele gücü yüksek bir takımına karşı oynadık" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan Kartal, maçın ilk 15-20 dakikalık bölümünde her şeyin planladıkları gibi gittiğini, daha sonra pas hataları yaptıklarını ve içsel bir geri çekilme yaşadıklarını anlatarak, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"Bu dışarıdan verdiğimiz bir talimat değildi. Rakip takım dengeyi buldu ve gol yedik. İkinci yarı devre arasında oyuncularıma, nasıl oynayacağımızı tekrar hatırlatarak, bazı şeyleri daha dikkate alarak, saha içindeki davranışlarımıza dikkat etmemiz gerektiğini anlattım. İyi başladık ve yaptığımız hamleler de karşılığını verdi. 2-1'den sonra kalemizde az pozisyon gördük ama şanssız bir şekilde kendi kalemize gol attık. Demoralize olmadık, bozulmadan normal futbolumuzu oynamaya devam ettik. Karşılığında bir gol daha attık. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Kazanmak için güzel bir irade ortaya koydular. Sezonun ilk haftasına rağmen bu ligin en hazır en mücadele gücü yüksek bir takıma karşı oynadık. 3 gün önce Fransa'da ağır, tempolu bir maç oynadılar. O maça rağmen burada bizimle başa baş mücadele etmesini bildiler. Çok iyi bir takıma karşı aldığımız 3 puan camiamıza hayırlı olsun. Aynı zamanda iyi bir moral oldu, Trabzonspor maçı öncesi."

Galatasaray ve Beşiktaş'ın sezonun ilk haftasında deplasmanlarda aldıkları galibiyetlerin, kendileri adına mutlak galibiyet hedefini ortaya çıkardığını anımsatan Kartal, "Geçen sezon kayıpla başlamıştık, bu sezon kazanarak başladık" dedi.

- " Volkan Demirel'in ders çıkardığını düşünüyorum"

Volkan Demirel'in, TFF Süper Kupa maçından sonra Galatasaraylı futbolcu Melo'ya yönelik sözlerinin ardından ceza almasının anımsatılması üzerine Kartal şunları söyledi:

"Olmaması gereken şeyler ama oldu. Keşke olmasaydı. Hiçbir yerde hiçbir oyuncunun böyle davranış içinde olmamasını diliyorum, bir antrenör bir futbol adamı olarak. Kendimizi bunlarla meşgul etmek istemiyorum. Kendisi de bundan ders çıkarması gerekiyor artık, çıkardığını da düşünüyoruz. Milli takıma çağrılmamasıyla ilgili, milli takımın teknik heyetini ilgilendiren bir şey. Ben bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. O milli takım teknik direktörü Fatih hoca ve ekibinin sorumluluğundaki bir iştir. Polemiklere girmek istemiyorum. "

- "Bir transfer istedim ama olmadı"

Kartal, Fenerbahçe'nin transferin son gününde yarın bir sürpriz isim getirip getirmeyeceği sorusu üzerine Kartal, "Bir oyuncu transferi istedim. Zorladık ama olmadı" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Bir oyuncu transferi istedim başkanımdan, denedik, zorladık, dün gece olmayacağını bana söyledi. Transfer yapmayacağız. Takım, yüzde yüz istediğim düzeyde değil. Bazı eksiği olan oyuncularımız var. Hepsinin aynı seviyede olması lazım. Aynı seviyeye getirmek için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Diego'yu kulübede oturtmanın kendisini zorlayıp zorlamadığı soruna da Kartal şu cevabı verdi:

"Değerli bir oyuncu. Uzun yıllardır bildiğimiz ve takip ettiğimiz bir oyuncu. Almanya'da, Atletico Madrid'te oynamış. Oyunculuk kariyeriyle ilgili üretkenliği ve yaratıcılığıyla ilgili kimsenin şüphesi yok. Benim de yok. Ama bir sakatlık yaşadı. Galatasaray maçında da hazır olmadığı için kadroya almadık. Maçın gidişatına göre, şartlara göre bir hamle yapmak gerekiyordu. Bugün 30 dakika oynattım. Takıma katkısını bildiğim için bu akşam 30 dakika oynatabildim. Biraz daha hazır olunca, zamanı gelince daha fazla ve 90 dakika oynayacaktır."

Sow'un performansının yükselmesi gerektiğini ifade eden Kartal, bugünkü maçta rakibe yaptığı davranışla ilgili olarak, "Olmaması gereken şeyler ama bir anlık olay. Aslında kalbi çok temiz. Bir anlık sinir ve öfkeyle olabiliyor, ama olmamasını diliyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Maçın ardından - Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement