Londra'da Muhteşem Açılış - Son Dakika
Spor

Londra'da Muhteşem Açılış

Londra\'da Muhteşem Açılış

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları, düzenlenen muhteşem bir açılış töreniyle resmen başladı.

28.07.2012 03:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları, düzenlenen muhteşem bir açılış töreniyle resmen başladı.

Londra Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen açılış törenini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Tunus'un ardından statta tur atan Türk kafilesinin önünde Ay-yıldızlı bayrağı A Milli Voleybol Takımı'nın kaptanı Neslihan Darnel taşıdı. Başbakan Erdoğan, tribünlere el sallayan milli takım sporcularına el sallayarak karşılık verdi.

Sanat yönetmenliğini "Slumdog Millionaire" filminin Oscarlı yönetmeni, Danny Bole'un yaptığı törende, Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek ve kaz gibi çiftlik hayvanlarının yer alacağı örnek bir İngiliz köyü kurulurken, stat adeta film setine döndü. 27 milyon sterlin harcanarak hazırlanan açılış töreninde, efsanevi müzik grubu Beatles'in üyesi Paul McCartney'nin de aralarında bulunduğu ünlü müzisyenler sahne aldı.

Bu arada açılış töreni öncesi ve tören sırasında Londra'da geniş güvenlik önlemi alındı. Bileti olmayanlar, stat çevresinde uzaklaştırılırken, biletli seyirciler ise ayrı ayrı 3 güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra stada girebildi. Olimpiyatları izlemeye gelen bazı Müslümanlar da iftarlarını Olimpiyat Stadı çevresindeki kafeteryalarda açtılar. Stat çevresindeki güvenlik önlemini sağlayan atlı İngiliz polisleri de büyük ilgi gördü. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Londra'da Muhteşem Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement