Londra?da Marka Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Londra?da Marka Toplantısı

Londra?da Marka Toplantısı

Londra'da marka toplantısı Büyükelçi Bilgiç 'Küresel ticaret oyununda aktör olmak markalaşmaktan geçiyor' Faruk ZABCILONDRA, (DHA)- Londra'da düzenlenlenen Avrupalı Türk Markalar Birliği'nin yemekli toplantısına Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç de katıldı.

21.11.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra'da marka toplantısı

Büyükelçi Bilgiç 'Küresel ticaret oyununda aktör olmak markalaşmaktan geçiyor'

Faruk ZABCILONDRA, (DHA)-

Londra'da düzenlenlenen Avrupalı Türk Markalar Birliği'nin yemekli toplantısına Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç de katıldı. Programda Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu da hazır bulundu ve işadamlarının sorunlarını dinledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren, Avrupalı Türk Markalar Birliği'nin düzenlediği yemekli program, kent merkezindeki Antalya Restoran'da gerçekleşti.

T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in onur konuğu olarak katıldığı programa, Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu da katıldı.

ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde, Ekonomist Nazif Akpınar'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programa, İş Bankası Londra Müdürü Hasan Candan ve THY Müdürü Osman Battal'ın da aralarında bulunduğu farklı sektörlerden 60 iş adamı katıldı.

BİLGİÇ 'KÜRESEL TÜRK MARKALARI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Türkiye'nin ihracat odaklı bir büyüme stratejisine sahip olduğunu belirterek, 'Türkiye, 2023 vizyonu kapsamında ihracat hacmini 500 milyar dolara yükseltmeyi hedeflemektedir. Bu amaca ulaşabilmemiz için ihracatımızda yeni bir sayfa açmamız, bu kapsamda ihracat pazarlarımızı büyütmemiz ve ürünlerimizi çeşitlendirmemiz, yüksek katma değerli ürünlerin ihracatımızdaki payını arttırmamız gerekmektedir. Bu süreçte, küresel Türk markalarının yaratılması büyük önem taşımaktadır. Ekonomi Bakanlığımızın koordinasyonunda markalaşma çalışmalarını desteklenmesine yönelik yoğun çalışmalar yürütülmektedir. Örneğin, küresel Türk markaları yaratma hedefiyle tasarlanan TURQUALITY projesi artık dünyanın yakından tanıdığı bir destek programı haline gelmiştir' dedi.

İhracat kapasitesini artıran, bağlantılar kurarak ürünlerini yurtdışı pazarlarda satmaya başlayan firmalarımızın zamanla markalaşma yoluna girdiğini memnuniyetle gözlendiğini hatırlatan Bilgiç konuşmasında, 'Firmalarımızın küresel pazarlara ürünlerinin satmalarının ötesinde, marka vizyonuyla hareket ederek bir değer yaratmalarını destekliyoruz. Bu bilincin yaygınlaştırılması amacıyla kurulmuş olan Avrupalı Türk Markalar Birliği'nin çalışmalarını da takdirle izliyoruz. Günümüz koşullarında küresel ticaret piyasasında kaydadeğer bir pay sahibi olmanın rolü, esasen markalaşmadan geçmektedir. Artık küresel ticaret oyununda yer alan aktör sayısı giderek artmaktadır' görüşlerine yer verdi.

MARKALAŞMA ZOR VU UZUN BİR SÜREÇ AMA..

ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu da yaptığı konuşmada, Avrupalı Türk Markalar Birliği'nin iki yıl önce kurulduğunu ve ağır ama emin adımlarla ilerlediğini hatırlatarak, 'Kurumsallaşma ve gelişmesinde sizlerin desteğinin önemli olduğunu bilmenizi isterim. Malumunuz olduğu üzere, bir ürünün marka haline gelmesi, sadece yatırım ile mümkün olmuyor. Marka olabilmek için tüketici tarafından benimsenmesi de gerekiyor. Bu da kimi önemli markalar için uzun bir süreç demektir. Burada bulunan konuklarımızın hemen hemen tamamı küçük veya orta ölçekli işletmelerin yöneticilerinden oluşuyor. Her biri, yeni bir marka oluşturmanın zorluklarını bizzat yaşayarak tecrübe ediniyorlar. 'Girişimcilik', 'yatırım' ve zamanın markalaşmanın en önemli altyapısını oluşturduğunu biliyoruz. Buna rağmen bu yolda gayretlerimiz devam ediyor ancak, günümüzün yükselen trendinin, bilinen markaları satın alarak markalaşmak olduğu da bir gerçek. Son yıllarda özellikle yaşadığımız Britanya ve Avrupa ülkelerinde bu tercih edilen bir yol oldu diyebiliriz. Biz de bu yolu deneyimlerle bizzat yaşıyoruz. Bu çabalarımıza devletimizin verdiği desteklerin itici güç oluşturduğunu da biliyoruz. Bununla birlikte yurtdışında Türk markası oluşturmanın zorluklarını bundan önceki programlarımızda, marka ve benzeri destekleri sağlayan Ekonomi Bakanımız ve bakanlık bürokratlarına doğrudan ifade ettik. Özellikle yurtdışında Türk ürünlerini tanıtan ve markalaştırma yolunda emek veren küçük ve orta ölçekli işletmeler için uygulanan desteklerin önündeki bürokrasinin azaltılması gerektiğini ifade ettik. Burada, Sayın Büyükelçimiz ve Ticaret Müşavirimizin huzurunda bir defa daha altını çizmek istiyoruz? diye konuştu.

RECEP ERCAN YAŞANAN SORUNLARI ANLATTI

ATMB Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ercan ise yaptığı konuşmada, Türk girişimcilerin, Türkiye ürünlerini Avrupa ve İngiltere pazarına taşıma sürecinde karşılaştığı sorunları dile getirdi. ATMB'nin kurulma ihtiyacının, yatırımcı ve marka oluşturma çabası içinde olan Avrupa'daki Türk girişimcilerin karşılaştığı sorunlar nedeniyle kaçınılmaz hale geldiğinin altını çizen Ercan, 'İçinde bulunduğumuz sektördeki başarımızı sorguladığımız zaman, sektörde birçok yanlışlığ ıyaptığımızı görüyoruz. Birçok fikir var ama ortada ele alınır bir fikir yok. Yüzlerce marka var ama Avrupa'da elle tutulur marka sayısı çok sınırlı. Bazı şeyleri yapmaya çalışıyoruz ama bilinçsizce yapılan, dinamiklerin körelmesine yol açıyor. Dünyanın birçok ülkesini gezdim, gözlemlediğim şu Bazı şeyleri İtalyanların, Çinlilerin yaptığı gibi yapmak yeterli olacak. Yeniden bir keşfe ihtiyacımız yok. Eğer bizden sonraki nesillere yaşayacakları ve bizim bıraktığımız temel üüzerine birşeyler bina etmelerini sağlamak istiyorsak. Bizim yaptıklarımızı örnek olarak bırakmayalım. Daha uygulanabilir projeler, eserler, markalar bırakalım. Bizim izlediğimiz zorlu yolda yürümesinler' dedi.

Toplantıya katılan işadamları, Büyükelçi Bilgiç'e kendilerini tanıtıp, yaptıkları iş ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Bilgiç, böyle bir organizasyona konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birliğin belirlediği hedefler doğrultusunda başarılı çalışmalarını sürdürmesi dileğinde bulundu ve yeni yılda geniş kapsamlı bir organizasyon içinde destek vereceğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra?da Marka Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 2 yaralı
    13:05 Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 2 yaralı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi yerleşkesi girişinde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada iki kişi bıçakla yaralanırken, salgından sivil araştırma ekiplerinin takibi sonucu şüpheli kısa sürede yakalandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi
    13:04 Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde polis tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimde çevreye rahatsızlık verecek derecede gürültü çıkaran, plakasız, tescilsiz ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde motor kullanan 9 sürücünün motosikleti trafikten men edildi.

  • Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor
    13:04 Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı'da spor yapabilme koşullarını iyileştirmek amacıyla yatırımlara hız vererek, Ağrı'ya 2 adet yeni kapalı tenis kortu kazandırıyor. Ağrı Valiliği koordinesinde başlatılan inşaat çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu tesislerle Ağrı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.

  • Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı
    13:03 Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

    Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulamasında kuralları ihlal eden 152 araç sürücüsüne 376 bin 316 TL para cezası kesildi. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan şahıslar da gözaltına alındı.

  • Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı
    13:02 Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı

    Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çay sezonunun yaklaşmasıyla birlikte çiftçilere çağrıda bulunarak, ÇAYKUR kotasını değerlendirebilmek için yaş çay budamalarının 15 gün içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Saral, özel sektörün düşük fiyatlarla çay alacağını belirterek, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için budama yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor
    13:00 Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor

    Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının ikinci etabını Kocaeli'de sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Temiz yönetimindeki milli takım, Kocaeli'de antrenmanlarını sürdürerek rakiplerine üstünlük sağlamak için taktiksel ve fiziksel çalışmalar yapıyor. Milli takım, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve destek olan herkese teşekkür ederek Avrupa'ya şampiyon gidip dönmek istediklerini belirtti.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde kaçak içki ve sigara ele geçirildi
    13:00 Samsun'un Yakakent ilçesinde kaçak içki ve sigara ele geçirildi

    Yakakent Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Abhazya Özerk Cumhuriyeti'nden kaçak içki ve sigara getirildiği istihbaratını aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda 4 şüpheli şahsın ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda 77 adet 1 litrelik şişelerde kaçak içki, 13 litre menşei belli olmayan el yapımı içki ve bin 216 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonun ardından 4 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

  • Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı
    12:59 Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Balkiraz Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi'ndeki bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılmak üzere çalışma başlatıldı.


Advertisement