LYS Matematik Sınavı Başladı - Son Dakika
Güncel

LYS Matematik Sınavı Başladı

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları LYS'nin matematik sınavı başladı.

14.06.2015 10:59  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları LYS'nin matematik sınavı başladı. Adaylar bu sınavda matematik ve geometri testlerini çözmek için ter dökeceler.

ÜNİVERSİTE ADAYLARININ YAKINLARI DIŞARDA DUA EDEREK BEKLİYOR

Üniversiteye girişte ilk aşama YGS'nin ardından adaylar LYS için ter dökmeye devam ediyor. Dün yapılan LYS'nin ilk oturumunun ardından bugün adaylar matematik ve geometri testlerinden oluşan LYS-1 sınavı için İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'ne geldi. LYS-1'e girecek olan adayların girişte güvenlik önlemleri kapsamında üzerleri arandı. Adaylar sınıflarda ter dökmeye başlarken, aileler de okul bahçesinde beklemeye davam ediyor. Adayların yakınlarından bazıları Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Geç kalan öğrenciler ise güvenlik noktalarından geçtikten sonra sınava girecekleri sınıflara koşarak gitti.

"ÇOCUKLARDAN ÇOK BİZ STRESE GİRİYORUZ"

Oğlu kadar stres yaşadığını ifade eden bir baba, "Çocuklardan daha çok biz strese giriyoruz. Dün gece uyuyamadım. Sınavı kaçırmayalım diye 3-4 tane alarm kurduk. Annesi matematikçi. Annesi çalıştırdı. Umarım iyi bir netice alır" dedi.

"PSİKOLOJİK DESTEK VERMEYE ÇALIŞTIK"

Heyecanlı olduklarını dile getiren bir anne, "Hayatta tek başarı sınav değil ama önemli bir sınav. Psikolojik olarak destek vermeye çalıştık" diye konuştu.

Adayların matematik ve geometri testlerini çözecekleri sınav 135 dakika sürecek.


LYS Matematik Sınavı Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel LYS Matematik Sınavı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement