Lösev Konferansına Dikkat Çeken İlgisizlik - Son Dakika
Güncel

Lösev Konferansına Dikkat Çeken İlgisizlik

Lösev Konferansına Dikkat Çeken İlgisizlik

Aydın'da, Avrupa Birliği Bakanlığı destekli Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından düzenlenen konferansa 17 kişinin katıldı.

17.03.2015 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da, Avrupa Birliği Bakanlığı destekli Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından düzenlenen konferansa 17 kişinin katıldı. Boş salon karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Burak Korkmaz, ilgisizlikten yakındı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen 'Kanser Kaderimiz Olmayacak' adlı proje kapsamında bir dizi konferans planlandı. 12 ay sürecek program kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Kayseri, Adana, Samsun, Gaziantep ve Batman olmak üzere 15 ilde konferans yapılması kararlaştırıldı. Beşincisi Aydın Nevzat Biçer Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa; LÖSEV İzmir Sosyal Hizmetler Sorumlusu Nursen Çakmakoğlulları, LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Burak Korkmaz, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Onkolog Dr. Ali Ölmezoğlu ve Barolar Birliği avukatlarından Avukat Arzu Kütük konuşmacı olarak katıldı.

BOŞ SALONA KONUŞULDU

İlgi gösterilmeyen konferansa sadece 17 dinleyicinin bulunması karşısında şaşkına dönen LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Burak Korkmaz, "Proje kapsamında, 2015 yılı boyunca yurt çapında belirlenen 15 merkezi il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri gerçekleştirilecek. Kamuoyuna, işverenlere ve hastalara temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konuları hakkında bilinçlendirme semineri vermek için buradayız. Bu toplantılarda kanser ve kanserden korunma yolları, temel hasta ve özlük hakları konularında eğitimler verilecek ve geri bildirimler alınacak. Biz bu konferans için Vali, Belediye Başkanı, Sağlık Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü dahil 600 kişiyi davet ettik. 'Katılacağız' demelerine rağmen kimse gelmedi" dedi.

Konuşmacılar konferansa katılanlara, temel hasta ve özlük hakları ile kanser ve kanserden korunma yolları konularında bilgiler verdi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösev Konferansına Dikkat Çeken İlgisizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement