Maç Geliri "Melek Yüzlülere" - Son Dakika
Yerel

Maç Geliri "Melek Yüzlülere"

Spor Toto Basketbol Ligi ekibi Torku Konyaspor'un kulüp başkan yardımcısı Kerem Öten, "Bizler kulüp olarak sadece spor müsabakaları yapan ekipler değiliz. Sivil toplum kuruluşları olarak da görev yapmalıyız" dedi.

08.01.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMED BOZTEPE - Spor Toto Basketbol Ligi ekibi Torku Konya spor'un kulüp başkan yardımcısı Kerem Öten, "Bizler kulüp olarak sadece spor müsabakaları yapan ekipler değiliz. Sivil toplum kuruluşları olarak da görev yapmalıyız" dedi.

Sportif mücadelesinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Konya ekibi, daha önce Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve Kimsesiz Çocuklar Vakfına verdiği desteğin ardından bu kez "Melek yüzlüler" olarak da ifade edilen down sendromlu çocuklara, 10 Ocak Pazar günü Trabzonspor Medical Park ile yapılacak maçın gelirini bağışlayacak.

Projeyi AA muhabirine değerlendiren Öten, "Bu hafta oynayacağımız Trabzonspor Medical Park maçının gelirini de down sendromlu çocuklarımıza bağışlama kararı aldık. Bizler kulüp olarak sadece spor müsabakaları yapan ekipler değiliz. Sivil toplum kuruluşları olarak da görev yapmalıyız" diye konuştu.

"Umarım yaptıklarımız örnek olur, bir yol açar"

Öten, Hazreti Mevlana'nın şehrinde yaşadıklarını ve ona göre hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hoşgörü ve yardımseverlik insanımızın karakterinde var. Biz, böyle bir misyonu üstlenmeyi kendimize görev edindik. İnşallah ligin ikinci yarısında da bu tarz organizasyonları devam ettireceğiz. Umarım yaptıklarımız örnek olur, bir yol açar. Diğer kulüpleri de bu tarz organizasyonlar yapmaya davet ediyoruz. Tabii Konya halkı da her zaman destek verdi ve duyarlı davrandı. İnanıyorum ki Trabzonspor Medical Park maçında da bu öyle olacak. Hem takımımıza taraftar desteği sağlamış hem de bu kardeşlerimize destek vermiş oluruz."

Yaptıkları organizasyonların ilgi çektiğini aktaran Öten, diğer sporcular ve taraftarların özellikle sosyal medya üzerinden destek mesajları attığını ifade etti.

Öten, kulüp başkanı Hakan Faydasıçok'un, Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Düzey Yöneticisi Hidayet Türkoğlu'na bu etkinlikten bahsettiğini belirterek, "Başkanımız, Hidayet Türkoğlu'nu maçımıza çağırdı. Umuyorum o da bu davete icabet edecektir. Kendisinin gelmesi bu olayı daha anlamlı hale getirecektir. Bu durum ilerisi için bizi ve başka kulüpleri de motive edecektir. Hidayet Türkoğlu'nu maça bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maç Geliri 'Melek Yüzlülere' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement